• yndy

    Chlapi a co tak pijete kdyz vyjedete na ten kopec?

    0 0
    • šlapatko  

      Pivo,nealkoho­lické.Po švihu klidně pár kousků dám:-)I jedno pivo mi vleze do noh:-(

      0 0
    • martin_bakov  

      Pivo teda na kole rozhodne nepiju.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      asfalt

      0 0
    • roud  

      Pivo a kolo patří neodmyslitelně dohromady takže za mě Plzeň :O)

      0 0
      • kesu  

        presne tak

        ale treba 11° gambrinus kdyz je správně studená taky neni špatná..

        0 0
        • Honza729  

          Pripominas mi jeden vtip:

           

          Dohodli se tri kolegove, ze jdou na pivo. Prijdou do hospody, prvni objedna: Jeden Gambrinus. Druhy Jeden Branik. Treti: Ja si dam kolu.

          Oba se na nej podivaji a ptaj se: Co delas ? A on: No, kdyz si nedate pivo, tak ani ja..... :)

          0 0
      • Lovec_007  

        plzeň je plzeň…

        0 0
    • Tyboo  

      pokud se jede jen tak na pohodu a s kámošem co odmítá pít cokoliv co v sobě nemá chmel, tak je to jasné:-D radši mám slaďoučkou kofolu:-)

      0 0
      • Lenka.05  

        Vychlazená točená kofola je mňam :) Teď nám v Srbsku nabídli nějakou napodobeninu Kofoly…chutná to podobně, ale je to víc citronový…a prostě to není úplně ono. Myslím to dělá Plzeňský pivovar

        0 0
        • Alibaba  

          Tedy Lenko, ve svejch letech bys mohla bejt už trochu Cool, co se socrealistické Coly týká.

          Samozřejmě, že Kofola je napodobenina (Coca)Coly a krom toho je pěkně hnusná. Zatímco Citrokola, je prozměnu napodobenina (Coca)Coly a maje citrónovou příchuť je o fous lepší než Kofola.

          Coca-Cola, Pepsi-Cola aj. nápoje od západních soudruhů jsou bohužel rovněž hnusné a ku uhašení žízně se nehodí. Dobře chlazené pivečko nic nenahradí ! ;-)

          0 0
          • Volf  

            co máš proti kofole? Z tebou uvedených nápojů je hned po vychlazeném pivku to nejlepší, co si můžeš v hospodě k pití objednat. Obě ty coly jsou proti kofole pěkně hnusné.

            0 0
            • pajan  

              Pak bych domlnil ještě parádně vychlazenou točenou malinovku :D Tý neodolám :D

              0 0
              • Hejdik  

                jo jo kombajnérka to je něco,hlavně když je hic jak u opic:-)

                0 0
                • Martin  

                  produkce černé hory je skvělá obecně :-)

                  0 0
          • pajan  

            Tady si dovolím oponavat, NÉ ZAČÍNAT FLAME!

            Kofola rozhodně není napodobeninou Coly jako takový… Je to nápoj jako každej jinej… Má svou chuť, vznik, tradici, lahev, etiketu atd..

            Za to, že ti nechutná, nikdo nemůže :-P

            0 0
            • Volf  

              naprosto přesně. Na kofolu si sahat nenecháme:-))))

              0 0
              • Alibaba  

                Njn, agenti ! Kolik máte z litru ? ;-)

                Všechny tyhlety pseudolimonády stojej za starou bačkoru. Jediný co se opravdu vymyká a má to patřičněj břink je „AMARA“ !

                A´propos, jako dítěti mi Kofola chutnala, stejně jako mnoho dalších „tradičních“ českých pochutin a sladkostí. Porevoluční návraty však nedosahují původní kvality (zejména pokud mají přízvisko „nová ještě lepší receptura“ případně „tradiční receptura“)…anebo už nejsem dítě ;-)

                0 0
                • Volf  

                  Možná se tomu budeš smát, ale když si dodnes vybavím chuť žluté nebo červené limonády, tak kofola byla hotový zázrak a pro mě je to prostě chuť dětství. Nevybyvím si nic jiného / snad ještě Kofilu / co by mě tak utkvělo v paměti jako právě kofola.

                  0 0
                  • Volf  

                    jo a ještě vůni donaldů, tu si pamatuji také dodneška.....

                    0 0
                  • Alibaba  

                    Navrhuji založit vlákno „chutě dětství“ !

                    Vůbec se nesměju ! Malinovka byla klasika, žlutou tu si sehnal všude, hnědou citrokolu taky, Kofola byla většinou výjimečné zboží a petřičně jsem si jí tyky vážil a hlavně nesplývala v tý škále. Jenomže zmíněná Amara – zelená, byla krom nedostupnosti i hořká – nápoj života ;-)! Nojo, ale když jsem si dal Kofolu po těch dvaceti letech, tak mi zůstala huba „štajf“, a přitom nepiju Colu a podobné blafy (abych jako srovnával) – čím to ???

