HELP: ručně zapletená kola (do 10 000 Kč, do 1500g)

26 nepřečtených
  • Supík86

Zdárek, rozhodl jsem se investovat do nových zapletených kol, jenom jeste nevím do jakých. Nemáte někdo nějaký návrh?

Vážím nějakých 65 kg (v závodní sezoně) až cca. 70 kg v zimě.

Jezdím většinou lehčí až středně náročný terén, zato rychlejší terén, (brdy, karlštejn), občas i nějaký lehčí maratoník typu KPŽ. Nic náročnějšího jako Sudety ani neplánuji, páč bych se zabil :D.

Potřebuji právě něco lehčího (do cca. 1500g) a cenově dostupnýho (do 10 000 kč) a hlavně hodně spolehlivého (jsem dost línej a nechce se mi to stále servisovat :).

Ocením jakoukoli radu. Diky

0 0
    • Azmir  

Obávám se že taková kola neexistujou.

0 0
    • Azmir  

Obávám se že taková kola neexistujou.

0 0
      • pI3rre  

Proč by neexistovala ????

0 0
        • Hnoj  

Novatec nejsou zrovna TOP-spolehlivé náboje. Počet popraskaných ořechů se ani s „novým“ modelem moc nesnížil…

0 0
          • nox159  

jenze za 7600,– to si koupis novou nabu a porad ti to vyjde dobre…

0 0
            • Hnoj  

To je taky pravda…

0 0
              • nox159  

kamos je ma zavodni sezonu a v pohode jen chytl hodne lehky vakl do zadni naby… ( lozicka se toci hladce… ale proste tam ten vakl je )

0 0
          • raf007  

No z mé zkušenosti to tedy taková krize s praskáním ořechů není. Navíc, jak jsi sám v jiném vlákně zmínil, tak výměna není žádný velký problém. Pokud je to v záruce, tak výměna za nový, když ne, tak cca 600 – 700kč.

0 0
    • LáďaH  

Napiš Hnojovi…

0 0
    • JakeF  

Napiš Hnojovi… Na tvou váhu a nenáročný maratony můžeš mít klidně Podium MMX, i když by ses s nima nevešel do limitu. S Alpine by to mělo jít.

0 0
    • Supík86  

Jo ještě jsem zapoměl, že jezdím klasické duše.

0 0
    • Supík86  

Nebráním se změně, jenom říkám, že do teď jsem jezdil klasické duše na RM5 (vlastne stale jezdim). :)

0 0
    • venabch  

Zkus American Classik ja je mam a zatim drzej a to sem dost prase. Myslim ze je nekde na netu kolem te desitky urco sezenes.

0 0
      • jecnak  

Pridavam se. Jen nesmis na loziska s wapkou. Vyborne vyreseny orech.

0 0
        • venabch  

Nojo wapku nemaj radi loziska vseobecne musi se s ni vopatrne jen rafky ram ale kolem lozisek radsi starej dobrej smetacek

0 0
    • tomaschek  

Ráfky ZTR Olympic (teď super cena na chainreaction­cycles.com) – cca 1800 Kč za pár (700 g komplet).

Náboje Novatec 811/812 v odlehčené verzi (hliníková osa) z eBay – do 1800 Kč za pár (500 g komplet – už jsem takhle natahal pro sebe a kámoše 6 párů).

Dráty DT swiss supercomp + niple DT Swiss alu (cca 2500 vč. zapletení – tady bych nešetřil na kvalitních drátech ani niplech, 3× křížení vpředu i vzadu to jistí).

Váha dohromady 1490 g (reálně váženo), cena cca 6 tisíc.

K tomu cca 1500 Kč za systém NO TUBES – prověřená kvalita.

Takhle to vozí 3 moji kámoši (80 kg) a já (66 kg) taky, jen místo Novatec nábojů mám DT 240s ( –100 g, + 8000 :-). Všichni bez problémů, bez rozcentrování, ráfky všem drží celou sezonu. Náboje jsou trochu míň odolné a hůř utěsněné než DT 240s, jednou za půl roku je dobré se preventivně podívat na ložiska, ale zase stojí 5× méně…

Podívej se na moje a manželčino kolo v profilu, tam tuhle kombinaci uvidíš.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.