Tak kdy tento tyden? Na ctvrtek odpoledne tam maji zatim nejaky srazky, tak UT/ST? A silnice nebo mame pepkovi verit, ze na Holedne neni blato?
Tak kdy tento tyden? Na ctvrtek odpoledne tam maji zatim nejaky srazky, tak UT/ST? A silnice nebo mame pepkovi verit, ze na Holedne neni blato?
Som za st. Pepkovi nevěřím ze zásady.
Copak jsem někdy nemluvil pravdu? Natož abych ti lhal.
Josef zatim jezdi podle hesla asfalt je taky pekny povrch, takze budes trailove mekky usetren.
Nepolezu už do ledna, ale Depič je asi zdrcen z toho cyklokrosu. Někteří jsou dezorientovaní, jiní jedou na motorce …
CX byl super, drama az do konce.
Na Štulku bude rumplovat zoncna :)
Kdyby to bylo na silnici, tak bych se přidal. Můžu út i st v rozumnou hodinu.
Po silnici to bude, ale nevim, jestli ti bude vyhovovat tempo.
S tempem pochybuji že by byl problém, stejně se do toho nemůžu opřít kvůli kolenu. Navíc teď vůbec nejezdím na rozdíl od vás :-)
Pěkných 105km neježdění v sobotu ;-)
No tím jsem v podstatě zdvojnásobil letošní nájezd :-). Za mě to byl survival, tak jsem už dlouho nevyždímal…
Jak myslis ;-)
Vždycky si může vzít horší kolo. :-)
Zitra bych to videl na sraz ve Slatine u kostela, trasa Frantovo-Bobovo-Nemojany-Ladovo :-)
Vzhledem k vhodne zvolenemu mistu srazu bych prip. mohl stihnout i 16.00 ;-)
Předpokládám, že to máš ošéfovaný stran eventuálních srážek.
Nevim uplne jak to myslis, ale zadny srazky nikdo nehlasi.
Já jedu na 14:30 do města k zubaři, takže bych to snad mohl na 16:00 stihnout. Kdyžtak vás budu stíhat zezadu :-)
Muzem klidne i pozdeji.
Zubař zrušen, takže 16:00 je za mě ok.
Řekl bych stavte se na deci, zatopim v krbu, ale budu na Stulku. :) a samo nejezděte od Velatic. :)
Jestli vyjedou na silničkách ve čtyry tak by u krbu na Stuleku mohli bejt do půlnoci.
Tak v kolik v Nemojanech? …abys mohl provetrat ten novej stroj ;-)
Uz jsem ho provetral cestou pro rohliky. Hovno to jede a kdyz povesis igelitku s nakupem na ty siroky rodla tak to na hrbolech tak lomcuje rizenim, ze mas co delat abys nehodil drzku.
Stulek to sice neni, ale od rana nas tam jezdilo max 7 kusu. Utahanej jsem vice nez z Alp :-)
To je z toho ptakotrhu :-D
Stulek nebrat :) v sobotu jme blbli v kuncicich a parada. Na stulku prochchcanej jak snehulak.
,
1+ člověk je tam za chvilu a stredisko parádní. :)
Jsem si včera nostalgicky pustil video z roku 2003 a ta proměna DM je neskutečná.
Tak se potkáme na 2 kolem půl sedmé u krbu…
O.K.
Na Hromnice o hodinu více.
Huraaa
Pro Depiče: Petra hledá chlapa. Akorát by si měl Depka sehnat raketu, říkala že bez rakety ne.-)
Soudruzi, prý je třeba podpořit akci suchej únor: http://suchejunor.cz/
Takže už jenom kofola, jo?
Ja o tom premyslel, ale ten letosni unor je zrovna v prestupnem roce :-)
Já o tom nepřemýšlel ani chvilku.
Ja se drzim rad prof. Samanka, takze konzumaci alkoholu naopak zdravi utuzuju ;-)
Haha, taky jsem včera zaslechl diskusi v nějakým rádiu. Ale ten chlapík už od poslechu byl nějakej … divnej, říkala to aj Renča.
To jsou ale blby napady.
konečně zodpovědnej cyklista a ne jak ti vopilci co sebou perou při návratu z hospody vo zem :)
„Opilci“ jezdí a ti na kofole si léčí koleno…
To už jsem nějak prošvihl :D
Taky jsem to zazdil hned včera :)
Silniční medový dolet byl OK?
Jo, žádný problém.
Jel jsem jen na čelovku. Divil jsem se , proč to auto zastavilo, když mělo přednost. No až doma jsem si uvědomil, že jsem se na řidičku podíval tou čelovkou. Tímto se jí dodatečně omlouvám.
…asi mas prisnej pohled :-D
Jo to on má.
Dodatečně děkuji za držák.
Ten bajkovej udolim taky, melo to ten spravnej grip. A reditel lesu cr se musel vcera fest naskytat :-)
Jste s hajným řešili problematiku ST v lesích pod správou LČR?
Čau, budu v neděli v Humpolci/Jihlavě, neznáte tam nějaké „dobré“ poježdění?
…trailiky, singliky,…
Kolem Jihlavy znam akorat Spicak, ale smerem na Pelhrimov by nemusel byt spatnej Kremesnik.
Na kremesniku sme se spálili s Lobkowiczem vod bagrika. Takovej bordel jsem dlouho nepil. ;)
Spatnej hostinskej :)
Dnes jsme se u skopka zamysleli nad nasledujicim : Policka / Poutnas /… proste fajn skopky mensich pivovaru, lahvace koupis kolem 13 – 14 kc, becku okolo 12 kc/ skopek. Starobrno / Pater / …main stream skopky, lahvac okolo 10 – 11 kc, ale v sudu okolo 15ti. Warum ?
V sudech prej pivovary promitaj naklady do vybaveni hospod.
tak nějak to bude.
tak nakonec asi projizdka cca: https://mapy.cz/s/rtCw
Tak jsem si dnes rikal, ze po dlouhe dobe provetram okolo komina silnicku. Krasne to odsejpalo, a naraz jsem zjistil, ze uz nejsem u komina, a ze je na silnicich misty porad snih. Podstatne horsi byl ale protivitr – kdyz jsem to zacal tocit k domovu, na tech polich u Krizanova jsem ze sebe vynacknul max. 15km/h, a se spodnim uchopem 20. Nakonec trapny kilian, ale pocitove snad 2× tolik :-)
Drsný …
To ja se dnes na jihu pomale opaloval :-))
Kde se to tam vzalo? Jsem na chalupe, kde je to aspon o 100 m vys a krome snehu nafoukanyho v prikopech tu nic neni.
