mozna to tady je ale reknete mi svuj nazor na tyhle 2 plaste pro a proti
mozna to tady je ale reknete mi svuj nazor na tyhle 2 plaste pro a proti
v jaký směsi?
minion v tvrdý směsi nebrat, nevagal se ale delá snad jen v měký i když je bez výztuh.
minion se líp odvaluje, měká smeš docela dobře i drží. Nevagal drží líp ale huř se odvaluje…minion beru jen jako přední, zadní stojí za kulový..ale přední se dá dobře použít aj v zadu…osobne většinou mam na předku neco jinýho a vzadu lehce prořezanýho předního miniona
hmm no nevim chtel bych obe stejne a proto vybiram , to odvalovani bych chtel asi lepsi, no skaldam si nomada takze nevim co tam hodit
no podle toho co chceš jezdit..jestli enduro tak sou oba kravina..todle sou už pláště na slušný prasení.
no budu jezdit asi to enduro nejake ty singly apod.. ale aby to sneslo , nesnasim pojem pichla duse a menit to vsechno, kdyz tak doporucit mi nejke plaste za dobrou cenu cca do 600?
no na přesně co říkáš sám hledám a nenacházím
ty hledas pro toho sveho noveho blura ze:-) no tak to si poprejme hodne stesti snad neco najdem:-))
nezkoušeli jste nobby nic 2,25 se snake skinem? váha 610 gramů… jenom to moc nevychází do těch 600,– … trošku o nich přemejšlim jako o druhejch pláštích…
… popřípadě rr 2,25 s hadí kůží… je ještě o 40 gramů lehčí
nobby nic je docela dobrej, jen má strašně měkou patku mi přijde a musí se hodne hustit aby se nebortil
Jo, ten vozím vepředu, zatím jsem na něm měl jeden defekt. Výdrž vzorku dobrá, odvalování dobrý (hodně dobrý na to, jakej má vzorek), drží taky.
Na to, co rikas mam ja Conti MountainKing 2.4
Já taky, případně je hledáčku nejtlustší schalbe albert, nobby nic 2.4,
na nevegale som mal defekt velakrat, ked mas smolu tak mas skratka smolu. inac by som ho dal len na DH, nic ine, drzi na vsetkom ako lepidlo ale je hrozne pomaly.
a co zkusit nějakýho schwalba? nevim přesně, co bys rád, ale dělá všechno možný s moc hezkejma hmotnostma :-)
Znám jak nevegaly tak miniony a z tohoto výběru bych bral na to co chceš jezdit ty maxxisy a to né v měkké ale středně tvrdé směsi(60tpi).Případně dozadu s butylem ale ty pouze při zvýšeném počtu defektů.
Ty v šíři 2.35" jsou celkem úzké s výrazným vzorkem a myslím že právě na EN výborné pláště co slušně drží a v terénu dobře jedou.Odolnost také dobrá ale na ostřejší EN ježdění hlavně tady v Beskydech se výztuha hodí.Já přešel na Miniony šíře 2.5" a ty jsou široké jako mnoho jiných poctivých plášťů šíře 2.35,používám je jak na ježdění po hřebenech tak sjedy a FR.Přesuny po asfaltu v pohodě.
Nevegaly v šíři 2.35 bez výztuhy jsou málo odolné ale ti co jezdí 2.5" jsou zase spokojeni.
minony/highrollery 2.35 42a vpredu a 60a vzadu je momentalne jedna z naj kombinacii na EN/FR jazdenie.
Dal jsem nedávno Nevegal 2.5 a v terénu se mi zdají moc moc dobré,hlavně nechápu jak zvládaj šutry a kořeny.Na asfaltu jsou ale samozřejmě extrémně pomalé,ale to je mi jedno.
poradí někdo s výběrem NN 2,4 vs. Kenda Nevegal 2,35? Díky. Jedná se o AM ježdění.
jiste NN ( teda aspon za me)
diky, jeste doplnim AM- Enduro ježdění.
na druhou stranu rikam ti jen to co bych dal ja 2× se v tom nevyznam :D
ale nevegal pojede podle me podstatne hur a na AMko to bude podle me nepouzitelne to by si človek moc neuzil…
Proč NN? Kendu neznám, mám ale možnost porovnat mezi sebou NN, FA a BigB a ten NN drží nejhůř. Takže za mě změna výběru aspoň za toho FA.
