Čaute. Mám otázku na tých ktorí majú tú česť jazdiť na celopérach. Ako dlho vám vydržia ložiská na čapoch? Jazdíte na štvorčape alebo jednočape. Mnohokrát ďakujem.
Čaute. Mám otázku na tých ktorí majú tú česť jazdiť na celopérach. Ako dlho vám vydržia ložiská na čapoch? Jazdíte na štvorčape alebo jednočape. Mnohokrát ďakujem.
na jednocepu meride mam cep cca deset tisic km a bezproblemu ale je to prumyslak na velkym prumeru,kamarad ma asi podobne najeto na zadni stavbe KHS a musel si nechat ty cepy udelat.ale neni problem si ty cepy nechat vyrobit a vetsinou to vyjde levnejc nez originaly.No a ten na FSR si ty cepy musim koupit no.Spis vetsi problem na celoperu mi prijdou loziska na uchyceni tlumice.ty vydrzej kulovy..
na GT STS jsou kluzný pouzdra a ty jsou tvrdý, ale musiš to furt čistit a mazat, jinak se zadřou a jdou do kopru…už jsem musel dva kusy nechat dělat..hrůza. jinak ty ložiska na tlumič je to to samý v bledě modrým…ale mažu a čistím a v poho…žádnej vakl.
Jezdil jsem na nicčepu a stejně to jaksi nevydrželo. S uchycením tlumiče potíže nebyly, ale mohlo to být zdvihem pouhých 5cm (mě to ale stačilo). Zajímavý je, že z této taiwanské konstrukce vlastně vznikla myšlenka pro mediumtail (nebo jak se to) od PELLSu. www.bike-forum.cz/…07155607.jpg www.bike-forum.cz/…14102024.jpg
ježděny 4 fully, 2–14kkm/ks, 2×jednocep, 1× jednocep prepakovany, 1×ctyrcep… posledni vec, kde (a pravdepodobne i kdy) bych hledal jakykoliv problem…
No mam jednocep a na kole se mi rozbiji vsechno, jenom s tim cepem a uchycenim tlumice sem nemel nikdy problem
Ono samo, jo? :o)
sem myslel,ze si ornitolog
no a ty jsi bocian
Nazdar, tak na ACcku mi odisli asi po 8 mesiacoch tie 2 kde sa napaja kyvka na zadnu stavbu. 1 ma vyslo 400sk od skf :/ Dost naprd.
to neni tak zly..
Je to taky psych. faktor,za tak malu vec 400 sa mi zda vela:)
:-) tak nemusis hned kupovat skf:-)
Prave ten rozmer co som potreboval som vedel zohnat len SKF..aj to som na ne tyzden cakal:) Su to nejake atyp loziska:/
Po 4000km je na mojom Giante NRS citit, ze loziska uz maju volu. Najma tie mensie na hornej kyvke. Komplet vymena by ma vysla okolo 1400Sk, vzhladom na to, ze niektore by museli byt SKF resp. INA. Dal som si preventivne doniest loziska typu MAX, sam som zvedavy kolko vydrzia. Ale este ich nemam nahodene. www.enduroforkseals.com/id55.html
Mi na NRS ložiska drží,ale omačkal se čep na kterém drží tlumič (ten horní) :o(