Kolem Ostrova nad Oslavou, taky jsem koukal
Včera prý fakt nasněžilo, ale přes noc to všude roztálo. Já byl dneska v Proseči a sníh byl vidět jen v lese, ve stínu. Jinak azuro, 8 stupňů, úplný jaro. Já ty běžky snad radši prodám :-).
běžky si nech, v kraťasech se v unoru jezdí líp, jak v dlouhých :-)
Aji lejtka se zapalujou, co ? ;-)
:-)) Včera mu se mu od nich jen kouřilo.-)
Nevim, co je na kilianovi trapneho. Jinak dnes zůstat doma. No to snad ani nešlo :-)
Gratuluju ke zlepšení času na bukoběhu, brambora taky dobrá. My jsme to geopoliticky probrali při noční směně :-)
To zase včera lidí škytalo.
Gratulace!
Pekne
Díky chlapci. Pojedete v týdnu hore ? Mám ranní.
Jedu ve středu. Na 6 u krbu.
Stavba jede. Ještě 2 měsíce ;-)
Budu tam.
Tak ještě Polka, Jura a Fanouš.
Maňas, pepek a Paja ;-)
Ti už se hlásili dole ;-)
To ja jen aby se na nas nezapomnelo ;-)
Co se deje? Neco velkyho?
Středa?
Motokros třeba :)
Vypadá to na blatníky.
Pláštěnku s sebou.
Negativ.
Positiv :)
Škoda, Mariánský by bylo fajne.
Tvl, ja te nepoznavam…nebo sis neco slehl :-D
Enem slovickari ;-)
Klidně ho vezmu za slovíčko. . . .
Pockam s fotakem pod Hadkem ;-)
Haha. No tak sníh musíš project udržovat stabilitu a nemrsknout sebou.
Smutný a zbytečný. Jiřík by si měl dávat pozor. http://www.novinky.cz/…terstvo.html
Prej nepodcenili nic, možná jen smolík.
To je jak s cyglistama na silnici.
Celkově byla naprosto nebezpečná situace, kterou Češi, bohužel ignorovali," uvedl reportér ORF – typisch tschechisch
Po bitve je kazdej general, hotelieri, kteri nevytahnou paty a hlavne senzacechtivi reporteri.
Prej tam byl stupen 2, od urcite vysky 3 (lavinova skala ma 5 stupnu, dvojka je pomerne bezne pokud nejsou naprosto idealni podminky, ani u trojky to neni tak, ze by hvizdaly laviny zleva zprava, jak by se podle reportera ORF mohlo zdat)
řikal to velitel tamější „horská služba“ v TV
Vychazel jsem z informace v tom clanku.
Jinak kazda HS bude samozrejme jakoukoliv podobnou aktivitu kritizovat – logicky, jinak by byli sami proti sobe a pridelavali by si tak praci (tim je nechci nejak shazovat, prace je to narocna a nebezpecna a tech opravdovych hazarderu, kteri si je pak volaji a riskuji tak i jejich zivoty, je dost).
Informaci je malo, ale pokud bylo skutecne vyhlaseny lavinovy nebezpeci 2, nekde 3, zvyseny riziko tak urcite je, ale naprosto nebezpecna situace? To by melo byt tak aspon o stupen vic, ta skala nema 5 stupnu jen tak. V horach tu nejaky riziko je vzdycky, coz si dnesni „moderni“ lide nejsou casto ochotni pripustit.
Nevím. Kolik národností chodilo po okolí? 10–20?
Kolik národností bylo v lavině? Jedna
Vidim to stejne
bud presvedceny o tom, ze pred turou si rikali to same, co tu ted pises ty. ;-)
Napadla me takova drobna paralela B-), na jaky stupen (pokud by se to vzalo stejnou stupnici jak u lavin) by asi oficialne ohodnotila MP led, na ktery jsi vyrazil po slovech i 7 cm je v klidesu jako prvni? Realne mohl ten den byt tak 8, max.9 cm, takze bych to sacoval tak na tu trojecku ;-)
Tak ne, 8 byl o den driv, takze ten den tak 10 cm, to by byla ta dvojka, s tim ze dal smerem k Bitysce 3 :-D
7cm je fakt v klidesu, ale MP ma stupnici nastavenou na sluzebni vozidlo, tam to v klidesu neni.
7 cm je dvojka, 5 cm je trojka. Kritickych je 3.5 cm
Spis bych rekl, ze to maji tak, aby je pak nemohl nekdo *****, ze doporucili brusleni jako bezpecne a nekdo se presto vykoupal ev. utopil, takze spis 12–15 jednicka, 10–12 dvojka, 8–10 trojka, 6–8 ctyrka, pod 6 petka.
ja rikal, ze 3cm ledu na rybasu cloveka unesou. :-)
Tebe s karosem možná:) ale zrovna vy dva byste pro objektivní měření měli jít spolu. :P
:-D
To je špatně. Pro objektivní měření by musel karoš sedět Jiříkovi za krkem
Zas nechceš aby to jednoho z nich zlomilo… :)
Já myslím, že tak jak to napsal, by to šlo. Obráceně rozhodně ne! :D
by nas sfoukl vetr. :-)
sak kdybychom se nekdo propadl, byli bychom pro ostatni idioti, kteri bruslili na tenkem ledu. ;-)
Presne, ale bylo to v klidesu, jak vime ;-) coz u lyzovani za tech podminek, je obvykle taky…obvykle ;-)
Slovíčkaření.
stejne tak, jako my jsme mohli bruslit do mist, kde bychom se proborili, oni se nejspis mohli pohybovat tak, ze by je lavina nevzala. vsechno je to o zkusenostech, stesti a jejich kombinaci…
Zrovna jsem to docetl na snow.cz, je tam jeste jeden clanek vc. zajimavych odkazu
ten clanek na snow je placeny kaletou. :-) zaver je uplny ulet.
nabízí se kacířská myšlenka. Že se mistři rakouští lavinoví odborníci prostě sekli a nějakou skutečnost – vítr, oteplení – opomněli do výpočtů zapracovat. Tuto tezi podporuje ale zejména fakt, že v Tyrolsku bylo ten osudný den hlášeno hned 18 lavin!
sjelo 18 lavin, ale pod snehem skoncilo 5 lidi jedne komercni vyprave. rikat, ze udelali vsechno spravne a umrelo jim pet lidi je, troufam si rict, hloupost. naznacovat, ze za nestesti muze podhodnocena lavinova predpoved horske sluzby, snad nepotrebuje komentar…
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
…ten je ale taky od Kalety ;-)
prave. ;-)
Vysleme tam Tebe, jses nestrannej ;-)
Neznám ho, ale prý vylezl na K2 (ne Jst, ale Libor Uher): „Pokud horská služba a hoteliéři varovali . . . . . neměl se nikdo nikam vydávat. . . . O situaci svědčí taky to, že tam nebyl nikdo místní“, nevzali si místní vůdce, atd, atd.
Tady soudruh moralizuje, ale sám brousí drahaňák, šebrováky a bukovinskou paraboliku ne zrovna podle not, natož katolicky ;-).
tam nikdy žádná lavina nespadla
Padlo 18 lavin, vyhlasen stupen 2–3, to taky neni uplne samossebou.
Ja bych se v tom nestoural, nebyli jsme tam, a zivoty to stejne nevrati.
Šťoural, nešťoural, pokora v horách musí být.