FA drží ůpně stejně,jen tak dobře nejede,ty bych vyřadil.
Tak to jsem měl asi nějaký divný FA, ale v zatáčkách mi přišly jistější.
Do 2010 modelu včetně souhlas. 2011 FA přední má už jinou směs (TrailStar) než NN, je pomalejší už o hodně a nejspíš bude i lépe držet (nejel jsem ho, tak nemůžu potvrdit ani vyvrátit).
Takže pro 2011 už je zase konečně udělaly znatelně odlišné a už má cenu obojí dle preferencí.
mám ty nové alberty a jsou fakt dost dobré !!! nemohu sice srovnat s těma staršíma ale oproti nevegalům drží lépe a rozhodně více jedou
Tak tomu nevěřím. Ja bych ty FA nejraději zahodil.
co ti na nich konkrétně nesedí ?
Jezdil jsem NN teď mám Nevegaly stick e předek dtc zadek,proti NN to jede o dost hůře,ale výhody jsou převažující,na mokrých kamenech a kořenech daleko lépe drží a nevytrhávají se figury jako na NN,za ty peníze životnost cca 500km po Beskydech.
dva nevegaly 2.35 se mi doma povalujou najeto asi 200 km tak v pripadě zajmu se mužem domluvit
Rozhodně NN.
NN má skoro poloviční valivý odpor (30W pro 2,4) než Kenda 2,35.
pořídil jsem schwalbe FA 2,4 2010 a jsem velmi spokojen, lehoučký plášť, odvaluje se lépe jak nevegal, drží také lépe jak nevegal v měkké směsi, schwalbe je všeobecně větší balón tudíš bych se možná nebál rozměru 2,25 ale v tomto případě bych zvolil verzi double defenc, která je vystužená na horní části pláště
Jak jsou na tom bocni figury porad se tak desne zvejkaj pri kazdem naklonu jako u NN ? To je duvod proc zatim zustavam stale u Nevegalu, ponevads pri cene za ktere je mam proste drzi spolehlive. Miniony ve verzi EXO ( jedina solidni vaha ) stoji ranec i, kdyz bocni figury jsou take dost pevne.
Mám FA 2010 EVO a jsou to nejhorší pláště co jsem kdy měl. Ustřelují v zatáčkách, na tvrdém nesedí a v jehličí aspoň 2,4 vůbec nedrží. Jediné co se mi na nich líbí tak je váha a velikost. Přední šel pryč po první 50km a 3 Pádech!!! Zadní jsem zatím nechal, protože jsem vůl prodal známému tiogu a jiný plášť na zadek nemám. Kámoš je měl taky akorát 09, teď je nasadil na Dolní Moravě a po první jízdě je dal dolu. Prostě tragédie a za příšernou cenu. Jestli je někdo chce vyměním za jakoukoliv verzi nevegalu, nebo minionu.
A i kdyby měl FA nejvíc měkkou směs, tak nevěřím tomu, že drží lépe než Nevegal v E-stiku. Ty boční výstupky jsou totiž moc vysoké a málo vyhnané do strany.
Neměl bys zájem u Hutchinson Python ve 2,3 – hodně málo jeté – budu brát miniony – mám je hodně levně +/- za nákup a ty Hutchinsony mi budou doma ležet – v profilu mám mail nebo mobil.
super tak to bych bral, mám doma nevyužité nevegaly a klidně bych za to vzal ty FA :-)
Pridavam se k dotazu. Zkousel je nekdo? Premyslim zda vzit ardent 2.25 nebo nobby nic 2.4 a ted me zaujali jeste tyhle.