                    0 0
                    • Honza729  

                      No a my, hnusni prazaci, jsme meli jeste PragoColu. Dodnes pamatuju tu cervenobilou zatku.

                      0 0
                    • Volf  

                      Někdy prostě platí, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Je fakt, že se toho vybavuje víc a víc. Turecký med co se sekal, limonády v pytlíku, limonáda v lahvi s porcelánovým uzávěrem, švejžužu, mejdlíčka, šumák ještě v kostkách, lesněnky, pendrek, jakýsi lékořicové bonbónky v plechové krabičce, která vypadala jako plechovka na náplasti, pedro a tak dál.

                      0 0
                      • pepek  

                        Mně se hlavně vybaví benzín za 2,10 a nafta do kamen za : 0,90

                        0 0
                        • Volf  

                          a ta limča stával padesátník, šumák dvacetník a ještě jsem si vspoměl na vlnky za 90 halířů.....

                          0 0
                          • Honza729  

                            Vitacit za 1,50 a mentolový Viki  (aby to doma nepoznali) :)))

                            0 0
                            • Volf  

                              jo mentolové vikiny to byl hit. fuj dodneška si pamatuji ten mentolový vítr v plicních sklípcích :-))) a pak taky ještě modrou raketu, ale to byl vítr zase jinde.....

                              0 0
                              • Alibaba  

                                Šmarjá nestrašte ! Když raketa, tak Zorky v putice za 3,30Kč s jemně sekaným kořením. Jablečňák z Jednoty za 8,–Kč nebo když byla kapsa plná, tak Čert, nebo Korzár a pro velký chlapy Hanácká (jindy Pražská) vodka ! K zakousnutí pak „Vepřové maso ve vlastní šťávě“ nebo pro znalce „Trenčiansky jemný párok s fazuľou“, prominentní měli dostupnej i"čínskej lanšmít" ;-) atd. atd.

                                0 0
                                • Volf  

                                  nebo svíčka a hornický kahan nebo kamenáč a z konzerv také uzené krůtí maso s vejci…

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    a nebo na druhou stranu sparty za osm co voněly tak, že jsi poznal v hzahulený hospodě, že si ji někdo zapálil…

                                    0 0
                                    • Volf  

                                      nebo letky, čajky, partizánky, pak taky Clea, BT… 

                                      0 0
                                      • Alibaba  

                                        Jo a vod Rusáků u silnice jako kluci „Belomorkanal“ (či jak), cíga s papírovou rourou místo filtru, když ses zapoměl měl si žhavý v hubě v momentě… 

                                        0 0
                                • Honza729  

                                  jj, to byla presne sestava na nasich cundrech. A k tomu jeste tehdy vyborny lahvovy Platan 11 z Protivina.

                                  0 0
                                • Krys  

                                  Nedávno som Trenčanský párok s fazuľou videl v hypermarkete. Neodolal som a kúpil som. Neuveriteľne som si pochutnal. :)

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    Jak to tu ctu, tak jsem prece jenom krapet mladsi rocnik, ale spoustu veci si celkem vybavuju.. Ceny sice uz jine, nektery sortiment taky, ale stejne kde ty roky sou :-)

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Ony jsou, bohuzel, jine predevsim receptury. Takova Fidorka zmenila nejen recept ale i velikost, kefíru zustala jen jeho chut dohnana Ečky, nanuk Misa uz taky neni co byval......

                                      0 0
                                      • vladaza  

                                        tak, ono stačí vzít /my starší/ brejle a podívat se na složení výrobku, často člověka přejde chuť. je neuvěřitelný, kolik sraček se dá např. nacpat do obyčejného párku, tavenýho sýra atd. /seznam možno doplnit prakticky o jakýkoliv potravinářský výrobek/. co je člověku platný, když vleze do šopu a jsou plný regály zboží, který se většinou nedá ,s prominutím, žrát, použitelné potraviny by zabraly tak 10 procent plochy

                                        0 0
                                        • autor_trek  

                                          Poslouchal jsem pořad o starých řemeslnících, řezník sám vyráběl vuřty, salámy, klobásky podobné dnešním vyráběným strojově v masokombinátech. Podstatný rozdíl byl v tom, že byly z masa…

                                          0 0
                                          • vladaza  

                                            to už by se dalo číst děckám místo pohádky na dobrou noc, ale když člověk šmejdí, tak i na takový výrobek mistra uzenáře ještě někde narazí / v marketu to ovšem není/, blbý je, že tak dobrý ostravský klobásy jaký se dělaly v martinovském podniku za komančů jsem od té doby prostě nejedl, doma k nim tata vyráběl křen s jablky , no jo aspoň vzpomínky pro nás stárnoucí fotříky

                                            0 0
                                            • Hornet  

                                              Celkom dobre som si zavspominal, dobre citanie :-)

                                              0 0
                                            • karliner  

                                              no, já bych šmahem neodsuzoval markety – třeba konkrétně velmi kvalitní uzeniny prodávají v Globusu a na druhou stranu bych nevynášel do nebe všechny „mistry uzenáře“, mnoho z nich své uzeniny „udí“ v podtlakových komorách s použitím vody s esencí kouře :-)))

