• Nekke

Ahoj,

momentálně mám na kole hydrauliky BR M575. Nemůžu říct, že bych byl s něma spokojenej. Májí najeto kolem 2500km a na střídačku se mění jejich účinnost. Chvíli brzdí líp přední, jindy zase zadní. Několikrát jsem čistil kotouče i destičky, ale efekt to má vždycky jen krátkodobě – destičky sjetý nejsou.

Proto začínám uvažovat o koupi nových brzd, ale nejsem si jistej, jestli si výrazně polepším, protože s jinýma brzdama nemám zkušenosti a nemám s čím srovnávat. Do nových bych investoval tak do 5000 Kč (nejlépe celý set i s kotoučema).

Dobré věci jsem zatím slyšel o nových Deore M595. Jinak mě ještě napadly starší modely XT M775 nebo SLX M665, ale něco mi říká, že to bude skoro to samy, akorát staší model vyšší třídy přenesenej do třídy nižší.

Díky.

0 0
    • Bafoon  

mě se docelá líbí brzdy z nové kolekce shimana deorka 596 nebo slx http://www.kupkolo.cz/…1_90691.html

0 0
    • BigKarel2  

Vzal bych starý nebo nový Deore či SLX nebo Avid Elixir R či 5…

0 0
    • Vilém  

A neni to tim, jak stridave mazes vidlici a retez? Pokud je uz nejaka mastnota v deskach, tak se z nich blbe dostava. Osobne bych jim dal jeste sanci s jinejma deskama.

Vymenou za jine shimano si nijak moc, co se tyce ucinnosti, nepomuzes.

0 0
      • jonti  

Nejspíš to opravdu bude zamaštěným kotoučem a deskama, stačí je i otřít špinavým hadrem a už je to zamaštěný, aerosol ze spreje je zlo totální, to se tam dostane vzduchem.

0 0
        • Nekke  

Je pravda, že jednou se mi tam olej dostal, to nebrždění byla ale úplně jiná liga. Ty desky se vyčistily a vypálily. To co popisuju se děje v podstatě od prvního dne, kdy jsem koupil kolo. Ze začátku sem to ignoroval a čekal jsem, až je zajedu.

0 0
    • gras  

podle mě je to nějakej Shimano šmejd. Mě nebrzdi skoro vubec. jen pomale zpomalují. Zkusim ještě nový lepší destičky, pak je hodin z okna.

0 0
      • Vilém  

Vy dva si muzete podat ruce:) Jestli shimano neco umi, tak jsou to kliky, XT kazety a brzdy. Ne kazdemu musi projevem sednout, ale rozhodne bych je nenazyval smejdem a chybu hledal spis v obsluze.

0 0
    • Mitchell  

Mam na kole taky M575 a protože se mi každou chvíli dá páka stisknout až skoro k řidítku (nevim jestli se zavzdušňujou nebo co snima je) chtěl bych je vyměnit. Mam je s kotoučema 180mm. Šli by nato hodit brzdy třeba Avid Elixir 3 co maj na kupkole ? Sice je dodávaj s kotoučema 160mm, ale je nějakej důvod tam nenechat ty větší shimano kotouče ?

0 0
      • Azmir  

Co takle brzdy nechat za 300 v servise odvzdušnit a máš po problémech?

0 0
      • BigKarel2  

Vzal bych aspoň Elixir 5 nebo třeba Shimano M596…kotouče můžeš nechat jaký máš, to řešej adaptéry…

0 0
      • Mitchell  

Nechal jsem je odvzdušnit už 2× a pokaždý se mi páka začne propadat. Timhle stylem bych zachvílku ty nový brzdy zaplatil.

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • ClAyD  

XT nebo SLX 2012

0 0
      • jIrI___  

XT mi připadají jako zbytečné brzdy, od SLX se liší jen minimálně (třmen je naprosto totožný, jsou trošku lehčí a přidávají kurvítko navíc :) ), ale stojí citelně víc. Takže buďto SLX nebo XTR.

0 0
        • pitos  

Jaké kurvítko navíc mají ty XTčka?

0 0
          • ClAyD  

Takový to točítko na nastavení volnýho chodu, ale narozdíl od starších řad prej i funkční..

0 0
          • jIrI___  

Štelování „Free Stroke“ nebo jak to nazývají. Na XT 2008 při točení tím šroubkem nebyl poznat žádný rozdíl, u 2012 prý člověk taky nic moc nepozná.

0 0
            • pitos  

Aha,myslel jsem že slx to mají také…

Mám doma pár týdnů ty XTčka, ale s tím šroubkem jsem ještě netočil.Jsem zvědav ale beztak to bude,jak píšeš,k ničemu:)

0 0
              • jIrI___  

SLX na místě toho šroubku mají jen nějakou záslepku.

0 0
                • Azmir  

Se vsadím že kdybys jí oddělal a vrazil tam šroub z těch XT že to bude fungovat :)))

0 0
            • pitos  

Tak jsem si s tím šroubkem trošku zkusil pohrát.

Při plném vytočení šroubku(kdy už viditelně uvnitř páky nedosedá na takový zobáček) páka získá zhruba 5mm mrtvého kroku a až potom začne zabírat…takže to funguje.

Nicméně otázkou zůstva, zda to je k něčemu a jestli to vůbec někdo použije…mě to je nanic.

0 0
              • jIrI___  

Tak přeci jen je tam oproti minulému ročníku nějaký pokrok. Já osobně bych to prodloužení mrtvého kroku taky nevyužil.

0 0
    • Carlos.f  

Z jaké to je řady Shimanna ?

Na jejich stránkách žádné 575 ani ve starších modelech nejsou.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.