Poraďte mi prosím při výběru karbonové sedlovky o průměru 31,6 a délce 400 mm – je to podmínkou.Vozím rovný zámek,ale budu měnit rám,tak možná půjdu i do zahnuté.Záleží mi na poměru cena/kvalita a musí taky dobře vypadat,abych nebyl za trotla…8-)
Poraďte mi prosím při výběru karbonové sedlovky o průměru 31,6 a délce 400 mm – je to podmínkou.Vozím rovný zámek,ale budu měnit rám,tak možná půjdu i do zahnuté.Záleží mi na poměru cena/kvalita a musí taky dobře vypadat,abych nebyl za trotla…8-)
s ohledem na zadání :-) s touhle určitě za trotla nebudeš, vypadá perfektně a kvalita je bezkonkurenční.
Délka by měla být dostatečná až 290mm vysunutí z rámu.
Nepisal nic ze by mala stat ta sedlovka viac ako ram :-P
no právě :-)
8-) No,tak to je nejdražší sedlovka,co sem kdy viděl!!!9.800,– už je opravdu hodně a pochybuju,že s ní máte někdo osobní zkušenost.Dám vám rozptal 2.500 +/- 499,–
o nějaké AX co tu jezdí vím :-) ale to bylo spíš na odlehčení tématu.
Jinak jak psal dole Hnoj určitě bych zvážil Easton EC70/90 dělá se jak; s rovným zámkem tak s offsetem. kvalita je taky špičková, pak FSA, WCS tam taky nešlápneš vedle.
Syntace ještě by měla být v limitu
FSA je jenom 350mm
jj sem si to neuvědomil
Veliká nevýhoda WCS je IMHO v tom, že je tvrdá jak šutr…
Přeci jen od carbonových sedlovek se očekává, že budou alespoň trošku pružit, což je u EASTONu splněno dokonale…
WCS je ještě horší než šutr (myslím sedlovka) zlatá hlína :O)
S cim porovnavas? mne naprikklad Raceface next prisla asi rovnako tvrda ako wcs carbon 31.6, a rovnako tvrda ako Thomson Elite.
Už to tu bylo xkrát, ale pořád je dobré to připomínat:
jen pro upresneni, EC70/90 je v delce 400mm jen s primym zamkem
jj ale píše že bude nový rám a sám ještě neví jakou sedlovku bude potřebovat
Ještě se dá sehnat loňský model, EC70 31.6 400mm hokejka. Nevím proč ji přestali dělat…
Loňský model předloni ještě nebyl :-D
Třeba EASTON nebo novej TRIGON.
s tou druhou značkou bych byl opatrnější:-(
Easton samozřejmě souhlas
mám WCS /31,6 400/ a přijde mi fajn, delší srovnání mám jen s bontrager X lite /350mm/. Což je ± stejná váhová kategorie. Rozhodně mi wcs nepřijde jako šutr, proti Al pořád znatelný rozdíl.
klidně bych si koupil WCS znova, pokud bych nedostal dobrou nabídku na EA90
Jeste treba nezmineny USE.
myslím že v carbonu končí na 350mm
Mas pravdu.
nemám :-(
Use Alien je jen 350mm, ale nová Use Sumo už je 400mm
Sice nepises na co to pujde, ale ja bych volil treba RF Next.
co vím tak s tímhle zámkem není moc lidí spokojeno… třeba Vegan by se mohl ozvat…
Aha, ja jsem prave myslel ze ten zamek je prima, vlastne ji mam uz predpripravenou v kosiku…
easyrider si ji dost chvalil tusim…
RF Next je v pohodě. Mám ji na třech kolech a žádný problém.