                                               
                                              0 0
                                              • vladaza  

                                                pravdu díš, ne každý výrobek s kouzelným přídomkem „domácí“ je poživatelný, jak říkám najdou se mistři, ale většinou, bohužel, jenom „mistři“. on i ten domácí uzenář semele do klobás maso, co už začíná zavánět a které neprodal na krámě, protože ho přece nevyhodí :-)). Globus potvrzuji, v dnešních sračkách patří v uzeninách /ale taky pečivu/ do nadprůměru a např.  hovězí šunka /ofic. název je jiný, nevím/ mě dokázala vyloženě potěšit /taky ji nedělají každý den,mňam/

                                                0 0
                                                • Hornet  

                                                  Tak s tymi domacimi majstrami to mozem potvrdit. Jeden „vychyreny domaci masiar“ sa chvalil, ze jeho klobasky nikdy netečú(v teple), a neskor som sa dozvedel, ze do nich dava nejaky divny „glej“ ktory zabrani vyteceniu šťavy v teplejsom prostredi…ale chutovo boli celkom ok.

                                                  0 0
                                      • goofy  

                                        Jo jasne.. Ono staci se podivat na Tatranky/Horalky, Opavie, a cert vi co vsechno „puvodniho“ se zachovalo.. Ale treba takove horcice od Selika ve sklince mi pripadaji porad stejne dobre :-)

                                        0 0
                                        • vladaza  

                                          možná proto, že hořčičný semínko je celkem levná vstupní surovina a její případné další „vylepšování“ by přišlo draho, pod čarou dodávám, že mě chuťově nejlíp sedí hodně ostrý hořčice a ty jsou z dovozu/ tal nemůžu Seliko komentovat/, tatranky a pivo byly dřív oblíbenou kombinací, když měl člověk v hospodě hlad a měl hluboko do kapsy, dneska bych si je v kšeftě nevzal snad ani za darmíko

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            To sice jo, ja jenom ze se kvlitou neskazily, jak nektere radoby novoty, nebo teoreticky puvodni… Taky ostrou horcici nepohrdnu, ale kupuju i klasiku

                                            0 0
                                        • autor_trek  

                                          Ale chybí ty sklínky – měl jsem doma hořčičný servis, neustále doplňovaný, tak i když se sešlo hodně lidí, bylo z čeho pít.

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            Nevim, ja je kupuju vzdycky v tech triapuldecovych? sklinkach :-)

                                            0 0
                              • Chiron  

                                Jo mentolové Vikiny, to bylo, hlavně sem toho vždycky snědl hromadu :D Ale jinak klasika Pedro z Jednoty, limonády červené a žluté, prostě klasika. A když se zadařilo tak Kofolu (tu můžu dodnes a oproti CocaCole není tak sladká a nemá v sobě kyseliny na čištění záchoda… Jako normálně si koupím Kofolu a jednou za čas dostanu chuť na ledově vychlazenou CocaColu nebo Pepsi a koupím si ji a pak zas dlouho ji nemusím…) a hlavně takový TopTopic ve skle byl pro nás svátek, snad ještě větší jak Kofola, tehdy mi hrozně chutnal, ještě si vybavuju ty zelené flašky s tím starým logem, ten co se dělá dnes je horší, i když taky ujde.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Moment........tys jedl mentolove Vikiny ? A k tomu jeste hromadu ?

                                   

                                  Mam podezreni ze nevis o cem se tu pise :))))

                                  0 0
                                  • Chiron  

                                    A jooo, chyba, já tu diskuzi nepročítal celou a nějak mi přišly na mysli takové mentolové bombóny ale na název si nevzpomenu, myslím že na obalu měly klauna. To je potom jiná… Ale na Vikiny, teď už vím o čem je řeč, si taky pamatuju, akorát na to sem byl ještě moc malý, takže jenom takové experimenty, kdy sme zjistili že je to hnus…

                                    0 0
                        • Treker  

                          Takové nostalgické vlákno, ale proč ne :-) venku je hnusně…

                          Když vemu po maturitě když jsem vyrazil s dvackou do hospody v centru Prahy a ještě zbylo – 6 piv á 2,50 a guláš s chlebem :-)

                          na Plzeň nebylo, ta stála 4,80 Kč…

                          Stárneme no kvapem…

                          0 0
                      • autor_trek  

                        Také dost pamatujete… Tady na třebíčsku byly limonády ZON (zdravá, osvěžující limonáda) a také AROKOLA.

                        0 0
                        • goofy  

                          Zonky snad jeste jsou, ne? :-)

                          0 0
                          • autor_trek  

                            Ještě jsou, ale mezi tou spoustou plastových flašek se nějak ztrácí.

                            0 0
                          • cekanka  

                            Už jsem na ně strašně dlouho nenarazil. Víš, kde se dají koupit?