Stupeň 2–3 je tam většinu zimy. Z komentů na snow.cz:
Tvrzení spousty rádobyodborníků, že při ohlášeném 2. až 3. lavinovém stupni se na tůru vůbec neměli vydávat, se mi jeví neuvěřitelné! Tyto stupně jsou naprosto běžné po celou zimní sezónu a za těchto podmínek se podniká naprostá většina skialpinistických tůr. Například dle loňské Rakouské lavinové ročenky (ke stažení na http://www.lawinen.at/ ) nebyl v Tuxských Alpách během celé zimy (od 19. prosince 2014 do 1.května 2015) ani jeden den s 1.lavinovým stupněm! Naopak 50 dní byl vyhlášen 2. stupeň, 79 dní 3. stupeň a 2 dny 4. stupeň lavinového nebezpečí!!!
No vsak proto jsem to psal.
stupen lavinoveho nebezpeci je jen nezavazna informace. svah od svahu se podminky lisi. bezne se voli vystup cestou, mimo dosah lavin, nahore se kopne sonda a podle toho se rozhodne, kudy sjizdet. kaletovu snahu prokazat, ze nikdo z jeho vudcu neudelal chybu je pochopitelna, ale pro vsechny ostatni je to spatne. stal se pruser, tak by se meli vsicni poucit, jak mu priste predejit.
presne rok stary priklad z „hloupych“ jeseniku:
byla vyhlasena trojka. chtel jsem sjet kotel, normalne bych to bez zastavky poslal dolu, ale nelibilo se mi to, proto jsem zastavil a kopl diru. hornich ufoukanych 30cm ujelo na spatny pohled, tak jsem se na to vysral a pokracoval dal po hrebenu, ze to sjedu malym kotlem. ten je mirnejsi, ze. ;-) tam jsem se uz nezastavoval a vjel tam rovnou. pri kazdym pravym oblouku se to se mnou trhalo. nakolmil jsem to radej po spadnici a zastavil se s cvakajici prdelkou az v lese . druhy den velky kotel samovolne ujel. predpoved byla jen trojka, ktera je velkou cast zimy, ze. ;-)
Ale Kaleta psal, ze sondu kopal. Je mi jasne, ze si bude kryt prdel, stejne tak i Rakusaci. Mohla to byt blba nahoda, neznalost / chyba / frajerstvi, nebo podlehnuti pacosum, kdyz „si to predsi zaplatili“. A Paja puvodne psal V horach tu nejaky riziko je vzdycky, coz si dnesni „moderni“ lide nejsou casto ochotni pripustit , s cimz se neda nesouhlasit..
Co myslis, proc to po te lavine nezvedli na 4.? Protoze ta lavina nebyla dost velka?
precti si, co jednotlive lavinove stupne znamenaji. http://www.tatry.cz/…ho-nebezpeci
Cetl jsem na strankach HS kde je to asi vic rozepsany, ale asi jo, kdyz to ctu podrobneji, musela by to byt vetsi lavina/mirnejsi svah, vic novyho snehu – z toho clanku neni zrejmy, za jak dlouho tam tech 40 cisel napadlo.
nikde nepisi, ze tam napadlo 40cm snehu. ctu tam „větrem převátý zlomkový sníh o tloušťce asi 40 centimetrů“ na kruste. z te fotky me stopy je kvalita snehu, myslim, docela patrna.
Aha, fotky jsem neotviral…to uz je celkem dost slehly a ufoukany… zas jsem se vzdelal, vyguglil jsem si, co je to zlomkovy snih a vsechny ty dalsi okrouhlo, hranatozrnite, atd. je to veda.
Jasne ;) Sice skialpum neholduji, ale zase jsem se neco nachodil s mackama a tak. Dvojka v pohode, u trojky to chce si davat fakt bacha. Tady byl pechacek ze se to utrhlo nad nima, a jeste na nekolikrat :( Ja bych tam teda asi nelez, ale jsem jenom prosty pobijec much :-/
Toho Ťoka by už měl někdo odvolat, nebo zastřelit, nemyslíte? Místo aby spravoval cesty, tak už zase víc buzeruje. Dát alkohol, drogy a rychlost na stejnou uroveň, to je fakt na palicu.
Myslis odvolat nedemokratickou cestou ?
Nejde-li to jinak. . . . .
Kdo jste ještě nevyzkusili „závodní“ serpentinky za mamutem, tak si pospěšte Staví se tam asi plot(y), tak už nebude tak snadný se tam dostat.
Nemáš nějaký tip, čím nahradit rozmašírované těsnění na obrázku? A případmně kde to koupit?
Je to do SPD M540 pedálů. Když jsem to rozdělal, tak musím říct, že je až s podivem, co ten pedál všechno vydrží :-).
ještě to foto :-)
Tak to vezmi s sebou do Alfa Agro, at něco najdou. Přinejhorším O-kroužek.
Alfaagro je teď až v Chrlicích
O kroužek mně právě přijde, že bude ubírat hrozně moc wattů :-)
No a nevím, jestli v Alfa Agro najdou něco plochého. Ale zajedu tam, za to nic nedám. Změna polohy teda nic moc.
na posuvný pohyb by byl i ten o kroužek, na té ose se to ale točí…
Tak co X-krouzek? Ty tam maji taky.
Nakonec jsem zakoupil o kroužek, nic jiné nemají skladem a muselo by se vyrábět. Točí se to nicméně uspokojivě, otázka je jestli tam k něčemu bude, jestli tam není jen pro můj dobrý pocit :-)
Toz tento tyden to vypada na zitrek, ve ctvrtek nemuzu, streda asi behem dne dest, Jose lobuje za Holydnou, pry tam panuji vyborne podminky ;-)
Nejčerstvější info od Pepka: pokud nezaprší i Buk půjde :-)
Nejčerstvější info od surfařů: ve středu ráno zaprší fest
Předběžně Obržany 16:3o.
Ve stredu bude nejvetsi ucast, blatniky to jisti…
Teď tam ještě přidali nějakou vodu. Což to operativně změnit na dnes? Asfaltu už jsem si užil dost.
Maji to tam na rano, coz Tobe muze byt fuck, odpoledne uz bude v poho.
Odpoledne bude právě z té vody bláto, frštest du?
A tys tam chtel jet terenem? Tam to neni jak na Holydne…
Ještě je čas, ale zatím ani s blatníkama z mého pohledu.
Dest pomalu odchazi na vychod a zadnej dalsi neni na obzoru.
Kdyz den odchazi, Johny Walker prichazi
Silnic a s blatníkama pohoda…
Jedu v les. Můj zimák je zvyklej.
Už jsou tam, z kola kamaráda z bílýho baletu, který se válí ve skladu (kolo samozřejmě, ne zaměstnanec) .-) Snad mi neupadnou. Nakonec bude ještě na asfecu sucho.
No tvl, Maňas s blatnikama, tady uz to pomalu osycha.
Hlásím příjezd. Tož dobrá taškařice to byla.