Ahoj,
Ja zkoncil u Maxxis Minion EXO 2.5 a dobre jsem udelal, na zahranicncih forem je to na Onza Ibex takove dvousecne, ale vesmes hodnoceni nijak zasadne pozityvni coz se o techto maxxisech rici neda, jedou lepe jako Kenda nevegal ( zvlast kdyz jsou jako bezdusak a na nej se predelavaji fakt perfektne ) drzi mnohde lepe jak kenda nevegal jen v zaberu v bahne nebo na pisku jsou horsi ale jinak jsou fakt super :)
Ja to říkám furt, všichni jendou skončí u Miniona:)
hmm.. asi ne. Leda, že bych Šmoulince pořídila vysokozdvižnějšího brášku :-)
No jo,většina žen to má trošku jednoduchší, jelikož není v jejich silách využít potenciál takových plášťů.
Nicméně,co jsem viděl, tak Ty jezdíš velmi slušně.Třeba od času cca 6:20 ve vašem posledním videu to vypadá na záznamu na povedenou jízdu a plno chlapů by se mohlo přiučit.
hele ja myslim, ze to vyuzije fakt kazdy a jako bezdusak funguje opravdu dobre, ma zevnitr zater a kevlarove pasky vedene napric od patky k patce v sirce 3mm s mezerama mezi nima 5mm takze ochrana je fakt na docela dobre urovni.
Ja se bavil samozřejmě o té 1200g verzi:)
Ta AM varianta může být určitě zajímavá.
Ti nevim, mě ten Minion v měkký směsi přijde ideální na to moje FR/DH (dokud moc nezaprší), na enduro mi přijde, že to moc nejede..
Pokud chceš aby to i jelo, tak musíš dát alespoň dozadu, směs 60a.
No a potom také záleží,kde a jak natom budeš jezdit:)
ten minion máš 42a? jaká je skutočná váha?
Je to verze Maxxis Minion Mountain DHF 26X2.50 (55–559 ) kevlar patka 835g Exo Protection a jako smes je uvadena Single Maxxis a na stitku bylo tusim 62a a fotku na vaze mas tady: http://www.bike-forum.cz/…l-32493.html
Za me muzu jen doporucit pokud tedy pominu opravdu to, ze ten zaber na mazlavem a sypkem terenu je opravdu o dost hure jak Nevegal, ale co se tyce toho jak podrzi v zatackach, jak se predelava na bezdusak a vubec dalsi veci je to proste dobry plast a v teto verzi ma i slusnou ochranu i vahu ( az na tu cenu :-/ )
to je lahší jak moj 2.35
jaká je šírka bez vzorku?
No on maxxis 2.5 je spis takova 2.35 :) normalniho vyrobce :) sirka je na EX500 (21mm vnitrek ) 57.85mm bez vzorku se vzorkem 62.05mm a na vysku bez vzorku od hrany rafku 56.2mm
to je pekné. dík.
Jo minion urcite super do parku a vsude kde nemusis slapat do kopce, pripadne delat prejezdy po silnici, ale to ja delat musim a hodne. Takze chci neco pekne jezdivyho na enduro.
skúšal si ho? v profile máš eskar, a mne sa zdá minion lepší.
EE, ale nechce se mi verit ze by jel lip …
tak jsem to přečetl a dle svých zkušeností přidávám taky něco o pláštích(neřeším závodní DH,ale plášť na FR, občasné dh v parcích): Highroller 2,5 ST 42a-dobrá guma na dh,sucho šutry,výborně se odvaluje, mokro a bláto špatný.Váha špatná.
Minion 2,5 ST 42a, dobrá guma hůře se odvalující než high,vlastnosti vpodstatě stejné, minion DH 60a-absolutně nevyhovující směs na cokoliv-nedoporučuju, oproti 42a směsi zcela jinde, Kenda Nevegal Stick E 2,5– univerzální guma odpovídá cca středu měkkosti směsi maxxis 42a a 60a, vozím na zadku-no problem i s prorazy-2 roky nic(FR/DH použití)(lehce horší než Muddy Mary),vepředu mám Schwalbe Muddy Mary 2,35 trailstar FR. Nejlepší guma co jsem kdy jezdil-beru univerzálnost-sucho,mokro,kameny,Fr/Dh, bez problému voženo sezonu-1nou proraz(podhuštěno). Doporučuju mrknout ke Specialized na gumy Clutch nebo Butcher-mají směs 50a a dobrou váhu…to bude další adept na zadní gumu až se sjede nevegal:-)