                            0 0
                            • pajan  

                              No jó ZONky :D

                              My je se školou kupovaly v jižních čechách u obce Kunžak :-)

                              0 0
                            • elissa  

                              Zonku jsem zatim potkala snad jen v restauraci Beseda v Pacově

                              0 0
                            • Jarkeld  

                              Občas skočím do vozovny na Pankráci do kantýny na oběd a tam je mají.

                              0 0
                        • Log1ck  

                          Tak na třebíčsku se dá ZONka (zdravotní osvěžující nápoj) sehnat všude možně ve všech příchutích: Nord Cola, Laguna, Aro Tonic, Multivitamín, Citronáda, Pomerančová, Jabková, Malinová. Snad i v Praze by měla jít sehnat, ale chce to hledat. Neni nad to si dát na bikovým vejletě v horkym dni jednu pěkně vychlazenou ze skla :-) Třeba zrovna ta laguna na obrázku ač jedovatě modrá, tak vůbec neni špatná. Mě chutná podobně jako kofola, jen asi 100× líp a na rozdíl od kofoly se dá pít :-)

                          0 0
                          • pajan  

                            Iron bo Powerade?? :D

                            0 0
                          • corben  

                            Jeste porad ma modra ve slozeni napsano „arabska guma“? Nerikam, ze to je neco spatnyho, ale nezni to jako soucast limonady dobre :).

                            0 0
                            • Martin  

                              arabská je ještě v klidu. představ si, že by tam byla arabova guma :-)

                              0 0
                            • Krys  

                              Arabská guma je živica(pryskyřice) akácii. Je to prírodný produkt, žiadná umelá chémia.

                              Patrí spolu napr. s guárovou gumou a pektínom medzi nerozpustné vlákniny (nevstrebateľné sacharidy rastlinného pôvodu).

                              0 0
                            • Log1ck  

                              Můžu tě uklidnit, „arabská guma“ tam napsáno neni. Místo toho tam teď dávaj „E414“. Teda né že by to nebylo jedno a to samý :-D

                              0 0
                          • Kubiczech  

                            …z toho jde strach. (:

                            0 0
                            • Log1ck  

                              To taky neni pro srábky. Vodu pijou žáby, pívo starý báby, my pijeme… lagunu!

                              0 0
                          • Honza729  

                            Jee, tak presne tohle jsem videl v nejakem konzumu v te oblasti. Vubec jsem tomu nevenoval pozornost, protoze jsem si myslel, ze jde o nejakou chemii na cisteni zachodu nebo vylevky. :)))

                            0 0
                          • H4N$  

                            Něčím podobným se zapalujou tanky.

                            0 0
          • kesu  

            přesně tak,jenom dodám , že kofola je nejodpornější:D:D

            0 0
    • Mr.Duck  

      Dyž na to koukám, já sem asi vylitina, ale v těch vedrech co sou teď, jak vidim že točej 12° staráč, tak zastavim :) Teda když na to mám, takže moc často né :/

      No a když je po vyjížďce, tak cokoliv je cestou dom :) Teda zas za předpokladu že je keš :((

      0 0
      • goofy  

        JezisikristeS­tarac!!!! Jsi asi jeste pivo neochutnal, co?

        0 0
        • Mr.Duck  

          No toto! 12° Staropramen jest nepřekonatelný!

          0 0
          • yndy  

            Jedine RADEGAST, jinak neni motivace slapat!

            0 0
            • Mr.Duck  

              Toho ani nevim kde tu točej – šude samý G.

              0 0
              • Lišák  

                G. je vlezlý pivo. Před tím člověk neuteče… :-( Přijedeš do Jeseníků, těšíš se na Holbu, jako krajové pivo, a všude G. Přijedeš do jižních Čech, těšíš se na Dudáka, všude G.

                Dřív mně G. nevadilo, ale teď už si ho nedávám. Z výše uvedených důvodů.

                Jinak nejlepší jsou Svijany, přece. To snad musí vědět každý! ;-)

                0 0
                • poriz1  

                  Souhlas. Svijany 13. nic jinýho už nekupuju

                  0 0
                • lukas.rusty  

                  moje řeč.. Svijánky, škoda že ho tady v Plzni netočej víc :/

                  0 0
                • raceman  

                  běž s holbou někam!!!! přijedu do jeseníků a nadávám, kur*a všude samá holba :-(((

                  0 0
                  • vladaza  

                    pivovar Hanušovice vaří v současné době jediné slušné pivo a tím je dvanáctka, která se bohužel prakticky nikde netočí, naopak profláknutý Šerák je všude a je to klasický příklad tkzv. eurobieru, čímž my, co dokážeme ocenit klasicky vařené pivo, označujeme produkty /název pivo už bych raději ani nepoužíval/ vyráběné  jednofázově v cylindrokónických tancích /CKT/. byl jsem na dovolené v Jeseníkách a v kufru auta si vezl  basičku  litovelské dvanáctky /stále klasická výroba – varna, spilka, ležácký sklep/, protože být odkázán na místní hospody, tak bych asi začal pít na starý kolena kofolu. Šerák je pochopitelně pouze příklad, stejnou pivní „lahůdkou“ jsou výčepní /tj, desítky a jedenáctky/ vývary jako Gambrinus, Kozel, Pardál, Radegast, Krušovice, Plzeň  atd. jedinými poživatinami z velkých pivovarů / vlastněných zahraničními majiteli / jsou dvanáctky, kde výrobci tak nešetří a aspoň trošku se snaží, aby se výsledný produkt dal označit jako PIVO. ochutnávejte, srovnávejte a na vše přijdete sami nebo se nechte manipulovat reklamou a jásejte nad přechlazeným Géčkem :-))

                    0 0
                    • obda  

                      obda.