Dobrodosli
Ještě ke včerejší diskusi: U motorů vybavených vstřikováním močoviny se vstřikuje během testu podstatně více močoviny,
Nj, lidstvo by si konecne melo priznat, ze naftak podle norem, ktery si vymyslelo, proste zatim vyrobit neumi, resp. ne tak, aby pri takovym provozu nedochazelo k jeho devastaci.
Kdovi jak je to u benzinu a homologacnich testu, asi ne tak dramatisch jak u nafty, ale mozna by se politici opet „divili“.
I Á.
To neni zadny umeni…a navic si pro Tebe vzdycky prijde vodic :-D
:-)))
P.S. A ještě si ho kupuje palačinkama.-)
Zas naka ostuda?
Ne, pouze jsme se konečně dověděli důvod, proč je třeba Maňasovi nový kolo: „Dyť to starý už ani něřadí“, říkal M. když v kopcu zastavoval a shazoval řetěz dolů rukou/nohou :-)
Servisaka zatratil a novyho asi jeste nenasel…ale ma nejvic nejlepsiho kamarada ;o)
To jsem delal na predminule vyjizdce na zimakovi taky. Kdybych mel postupovat ala Manas, tak mam plnej barak kol :-)
Bych vam poradil… :)
Mam to v plánu, neboj.
Ze se vam sem nabouravam, nahodou jsem byl dneska v Brne, a jak funguje to zluty doupe u toho vaseho nadrazi, opevnene nejakym procesem, ktery zahrnoval mnoho ramu, piv a svarecku? Jsem to videl z saliny, tak jsem se chtel podivat, esli by se tam nenasel nejaky predstavec, ale to co vypadalo jako vrata melo tlusty retez. To je hospoda, dilna, vrakoviste, all of above?
Na to Ti nejkvalifikovaneji odpovi Jirik.
Na toho jsem prave myslel. Ale dik vsem.
ted pres zimu je otevreno sporadicky, zpravidla jen ve ctvrtek vecer. posledni vetou jsi to misto docela vystihl, jen misto hospoda bych rekl spis klub. ;-)
Bordel.
Angels?
Funguje.
Hospoda/dílna, ale přes zimu otvírají jen občas, píšou to na FB, např. tento týden: https://www.facebook.com/…121235168449
Prosím, já to viděl.-( http://brnensky.denik.cz/…0160210.html
Ten svedek jses Ty?
Dozvíš se.
…a malem jsme se nedozvedeli nic :-D
Že by konec modré?
Mohli by zacit tim usekem Kapraluv mlyn – Hadek, aspon by to bylo za mokra pouzitelny i pro ty, kteri nejsou takovi blatomilove jak Polka, treba by se na tom vycerpali tak, ze by na modrou nedoslo.
Mel jsem o tobe jine mineni, Pavle :-D
??? Predpokladam, ze kdyz je to prevazne v PR, bude ta jejich stezka mit prirodni povrch a ne asfalt. Muchovka-Kapral-Hadek je pro me presunovka, takze mi vubec nebude vadit, kdyz tam nebude bahno, na bikovani jsou tam cesticky kolem, jako obchvat Jelena, pepkuv rouratrail, hrebenovka od krize nad Jelenem apod.
Neznáš Zbartošovu životní hlášku? :-) Už teď tam dole jezdim při navratovkách jako prase, natož pak na ještě rychlejším povrchu.
Aha, to me nenapadlo, to rekl o kom?
O mne. Nejak se mu nelibila obhajoba prav vesnickyho kluka :-)
Aha, jses holt rebel.
Werk s pevnou bude dobrá volba. :)
Souhlas. Já už si na fullHT taky zvykl. Ještě chybí e-pohon.
To sou curaci, ze uz to ani neni mozny :-( Imho to ale muze byt zas neco max. jako na klajdovce tim ze je to v krasu.
No ale tam je PR, tak by to snad nemělo jít, nebo jo?
CHKO kras + PR udoli ricky, taky bych rek ze by to nemelo projit, ale tak vis co…tady je mozny vsechno.
Soudruhu, ta moje vyhrála, co ta tvoje ?
To sem ***** musis psat, kdyz to ted je v bedne?
Přece nebudu čekat až budou dávat záznam. Je pravda, že na eurosportu je komentář pro československo a tak si musím vyslechnout, jak jsou slovenky 80. a jak se musí zlepšit, no.-) Vůbec se mi ten komentátor zdá takovej úzkostlivej, asi se bojí aby ho nevyhodili.-)) Další minus jsou reklamy v nejnevhodnější okamžik.-(
Divej se na co chces, ale nepis mi to sem…;-)
Dobrá.
:D
Pokud chceš pěkný zimní sport na sněhu, tak si pusť zítra WRC ve 20:40
Dekuji, nechci.
Gratulace. Dobra prace, trenere ;-)
Jak se ted divam, ma to zmakly ;-)
Co vyhrála? Zase ten nesmyslný myslivecký závod pro ženy, které neumí až tak uplně dobře jezdit na lyžích?
Z Tveho pohledu musi byt desetibojari vlastne uplni bridilove.
Krom toho biatlon s myslivcema nema nic spolecnyho.
Je to jediná skupina obyvatel, která (v míru) chodí v lese s puškou.
No a?
No a proto je biatlon takovej mysliveckej sport,. Kdyby jim trochu aspoň změnili ty terče a vybavení, ať je to trochu romantický:
Jedeš na lyžích tundrou, zastavíš, střelíš medvěda, lišku, nebo vlka a jedeš dál. Pak kůžky prodáš.
Jses romantik, ale biatlon vznikl ze zavodu vojenskych hlidek.
To asi ne. To by holky fasovaly bílý maskáče, granáty a polní lopatku.
Tak urcite ;-)
Nahodou, muzes si myslet o biatlonu svoje, ale Gabca je sympatacka
Prý zas měla jump start. Za to by měla být dyskqalyfykacyja, ne?
Jelikož vyhrála, bylo to legrační, kdyby prohrála taky by svět nezbořil.-)
No uvidíme. Za pěknýho počasí a o víkendech je tam lidí jak na Svoboďáku a cyklistů pár. Pokud to srovnají – budou to jatka.
Na druhu stranu teď budu jezdit dva roky s vozíkem a k dědovi do Ochozi není bezpečná cesta. Ikdyž vrabci na střeše cvrlikají o cyklostezce Ochoz – Březina – Křtiny. Ta by bodla.
Přesně! Už teď tam mívají pěšáci často plnou hubu keců. A cyklostezky klidně, ale podél silnic nebo u silnic jako dopravní spojnice a ne kochačka pro turisty.
Ted Ti nerozumim, momentalne snad ani jedno neni ani cyklotrasa, takze pokud by to byla cyklostezka, muzes ty kecy snadno utnout.
To sice jo, ale jak tam dají lepší povrch, tak se tam nasere víc cykloturistů a nebude k hnutí. Na ty jejich pohledy/kecy už jsem zvyklej…asi se bojí řezníků :-)
To nebude takovy drama.