Easton, Woodman, FSA, se Syncrosem se bohuzel do ceny nejspis nevlezes…
FSA se dělá jem 350mm,kdyby byla 400,tak ji beru hned a tohle vlákno tu vůbec není.Než sem ho psal,byl můj favorit PZ-racing,ale nikdo z vás ji nevzpoměl-čím to?Sedlovka se bude dávat na XC Hardtail.Easton c90 zatím vypadá jako mírný favorit.Za kolik se dá sehnat???
napiš hnojoj…
…hnojoj…8-)
Cesky www.bikez.cz
To mám dobrej překladač :o)
A že zrovna on má teď v akci tu sedlovku PZ-Racing.A docela výhodně…8-) Škoda že s ní nikdo nejezdíte-tahle by mě zajímala…ale ani ten Easton není špatný…
To je omotanej hlník, ale je docela lehká a má dobrej zámek…
nerad ti to říkám ale krom toho že sem od hnoje koupil brzdový desky s nim nemam nic společnýho xD xD xD
Na výmluvy je už pozdě :)
Já ji jezdím 2 nebo 3 sezóny. Je to hliníková sedlovka obalená tenkou vrstvou karbonu. Pohodlí od ni nečekej, ale je to držák. Zámek je jemně stavitelnej a ještě mi nikdy nepovolil. Jen jsem musel zkrátit šrouby aby pružilo aspoň sedlo :-)
skoda ze rdcycles uz nejspis pustilo dovoz Woodman komponentu do CR:( prtze na strankach Woodmanu maj hoodne zajimavy sedlovky, udelali par novych typu a pokud jsem v prekladu neudelal nejakou chybku, maj i zajimavy hmotnosti…
a mam doma 2 woodmany – s rovnym zamkem a hokejku a obe maj lehce pres 200g pri 400 mm delce
Mám Woodmana na silničním kole. Dobrá sedlovka až na tragický zámek. Kolíbka má vroubkování, takže nejde jemně nastavit sklon. Doufám, že už je tenhle nápad přešel. :-(
tak to mas hokejku s jednim sroubem ne? ale to je pokud vim u vsech sedlovek takhle resenych… pokud mas dva srouby tak je nastaveni spis radost…
Přesně tak. S jedním šroubem. Smůla je, že to drážkování je docela hrubé, takže na jemné nastavení nepoužitelné.
no pokud jsem mel sedlovku s jednim sroubem, tak vzdycky mela takove vroubkovani, takze s tim se bohuzel neda nic delat:)
Všechno zlý je k něčemu dobrý. Takže to vlastně má výhodu v jednoduchém nastavení: posunu o jednu drážku vpřed = sjíždím dopředu, posunu o jednu vzad = sjíždím dozadu. Na jiném kole nastavuju optimální polohu týden, tady je to hned. :-) Ale víckrát ji nechci…
a mate niekto skusenosti so znackou KORE a tym ich specialnym patentom na spojenie sedlovky a sedla ?
Nemá někdo z BF na svém kole sedlovku Trigon sedlovka SP 138?
Viz: http://www.bikesport.cz/…-sp-138_1552
Zajímala by mně spolehlivost (jestli už jí někdo zlomil), maximální délka vysunutí sedlovky (potřebuju 28,5 cm) a jestli aspoň trochu pobere nějaké vibrace.
Opravdu nikdo nezná?
bohuzel ale pokud chces jistotu a shanis 31,6, mam na prodej Easton EC70 31,6×400mm v top stavu, a vymenou horniho dilu zamku za 2ks Ti sroubu a motylky bys mel byt pod 200g…
Jen tak orientačně, kolik bys za ní chtěl? možná budu 400mm potřebovat, ale ještě nevím ..
1000 vcetne posty, jeste musim doplnit ze je to verze Zero, tedy bez offsetu, predchozi verze te co je ted v komponentech.
čekni mail
To je super cena, škoda že nemá offset, potřebuji 20mm.
Objednám ten Trigon a dám vědět jak se osvědčil;-)
Ahoj,
koupil sis nakonec toho Trigona? A jak jsi s ním spokojený?
Díky!
Lukáš
Synovi jsem ji dával v 31,6×400 OEM verze minulej rok na kolo, bez problému funguje a vypadá na kole dost dobře. Hnoj ji umí sehnat i v OEM verzi (bez nápisu) za pěknou cenu.
a jakej to má offset ?
musel bych změřit, vod oka 25mm, http://www.bike-forum.cz/…/1009295.jpg
Potrebuju sedlovku 31.6 * 350 (400 by nevadilo), offset aspon 2cm.
Bude vysunuta 24cm – ma smysl investovat do karbonu ? nebo bude pohodly na Al (WCS a pod) stejny ?