                      Klasika je holt klasika. Jinak se těm novejm CKT srágorám taky říká eurolager. Litovel mi tu někdo nedávno poplival, asi je zvyklej na Gambáče (i když chválil Svijany, tak nevím) ;) A Holba Premium můžu taky :)

                      0 0
                      • vladaza  

                        lidi jsou zmanipulovaný reklamou – Gambrinus /fotbal k tomu, pravda/, Svijany jsou „jakseříká“ momentálně IN, málokdo ovšem skutečně odpovědně chlastá :-), jo, člověk musí pivo skutečně konzumovat a ochutnávat, zastavovat se v různých hospách, kupovat lahvátory a tříbit chuť. když si někdo jednou za tejden vypije na oblíbené zahrádce tři kousky stále stejný značky, tak sice může být spokojený / a já mu to moc přeji, skutečně/, ale o PIVU ví totál kulový. asi jako člověk, kterej si za komančů koupil ukrajinu a jezdí na ní dodnes pár kiláků do fabriky. je to cyklista? je. kolik toho ví o kolech a skutečný cyklistice? velmi málo. to, že i vzpomínaná Litovel má výkyvy dokazuje včerejší odpoledne – hotel Senimo Olomouc – jedenáctku Moravan vracím prakticky netknutou /zvětralý hnus, který stál tak půl hodiny na pultu/ a BLBEC ji ještě platím, další štace U pelikána – prubnuta 10,11 i /stále litovel/ třináctka. a výsledek – nejchutnější byla ta nejlevnější desítka, která byla evidentně naražená jako poslední.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          obecně nemám rád menší hospody ve kterých je víc druhů piva, bo tam se nedá předpokládat odpovídající výtoč. K čemu mi je když maj někde speciality, který stojí naražený v lepším případě 3–4dny a v horším tejden. To už z principu nemuže byt OK. I u jedné značky je dobrý střídat hospody, aby měl člověk přehled jak to má chutnat. :)

                          0 0
                          • vladaza  

                            přesně, jak píšeš. x piv na čepu a de facto si můžeš dát akorát, to co si dal někdo těsně před tebou, jinak minimálně to první odepíšeš. je to teď taková "móda. v malý hospě pochopím max. dva druhy /deset, dvanáct/, ale víc je únosný možná o víkendu, kdy je větší provoz.

                            0 0
                        • Lišák  

                          U mě jsou Svijany IN od prvního ochutnání. To bylo hned na začátku tohoto století ;-) Hádej, co za škopek držím na té fotce v profilu? Mám ji tam od registrace, ale S. piju dýl.

                          0 0
                • karliner  

                  Chtěl bych vidět toho pivního sommeliera, co se těší na Holbu nebo Dudáka :-)))

                  0 0
                • Jituschka  

                  Svijánky mňam, souhlas.

                  0 0
            • maajkee  

              letos když jsme jezdili v německu, přišel jsem na chuť Radleru (řezák piva s citronovou nebo pomerančovou limonádou 1:1) je to celkem osvěžující a neztěžknou po tom tolik nohy.

              U nás zatím většinou na mě koukaj jak na ****** když chci krchnout pivo citrolimoškou :)

              takže většinou kofola, při pohoda výletu i jedno to pivo :)

              Nejlíp Bernard, Krakonoš a podobný opravdový, ne „europiva“ jako jaký jsou pod koncernem Plzně a Staropramenu :)

              0 0
              • hradman  

                Rádlera si taky dáváme, to opravdu osvěží a to pivinko tam je taky :-D

                0 0
              • přišlapávač  

                no hlavne u nas ti do toho klidne nalejou sprite a ani jim to neni blby… u nas se radler jak ma byt- s citronovou stavou a s citronem pit neda… nejlepsi jaky jsem kdy mel byl v Mnichove- v Hofbrauhausu a pak v pivovaru Augustiner- pekne pivo a prava stava vymackana z citronu.

                0 0
              • Jarkeld  

                Černé pivo s kofolou 1:1, tomu říkám energy drink ;)

                0 0
              • Fana.A  

                Krakonoš + Rychtář.