Ted jsem si cetl ten plan rozvoje obce. Z ankety mezi obcany jim vyslo, ze lidi chteji vystavbu novych cyklostezek, ale ze nechcou moc vrtat do oblasti kolem Hadku-Ricky a slabinou ze je napojeni obce na sit cyklostezek. Na zaklade tohoto je pak v rozvoji dle nejvyssi priority:
At me nikdo nerika, ze ti lidi nemysleli stezku vod Klajdy, stezku na Bilovice a stezku na Brezinu. Kolik z nich jezdi presne opacnym smerem pres udoli do Hostenic?
Pobochani darmoslapy nevi co chco. Jeden jakoze jo. Druhe jakoze ne… Meli byste se domluvit :) za mne stop vsem dotacim a byl by klid.
Františku, Františku, ty se s těmi i nesrovnáš asi nikdy. I přesto tě řadím mezi své dobré kamarády.-))
To só děfky co šlapó zadax.
…kdyz mi zaridis ty modry nalepky na DT ;-)
:-))
To zas vyhraje nebo to ct pousti furt dokola :)
Ani v té Itálii to není se sněhem valný (ČT sport live). Tož to dnes vidím na motanici kolem chalupy a večer valentýnské posezení. U krbu. Bez bab.
Fčíl se mě do hauzu hrne celá famílija. Tož když se rozumě stáhó, tak přismrdím. Dal bych vědět fónem.
Tož dobré to bylo. Základní sestava se opet slezla. :)
Já jsem je vyprovodil ve čtvrt na deset. No dnes odpoledne to napravím. Chtěl bych si projet Rakovecký.
Rakovecký NEBRAT! Je to plný sraček, na části se těžilo. Včera jsem tama jel, docela makačka.
Zkus ten můj svatý kopeček, sračky žádný, jen to pěkně kontrolovaně klouže. Jeden trailik za druhým, žádná hluchá místa.
Je to žohubel blbým směrem, město nemusím, zase pak až někdy s vama.
Na ten kopec s nostalgii vzpominam. Ja si dnes dal radeji opet silnici.
Dnes jsem dal ČTZ Blansko-Hořice a eRZetu dolů (pěšky) A je to tam všecko OK, žádný velký bláto.
Navíc ty krásné 3D zatáčky zmezi Olešnou a Blanskem jsou teď pěkně přehledný, jak opadalo listí a dají se jet opravdu zodpovědně.
Já jsem jel včera ráno Ochoz, Březina, Křtiny, Býčí skála, Olomučany, Blansko a pěkně jsem si to místama užil ve skoro dvojnásobných otáčkách než ty jezdíš s FoFo :P
točíš hondu 8000, jo? To bys neměl tu neuvěřitelně krásnou spotřebu ( 5 litrů ?!!? :-) jak jsi tady někde psal
Ne, jen do 7000. Ten Dýmíci Dým Ignoruj má smysl točit až do 4000? Spotřebu jsem říkal 6.5, dlouhodobou mám 7.75, tak nemlž mlho :-). I s občasným výletem k redline šla spotřeba vzhledem k městu dolů. I když se ti to možná těžko poslouchá, tak efektivita toho motoru je fakt dobrá. A hlavně NESMRDÍ!
Výdyť já se taky pod 7 litrů někdy dostanu, ale nevozím nic na střeše.
Dýmící dým nevidím, ani mi tam nic nesmrdí (nevozím žádné smrdící stromečky)
A jel jsi někdy za sebou na kole? :-)
Ty plechovky resite, jak dybyste meli kazdej nejmíň imprezu. :)
za sebou bych neuvisel
… i s majáčkama.
Jako doprovod ?
Cyklostezku do Ochoza teď nedoporučuju, je to hrozně rozdupaný od koní :D
Taky jsem je před pár hodinama potkal :D
A taky dohromady pět fat-biků. To je teď nějaká lavina :D
Zastřelit a sežrat.
twe, to jako rozdupali tu cyklostezku z Hády, tam přece bahno nebylo ale nějaký udusaný povrch
Nevím kde přesně myslíš, že bahno nebylo.
Předevčírem jsem šel pěšky – https://www.endomondo.com/…es/671154856
a od 18. kilometru to bylo bahno prakticky až dolů na Vinohrady.
Ne, hlavně žádný flame. Přírodní beton rozdupat ani nejde. Rozdupaný je to až od odbočky k archivu směrem do Ochozi. Tam ovšem nikdo soudný stejně nejezdí.
Cože?! Na těch koních je ta tvoje školka, nebo proč to tak nesmyslně obhajuješ? Kudy se tak asi do Ochoza dostaneš?
Já to nějak neobhajuju, od té křižovatky je to přeci rozdupaný už léta. No a dneska jsme tam s děckama taky trochu přiložili :-), alespoň jsem slyšel pohled z druhé strany.
Mno rozdupaný je to kupodivu od té doby co tam jezdí s těma koňama, dřív to bylo ok. Sem s tím pohledem z druhé strany, to mě zajímá.
Pohled cyklistů – tzn. alespoň jednu cestu nechat nerozdupanou jsem objasnil, bohužel jeden koňák, to je kapka v moři. Koňáci ví, že koně cestu ničí, nejsou slepí. Zbytek mudrování bych si nechal až někdy na Buk.
Těch 5 idiotů, co jsem včera viděl rozdupávat cestu mezi Útěchovem a Jezírkem, mne taky nepotěšilo :(
Nejsou slepi, ale presto blbi, kdyz i tak jezdi tama kudy neustale jezdi. Ja bych po nich sel daleko tvrdeji. S minimalnimi naklady diky dotacim si na tom postavi byznys, vyuzivaji k tomu verejny prostor, ktery bohuzel nici na cim dal vetsi plose a neopravuji ho po sobe, nedavaji do pripadnych oprav ani korunu (pokud se nemylim), vynikajici pristup ala „po nas potopa“. Rekreacni funkci lesa na jednu stranu vyuzivaji ve svuj prospech a zaroven ji narusuji. Pokud jsou to vsechno jen jejich soukrome lesy, tak se jim vsem samozrejme hluboce omlouvam :-)
V zásadě s tebou souhlasím, až na ten byznys. V podstatě je to tak, že pronajímáš místo ve stáji a péči o koně když je tam nebo v ohradě. Mimo ohradu se kůň dostane jen s majitelem, vlastník stájí za to úplně nemůže. Kdyby došlo na nějakou regulaci pohybu, tak bych si na nás oproti koním nevsadil ani zlámanou grešli. Prvně zregulujou nás se obávám :-(.
Ja se spise obavam, ze by to mohli vzit jednim vrzem. Nas pak vykazat na umele traily, konaky na hipodromy.
Sním, či bdím ?