                0 0
            • goofy  

              Na Radegastu dvanastce jsem sice odkojenej, a nikdy me neurazi, ale zebych ho povazoval zase za nejake extra super pivo to uz taky ne.. Holt uz je to masovka. Ale samozrejme si ho rad s chuti dam :-)

              JInak radeji vyhledavam piva ala: Krakonos, Svijany, Pegas, Dalesice, klidne Holbu 12, Litovel Kvasnicovy, nebo nektere Cerne Hory, nejake psenice, zalezi na co je chut.. :-)

              0 0
    • Hornet  

      Ked je na kopci k dostaniu, tak jedno, a kusocek pred dojazdom mame benzinku a tocia tam dobre pivko, tak tam mame vzdy zaverecny brifing :-)

      Ale mate dobre piva, nechcem teraz vyzdvihovat nejaku znacku, lebo ma budete kamenovat :-D Z nasich sa vam moze rovnat snad len zlaty bazant, mozno trochu saris a corgon.

      0 0
      • maajkee  

        Jo jo, zlatýho bažanta dobře znám :)

        na chuť dobrej, ale ráno řidkej :)

        0 0
        • Hornet  

          Zalezi vsak ako kde capuju… u nas je velmi malo dobrych krcmiciek, kde to vedia :-(

          to ceske krcmy su super :-) to sa neda porovnat.

          0 0
    • Martin  

      když je horko nebo jsem fakt utahanej, tak jo. ale jinak ne. tělo si samo řekne. a když už jo, tak preferuju plzeň

      0 0
    • rossi001  

      kdyz jezdim tak vetsinou si dam 10 Radka,nebo nejake cerne a frkam dale ;-)

      0 0
    • vasek80  

      Včera jsm byl na pivních slavnostech Chodovaru v Chodové plané, dal si 3 řeané a po 2 hodinách seděl na kole. No kopce byly potom nějak obzvláště utažené.

      0 0
      • autor_trek  

        Podpis. Už jsem to tady někde psal – kdysi dávno jsem podlehl kamarádům a zbytek vyjížďky byl boj s vyplazeným jazykem od hospody k hospodě.

        0 0
    • Corbett  

      Jsem pivař a nestydím se za to. Na pivo chodím,… dalo by se říct pravidelně -:))

      Když jsem ale na kole, pivo zásadně nepiji, pouze nealkoholické. Když je možnost, tak nealkem nepohrdnu ani při závodech, naopak ho uvítám. Na domácím podniku DRÁSAL je pro manželku, která mě čeká na Trojáku s olejíčkem téměř povinnost mít pro mě nachystané nealko pivko. Letos, když jsem dojížděl na Troják, tak už jsem z dálky řval – pivóóó

      0 0
      • Hada  

        Radegast!

        0 0
      • vladaza  

        no jo, R Birell plus nealko Bernard /lépe to „jantarové“/ se dají v čas velké nouze „zkousnout“, ale jedna slušná desítka tě nemůže absolutně ovlivnit a chuťově je o hóódně lepší

        0 0
      • Vhalasta  

        A roba přežila ?

        No teda já zařvat na robu „pivóóó“ a ona mně podá Birell tak je po ní.

        0 0
    • Flegmatik  

      To se tu zase ukazuje, jak každý je odborník na pivo :-) a jak tohle pivo určitě jóó, ale ty ostatní za žádnou cenu néé. Stejně si myslím, že pokud je člověk fakt utáhlej po dlouhým stoupání v horku, tak je mu jedno, co nahoře pije za pivo (už vidím někoho, jak tam hudruje, že nemají Radka nebo Čendu, a že Milana pít nebude a dá si radši vodu :-) V cizině by vám nic jinýho než pít trochu jiná, nečeská piva, pít nezbývalo. Mě osobně je to celkem jedno, jaký pivo po výjezdu vypiju, hlavně ať je to studené a s pěnou. Ovšem když si jdu sednout, tak už vybírám, jaký si dám.

      0 0
      • Mr.Duck  

        No tak to víš, že piju co teče, ale to musí bejt to horko a žízeň, ale když je na výběr, tak si pochopitelně rád vyberu :P

        0 0
    • jIrI___  

      Pivo na kolo nepatří. Ale jinak mi šmakují Svijany, Stella Artois nebo klasický Kozel. Ale bezkonkurenčně nejlepší je brněnský pšeničný Pegas, na toho se těším celé prázdniny :)

      0 0
      • voliminal  

        Omyl. Cituji a podepisuji Pivo a kolo patří neodmyslitelně dohromady“. 

        0 0
        • Hornet  

          Mozno mu pride na chut neskor :-)

          jasne ze ked trenujes a chces ist vykonom hore, tak to nie je celkom koser, ale po dlhsej jazde a v teple padne dobre :-)

          0 0
        • jIrI___  

          Jedu na kole, jsem řidič stejně jako kdybych jel v autě. A nad tím, že se za volantem nechlastá se většina lidí ani nepozastaví…

          0 0
          • roud  

            Jiri – zas když se rozmázneš v lese kvůli tomu žes měl naky to promile je něco jinýho než když zabiješ někomu rodinu v autě… a nemluvě o tom že na kole pivko vypotíš během hoďky jako nic…

            0 0
            • jIrI___  

              Máš pravdu, ale já to prostě beru tak jak jsem napsal nahoře. Když si někdo to pivko chce dát, tak ať si ho klidně dá. Koukat na něho skrz prsty nebudu :)

              0 0
        • elissa  

          Souhlas, taková strakoňská 12°… na delších tratích střídam na občerstvovačkách kofolu a pivo a jak se mi jede. Pivo normálně nepiju, ale na kole je strašná chuť :-)

          0 0
    • přejetá_veverka  

      nevím jak na ostatní ale na mně působí PIVO 10° jako u auta NOS… zvyšuje se mně kroutící moment snad na trojnásobek a výkon jde nahoru – a to jako bez ****** 8)

      0 0
      • beeker  

        To funguje jenom na veverky :-)

        0 0
      • Honza729  

        Taky tak kratkou dobu jako NOS ?

        0 0
      • pepek  

        Na mně dokonce pocitově jako nitromethan. Bohužel, tachometr to nějak nepotvrzuje :-( Ale u kamaráda  to funguje objektivně -až k Jelenovi, nebo na Buk se vždy ploužil jak mátoha, za to nazpátek to byla uplně jiná mašina.

        0 0
    • Dalas  

      Poopravím rouda: „Pivo, zahulená hospoda a vypitý mozky patří neodmyslitelně dohromady“  -to myslím nemůže popřít nikdo :o))

      Jinak je to hodně individuální… ten kdo pije pivo, hlásá něco jiného, než ten kdo ho nepije, nebo pije spíš vínko, bo nepije alko vůbec :)

      Za mě: piju od každého jen trošku: černé pivko, červené vínko, podle chuti, ale vždy jen večer u bedny v klidu a pěkně s brambůrkama, atd. Na kole by mi alko nikdy nesedlo.

      0 0
      • Honza729  

        Tak ono je piti a piti.

        Ja si na kole pivko dam, ale ted uz jen jedno a snazim se prinutit hned vstat a vyjet, jinak to na me sedne, nohy mi zdreveni a trpim. Proste nekde na zahradce lehky dlabanec, maly pivko a zdrhat.

        0 0
        • Dalas  

          Já to taky nemyslel na norm.lidi, kteří si dají jedno dvě pivka, či deci dvě vínka.. a pokud ti to sedne i ke sportování-ke kolu, proč ne..

          Ale určitě je příhodnější rčení: „Pivo, zahulená hospoda a vypitý mozky patří neodmyslitelně dohromady“ než „Pivo a kolo patří neodmyslitelně dohromady“

          0 0
    • KarY.1  

      jasne.. kazdy vi o pivu ze to je iontovy napoj,uhasi zizen,doplni potrebnou energii, da jeste nejake vitaminy ,ale taky je spatny pan a to kdyz si jich date hodne a potom se na silnici motate a mate opravdu blizko k nejake nehode. Ale i ja si ho dam s radosti,ale piju jelikoz jsem z Jeseniku tak piju Seraka a kdyz neni,tak mam smulu

      0 0
      • camillio  

        No, ono to s tím jonťákem tak slavný neni, oproti klasickýmu jonťáku je poměrně chudě vybavený a navíc ten alkohol – játra ho odbourávají přednostně, takže ty s*ačky z výkonu si musejí počkat. Spíš tam hraje roli jen alkohol a možná trochu to, že vylejt do sebe litr piva jde dobře, zatímco vylejt do sebe litr vody skoro nejde. Jenže zase, z litru vody si tělo vezme jen část a za chvíli hajdy k příkopu ten přebytek vypustit…

        Za sebe říkám – pivo a kolo jo, ale buď jedno, nebo druhý :-))

        (a já stejně raději vínko)

        0 0
    • martin7  

      Pivo a kolo k sobě patří. Po takový výjížďce dát tam jedno orosený to je laaaaahoda. Jinak souhlasím s názorem, že je u nás přegambáčováno. Když jsem někde na výletě, tak si rád dám pivo místních značek, ale dostat ho je pořád těžší a těžší. Většinou na otázku co máte, mi hospodký řekne točenej Gamrinus a lahvovou Plzeň .-(( a to nemluvím jen o Plzeňsku

      0 0
    • marapara  

      Na vyjížďce piju téměř výhradně nealko pivo nebo kofolu. Takový točený Birell nebo Platan je fakt výborný. Po vyjížďce miluju Svijany 11% :).

      0 0
      • raceman  

        o točeném birellu slyším prvně :-)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • daymaker  

      Souhlas s tím, že G jenom, když nic jiného není. To pivo nemá žádnou osobnost. Připadá mi to jako voda, co zbyla v plzeňském pivovaru na podlaze. :-) Možu Radka ve všech stupních. A Svijany, to tam maj liberečáci móc dobré…

      0 0
      • přišlapávač  

        tak jako Liberečák Svijany teda nemůžu ani vidět, podle mě hnus velebnosti :-)

        0 0
        • vladaza  

          ono taky, velebnosti, spousta místních pivoznalců neví, že Svijany změnily majitele, zvýšily výstav, ale kvalita šla, bohužel, prudce dolů. jako hnus bych je snad ještě nehodnotil, ale chuť z období cca před 2 roky je už nenávratně v řiti

          0 0
    • raceman  

      Hoegaarden je taky luxusní :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Kde se to prodává? Jsem ho snad ještě nikde neviděl nebo si ho nevšiml. Podle popisu nevypadá zle :)

        0 0
        • raceman  

          v 33cl flašách ho maj i v tescu, aspoň u nás v ově… jinak to chce fakt pohledat, není moc rozšířené… ale v brně určitě nějaká hospoda, kde ho budou mít, bude… aspoň v těch flaškách…

          VIZ

           
          0 0
          • jIrI___  

            Paráda, díky.