Pohled z druhé strany? Já bych to vaším slangem nazval spíš farizejství – aneb: nemožu jezdit na bajku kvůli kolenu, tak dobře vám tak! :-)
Radne rozdupane je to tam tak posledni tri roky a jenom z jednoho duvodu, protoze tam chytrolini na konich jezdi kdyz je tam mokro. Stejne dojebali i cesticku z druhe strany cesty, tam uz se ani neda v jednom miste projet. Jestli ty jako cyklista pomahas nicit cesty kteryma v sezone jezdi stovky lidi denne, tak dik, ale mozna by bylo lepsi tem lidem od koni vysvetlit, ze tu cestu nici a nejsou na ni sami a ze by bylo fajn se k ni chovat tak at slouzi vsem.
Myslíš, že to pochopí? Jezdí skoro zásadně po TZ cestách, a když jezdkyni (ano, převážně ženy) požádáš, ať jezdí jinudy, protože ničí cesty primárně určené pro pěší turisty, i pro cyklisty, tak na tebe čučí jak na vola. A dál si nerušeně ničí TZ cesty. Jezdím na koni, kdo je víc.
Nevím jak to probíhá jindy, protože na koni jeli akorát děcka, my jsme šli pěšky – tím pádem to bylo asi o dost kratší. Po TZ bylo tak 20% trasy. Zbytek byl v lese, mimo cesty kudy se obvykle jezdí na kole. Mám jen tuhle jedinou zkušenost a musím se slečny od těch koní zastat – kdykoliv se objevil nějaký pěší, tak hned koně lifrovala na stranu. Bikera jsme nepotkali, ale dovedu si představit, že toho času na reakci je fakt málo a uklidit koně chvíli trvá. Škoda, že se tady u Brna nerealizovalo toto: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?….
Nemyslel jsem to na vás, ale obecně. V dubnu bude po problému, neboť bude sucho, a ty 2 měsíce to ještě vydržíme ( stejně jako s těžaři, ti také rozjebavaji lesní cesty, ale obnova lesa musí být, to je jasné). Je ale zbytečné, když koňáci rozbíjí celou šíři cesty, např. červená nad Řícmanicemi, když by mohli jezdit třeba po půlce. Zajímal by mě názor jezdce na koni, jejich pocity a problémy, vidí to určitě jinak, třeba bychom se lépe chápali.
je to jednoduchý, kůň není debil a šrajdat po rozdupané cestě se mu nechce. Po půl hodině to vzdá i ten nejohleduplnější jezdec, byť by byl 100× cyklistou či běžkařem. Toto téma, je zbytečný a bylo již 1000× prodiskutovaný tam a zpátky. :D
Tak tak. Stejne ze za mokra napacha v lese podstatne vetsi skody, nez motorka. A ze kun na vesnici patri, ale je to o jednom / dvou konich v chalupe, o ktere se dotycny stara a pak si na nich smatle po lese (kdyz je teda nema na tahani dreva).
Co je z meho pohledu pruser, to jsou ty rance (=pujcovny), kam dojedou holcicky z mesta a za kazdeho pocasi rozdupou lesy okolo. Pokud by ty lesy byly v majetku rance, nereknu ani popel. Ale divim se, ze to nekomu povoli otevrit bez adekvatnich pozemku. Pujcovna krosek by se nikomu taky nelibila, mimo treba pronajaty lom :-)
Ja sedám v hospodě jak skoňákama, tak s motorkářema. no a žádnej ohled si nezaslouží, voni nám taky nadávají do pumpičkářů a zavazečů :D
:-)
když je nejhůř tak jim pohrozím že si koupím motorku a předvedu jim jak se na tom jezdí
to je jen tim, ze malokdo po lese jezdi zaroven na konovi, kole i chodi pesky. pak se na vsechno diva jen omezenym pohledem sve aktivity, protoze nemuze znat specifika tech druhych. a poznamka: Jezdím na koni, kdo je víc., jen popisuje realitu. jak jinak muze legalne bezny clovek pod sebou v lese ovladat pul tuny zive vahy? ;-)
Já teď na podzim v údolí Oslavy potkal na TZ zajímavej útvar – asi 7 džípů, několik čtyřkolek a celý tady to procesí vedlo několik ženskejch a děcek na koních, některý převlečený za princezny. Kolem navíc běhalo po lese několik psů na volno. Zřejmě si nějací pražáci zaplatili „zážitek“. Na kole jsem je zazedu předjížděl (nebo spíš objížděl) asi 10 minut, šli vážně krokem. Když už přede mnou byly jen koně, jel jsem opravdu pomalu, dával o sobě radši vedět a objížděl je druhou stranou cesty, přece jen z toho zvířete mám respekt.
První koňačka mi při předjíždění říká „vy máte ale odvahu“, ta úplně poslední pak „to jste rád že jste to přežil co?“.
Takže ano, jezdím na koni, kdo je víc…
Aha, takže tam nejezdit.
Zrovna tam jezdim dost casto a konaky jsem tam jeste nepotkal, tuk tuk. Tam je daleko vetsi skodna Holomek :-)
Bylo to tady
Bod 1 je místo, odkud vyjeli (takovej areál, snad letní tábory tam bývaj, venku stojí totemy zvířat) a potkal jsem je někde v bodě 2, asi znáte, široká lesní cesta, ale celkem vymletá a šutry.
Jinak Maňasu, jezdím tam poměrně často a potkal jsem to tam jen jednou… nezavrhoval bych to tam :)
Aha. Tak tama jsem dlouho nejel, pamatuji si tam peknej hupik z te modre na cestu dole. Z Nameste jezdim po druhe strane. Ale chystam se dat z Nameste tu cervenou se retezy, naposledy jsem ji sel jako malej kluk.
Tu červenou s kolem nebo bez kola? ;) Jedna z mých oblíbených tras, s děckama jsem to šel naposledy loni a líbilo se :) Směr je IMHO lepší proti proudu, tj. do Náměště.
Chtel bych s kolem (proto mi prisel lepsi ten smer po proudu, ale rad si necham poradit), s prenasenim pocitam. Tech brutalnich mist tam tolik neni, ne ? Alespon mi to teda rikal kolega rybar.
Záleží, čemu říkáš brutální. Opravdu náročnější jsou jedno/dvě místa, ale nejetelného je toho víc. Já to za sebe vyřadil ze seznamu cest, které bych chtěl někdy projet ;)
Šli jsme po té červené tři roky zpět, se psem a jedno místo tam bylo fakt o hubu, ale jinak v klidu co si tak matně pamatuju :)
Jinak na podzim jsem jel do Náměště z druhé strany po zelené a to byl taky pěknej sajgon, samej polom a spousta tlačení. Nejhorší bylo na začátku pomáhat starýmu pánovi přes spadlej strom, všude bahno a on navíc v prestižkách. Kdybych věděl co bude dál, řeknu mu ať to otočí… oni si to ale důchodci museli projít, naposled tam byli během husitských válek :( Podle mě tam jsou ještě teď…
My to jeli naposledy v rijnu a celkem pohoda. Nejake to prenaseni samo bylo, ale jinak je to tam paradni.
Aha, tam je to v pohodě. Znám to tam docela dobře – do Březníku na tábor (místo 1) jsem jel ještě za socíku několikrát jako účastník :)
Čytřkolkáře, tříčlenej konvoj, jsme tam jednou potkali na MTZ do Kralic.
Tak jak tento týden? Po nočním deštíčku a s ohledem na předpověď vidím jen jednu rozumnou kombinaci: utorok a Svatý vršek.
Já se držím středy.
Od patku me suzuje rymecka, zitra to jeste na nejaky blbnuti nevidim.
Convoy super, tisice dekovnych dopisu. Jen teda to zmatene prepinani modu (vystacil bych si se dvema – tremi), navic bez pameti. Ale kuzel a barva vyborny, stejne tak vydrz – jezdil jsem s nim ted dve hodky na max po lese (baterie Sanyo) a porad to pekne svitilo.
Vždyť to jde v pohodě přepnout mezi pěti a třemi módy.
Pri prepinani se mi porad strida 3/5 modu, pravidlo prepnuti jsem uplne nepochopil.
Vzdyt to ma 3 mody (jestli ti to i blika, musis si prepnout okruhy) a myslim, ze kdyz je to chvilku vypnuty, zapne se to ve stejnym modu.
No, ta pamet je takova vachrlata, ve vetsine pripadu to startuje v nasledujicim modu, ale obcas se to zapne na tom poslednim – ted jsem s tim v klidu cvakal v obyvaku. Kazdopadne po prepnuti na ty 3 mody je to dobre, tak jako u toho XinTD.
Mas pravdu, na dalsim, ale mam pocit, ze kdyz je to dyl vypnuty, zapne se mi to casto na tom, na kterym jsem to vypinal.
Tedy morgen, ve středu?
Morgen und übermorgen bude deščíček, immervere.
Ach so, keine šance aspoň trocha sluníčka?
Blatníky to řeší. Prostě jedu.
Odpolední :( Ale do haklu jezdím.
Zatim jim to immervere moc nevychazi, ted sice neco pada, ale hlasene nocni snezeni se nejak nedostavilo.
Nás NIC nezastaví.
a teď?
Aspoň se nebude prášit.
Asi není dobrý být předposranej: dnes jsem po silnici doškobrtal do Vranova a nad Vranovem bylo všechno jetelný, jen trochu mokrý a pod tím zmrzlo. Na Bukovci byly ještě zbytky sněhu od včerejška. Kdybych to byl býval dovezl autem do Jedovnic. . . .
Út – Ne Schladming hoblování pisty :-))
tvl ty taky jezdit na lyžích? Takovyho maratonca si představuji zásadně na běžkách. :)
Vyhřívaný sedačky, pak to trochu protočit z kopca, večer lahvinku vína … Snad toho důchodu dožiju v kondici :-))
Defekty tam (snad) nehrozi, ale radsi se poradne oblec ;-)
Tak to každopádně.-)
Auto už ti stojí venku, pane…
Myslis tohle? :-)
Jiná barva…
Chjo, kdybych to cetl uz vcera, tak bych mohl. Takhle je to pase :(
Dneska v krátkým?
Nejakej plasan se urcite najde.
Polka jel na jih…
Byl to fičák, v krátkým ani za mák. Návleky byly, nésu magor.
Angrešt, správně se temu říká Angrešt. :)
Ja ja. Chtěl bych soudruhům sdělit, že za basebalem pod zamilcem se teď čepuje Hauskrecht
Myslíš ten blešák u kovošrotu ?
Tam to uplne na posezeni v kratkym nebude.
Ne, je tam něco novýho na zahradě za hřištěm v tom esíčku za „tunelem“. Nechceš to jet se mnou vyzkusit? Se mi tam v sobotu nechtělo sedět osaměle :-) A to pivo prý je nejvíc nejlepší.
Ti tam pošlu tchýni estli nemáš s kým… To má kousek.
Napřed pošli fotku
Nejakej vybiravej :) aka matka, taka katka :)
Tchýně nepřišla, ale pivo dobrý.
Jawohl
Musíš dát vědět trochu dopředu.
Tchyně nevím, ale ty Jedovnice tak: 2– (Není tam místo, kde by ses „bál“ a i takový to „áách!“ je tam jen asi 150 metrů-kolem toho potoka kousek za Duchoslavem :-)
Asi jsi jel moc pomalu. Motor to nedaval? :-)
To jsem psal o těch skopcových usecích. Je mi jasný, že taková hovada, jako ty, jedou zatáčky na limitu adheze i do kopce :-)
Hlásím, že jsem v Kr.Poli za nádražím potkal jednoho v letním kompletu cca v 16:3o. Takže ano dnes v krátkým.-))
?
!
? = kdykdejakkamkudy. . . . . . . (proč)?
Jo pardon, ty ses ptal Páji.
Nechytej mě za písmenko, ptal jsem se všech (chybí tam „Kdo?“)
„Proč?“ znamená: Proč furt nějam ku*wa jezdit?
Leda zitra…mozna.
Jak vidno, dnešek stejně padl.-(
Já zítra jedu. Ikdyž že včerejší silnice ještě bolí nohy.
Tak jo.
Tak nám začalo zase pěkně posněžovat.
A kupodivu to i drží.
Takže tam budeš ?
Budu…
Tohle mě dneska pobavilo. Kopíruju:
A brněnské okénko: Parkoviště u hřbitova mělo centru Brna odlehčit od aut, zatím zeje prázdnotou. Park and ride, Kiss and ride, pseudo Kiss and ride nebo historické centrum města uzavřené závorou, která řidiče pustí až po zaplacení parkovného. Takové nápady chrlí pracovníci brněnského magistrátu. Kýžený efekt se ale nedostavuje. Parkoviště zeje prázdnotou. Přitom to není tak dávno, co město zaplatilo milióny za přestavbu. Oficiální představa byla, že řidiči směřující do centra na něm odstaví svá vozidla za malý poplatek a dále budou pokračovat městskou hromadnou dopravou, čímž se centru od aut ulehčí. Praktický výsledek po přestavbě je ten, že na oploceném parkovišti se závorami stojí denně kolem deseti aut a jejich příjezd většinou souvisí s přilehlým hřbitovem. A i kdyby tam parkovalo za oněch 20 korun za celodenní stání všech 10 aut, investovaných 8 milionů korun se tak městu nevrátí ani za 100 let. A tak je to s těmi nápady nové vlády Shit Brno skoro furt.
A Ještě něco z mailu, z otevřeného dopisu zaměstnanců Turistického a informačního centra města Brna ředitelce organizace Janě Tiché Janulíkové.
„Další zvláštní okolností výběrového řízení ve Vašem případě je, jak se vám podařilo oklamat komisi a projít psychotesty na funkci ředitele. Ano, tomu všemu odpovídá vaše výroční zpráva za 1. pololetí činnosti v TICmB, která v těchto dnech dorazila na Magistrát města Brna, kde za svůj největší úspěch považujete – výměnu koulí na dveřích organizace za kliky, zprůhlednění výplně dveří IC 1, dle vašich slov „friendly přístup“ k veřejnosti. Tento úžasný počin přinesl první ovoce. Veřejnost si již našla tímto cestu do prostor TICmB a přátelsky si odnesla vybavení kuchyňky na Radnické 2.“
To, že mezitím z TIC odešla skoro polovina zaměstnanců je jen dokreslující třešinka na dortu. Náměstek pro lajky Hollan do jehož kompetence to padá nemá čas. Řeší obhajobu nové islámské modlitebny v Kr.Poli a hledání háčkované dečky kterou sejmula policie ze sochy TGM.
Pobavíme se.
Zítra by to šlo.
Dneska jsem ani nic neplanoval, prset melo a jak vidno prsi daleko vic nez vestili.
Řeším kolo pro dědu. Full HT na dojíždění do práce a dvakrát ročně cykloturistika s Herdegenem po Evropě.
https://drive.google.com/…emZLQVU/view?…
Co vy na to?
Celkem pekne, ale neposklada to treba Scalar diky VOC o fous levneji ?
Není to málo, ale jemu to vydrží dlouho. Představec Force – nemám problém. Asi i nedám tu karbon sedlovku ale Al.
Pedály chce SPD a občas i na normální. Nenašel jsem moc rozumných variant – hlavně váhově.
Docela pozitivně mě překvapila celková váha.
Jo ještě tam příjde nosič a stojánek.
Vaha – jeste bys tam mel pripocitat duse.
Vidíš…
Mlíko jsi chtěl říct :))
To nemůžeme dědovi udělat…
Nechci ti kazit radost,. ale vždycky když tu váhu takhle vysčítám, tak mě překvapí že je to v reálu alespoň o 0,5kg víc :-)
I tak to pojede pěkně…
to jo, o tom žádná.
Já to tipuju v reálu aspoň na 10,5kg, uvidíme jak to vyjde. Dědova raketa! :-)
Ještě vzhledem k full ht ty krosový pláště moc pohodlnosti nepřidají…já bych volil něco aspoň v šířce 1.6 nebo 1.9.
Vsak kdyz se prihodi ty duse, ma to 10,4 i v tom excelu.
Ajo, jsem myslel, že duše má 100g…jak to někdo ještě může vozit? :-) Tak to bude k 11kg jak můj zimák no.
Hovno, ještě ten nosič a stojánek :-D To bude nad.
Duse ma 100 g, Flyweight od Maxisu, ale pro 26", na ty vase trekkingy urcite ne :-D
Takže v realu spíš 11:)
A co zrcátko ?
O hodně přišels, budoucí setkání budou probíhat u kulatého stolu, náležitě jsme to panu restauratérovi pochválili. Jen budeme muset pořešit, aby měl slovo vždy jen jeden.-)
„Dnes v noci jsi o moc prisel, ze jsi s nami nebyl.“ :-)
Kdybys nebyl tak rychlej, tak bych se vracel raději s tebou udolím. Sám už se nějak nemůžu dokopat k náročnější návratové dráze. Včera jsem vyzkoušel jen nějakou zkratku po louce za Březinou, která skončila kolem až po kotouč a botou ve smradlavém blátě. Pak už jsem radši nic nezkoumal a jel zahrádkama napřímo :-(
Václav měl pravdu, zpátky to trošku přimrzlo, tudíž rychlejší povrch a bylo to lepší, ale je tam fakt bláta a plno vody. Doma z teho tekly pěkný sračky :-)
Tak to bych snad raději nechal u popelnic:-)
No tvl, jses bahenni demon.
OT: Po pádu noťasu asi z 20 cm (ne, já to nebyl) na dlažbu nejde nastartovat. Spustí se pouze obrazovka s nápisem Asus, ozve se lupnuti a potom, jako by nebylo žádné napájení se vypne. Dělá to s nabíječkou, i bez ní, nabíječka dává necelých 19V, baterie je integrovaná .Je nějaká šance na opravu, nebo odešla základová deska? Nejde samozřejmě ani do nouzového režimu.
Sance mozna jo, zkusit nejakou spec.firmu, ale je to mastny jaxvina, to vynde asi lip novej ntbk. Pripadne zachranit alespon data z disku, napr. http://www.dataclinic.cz/…clinic-brno/.
Jde se do něj dostat? Napiš název do vyhledáváni na youtube, přidej „disassembly“ nebo něco v tom smyslu a podívej se dovnitř, může to být jen vypojenej konektor nebo podobná blbost.
Dovnitř se nemůžu zatím dostat, je to na hvězdičky, asi 4, mám nejmenší 6, tak zítra v práci. Blbé je, že ani na kontrolu baterky se nedostanu bez té malé hvězdičky. Zlaté časy, když se používaly šroubky s křížovou hlavičkou.
Já jsem kvůli HP notebooku, a i jiné elektronice, pořídil tohle http://www.gme.cz/…312-p731-402
Pro jistotu bych vytahnul disk, pripojil ho k jinemu PC a zazalohoval data. Pak ho tam vratit a pokracovat dale – jak pise Bagrik, muze to byt jak drobnost, tak i nejaky studenak na desce. Muzes to zanest treba klukum do DUK-PC na Slovakove vedle Mouling Rouge, jsou dobri a ceny jsou taky OK.
Naštěstí v pátek proběhlo zálohování nejdůležitějších dat, aspoň nějaké plus :-)
Podařilo se mi ho rozdělat, vizuálně vše v pořádku. také již asi 3× naskočil, ale vždy napřed několikrát zkolabuje. Napadá mi myšlenka, že noťas potřebuje na rozjetí víc energie, než mu dodá nabíječka, bere ji z baterky, a pokud by byla baterka rozbitá (tím pádem na zem), tak by nestačilo startovací napětí ke spuštění?
Ja kdysi resil znamemu neco podobneho (ted uz si nevzpomenu, co to bylo za znacku, ale Asus urcite nee, tusim HP) a byl to nejaky studenak primo na desce. Ono se to vzdy na chvili vzpamatovalo, ale pak to zase zacalo blbnout. Nakonec si koupil jinej. Byt Tebou, tak to odnesu do toho Duk-PC. jeste me napada vytahnout disk, pameti, a zase to tam nacvakat zpet, a vyzkouset.
Pokud by jsi mel Asus jeste v zaruce, zkusil bych i reklamaci. Nakonec, servis Ausus muzes zkusit i tak – ja tam dceri reklamoval tablet a vse OK – objednani pres net, prijeli si pro nej, opravili, a za tyden byl zpet doma.
Nechtel jsem rusit sladke sny STOP manzelska erotika neni muj konicek STOP :-D
To je nejaka inovace? Kde je fotodokumentace?
Bohužel nebyl nikdo tak duchapřítomný. Snad Motýl by mohl dodat.
Byla to premiera i pro mne…
Dnes po haklu jedu ke kulatému stolu.
Se nekdo citil na rohu odstrcenej? :)
Dnes? Bílá romantika.
Tos sliboval už minule – a ho***.