            0 0
            • Flegmatik  

              Kup si to, ale nadšený z toho moc nebudeš. Je to asi jako když české pivo naředíš vodou :-)

              0 0
              • camillio  

                No, mně to spíš připomnělo takovou nějakou citronádu s kvašenýma jablkama :-)) Ale chutná.

                0 0
              • jIrI___  

                Vyzkoušet se má všechno.

                0 0
                • Flegmatik  

                  To máš pravdu. Taky se o to velmi pozvolně snažím :-)

                  0 0
                • vladaza  

                  Hogen je svrchně kvašený pšeničný pivo, proto je jeho chuť úplně jinde, točený mě neurazí, ale je v našich podmínkách značně předražený, mám-li na pivo tohoto typu chuťovku, tak sáhnu po Weizenbieru z pivovaru Primátor Náchod za zlomek ceny

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Díky za tip, taky vyzkouším :). A s tím zlomkem ceny to v Brně tak horké nebude. Co jsem se díval, tak ten Primátor stojí kolem 30 Kč a Hoegaarden kolem 40 Kč. Při vyšší spotřebě člověk sice ten rozdíl pocítí, ale v mojem případě, kdy půjde čistě jen o ochutnávku, ten cenový rozdíl zkousnu a pak si je můžu porovnat mezi sebou.

                    0 0
                    • vladaza  

                      tady nemám jasno – Primátor je půllitrový  lahvový /točený jsem nikde neviděl/ a stojí v Kaufu cca 15 kaček, Hogen v třetinkový lahvi je někde kolem 25 a víc, ovšem točený půllitr stojí např. v Potrefené huse v Olmíku už 55 korun, jasně, že točené a lahvové pivo jsou dvě kategorie, správně udělaný točák nabídne kvalitnější zážitek, ale ne vždy je to, bohužel, pravidlem. ono jak se říká – pivovar pivo vyrobí, ale hospodský ho udělá a to teda platí na 100%. dnes ovšem pivo točí každej jouda a taky to podle toho vypadá – často přechlazený, pěna jak z jaru, celkový dojem k hovnu

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tady nevím jestli jsme si rozumněli. HoegaardenPrimátora jsem bral jako točené s tím, že Weizenbier = točený pšeničný Primátor 12°.

                        0 0
                        • raceman  

                          tak včera jsem se dozvěděl, že točeného hoegaardna maj v jistebníku za 35kč :-P

                          0 0
                          • vladaza  

                            jo, to je, řekl bych, konkurenceschopná cena, nad 40 je už svinsky předražený :-)

                            0 0
                        • vladaza  

                          už jsme doma, včera jsem točenýho Primátora „Vajse“ viděl na jedný zahrádce v Ol. u Moravy a stál 29,–, v dohledné době se praštím přes kapsu :-) a ochutnám, 55 za 0,5l Hoga ovšem dávat pravidel­ně nehodlám, tak skvělý zase /pro mě! / není. ve čtvrtek se ovšem maximálně těším na cyklovýjezd k Modré hvězdě do Litovle na perfektně připravenou litovelskou 12 za lidových 20 /sytě doporučuji, 12 je jenom ve čtvrtek/

                          0 0
        • mastihuba  

          na Buku. :)

          0 0
          • pepek  

            Myslím u kostela naproti mívali  takový světový výběr, ale ty ceny byly nekřestanský. Jiri, jak známo, pivo na kole nepije, musel by tam dojet autobusem.

            0 0
            • mastihuba  

              IDSJMK. Jinak je dobrý že L. zavedl točený freečko, tak ani neni poznat když se člověk ulejvá a nemusí čelit blbejm kecům. :)

              0 0
              • pepek  

                Fríčko? Ale to pak na modré ztratíš koordinaci, ne?

                0 0
          • jIrI___  

            Buk je moc z ruky. Našel jsem, že ho mají i v pár restauracích v centru. Nejdřív ale vyzkouším láhvové :)

            0 0
            • mastihuba  

              výmluvy :)

              0 0
              • jIrI___  

                Prd výmluvy. Jednou jsem se na to „posvátné“ místo zajel podívat a rozhodně mě tam nic neoslnilo natolik, abych kvůli Buku jezdil takovou štreku z Krpole :)

                0 0
        • camillio  

          Točej to i někde v Táboře v hospodě co je kousek od náměstí, jen si teda nemůžu vzpomenout jak se jmenuje. Hledej :-)

          0 0
      • Krys  

        Tak toto pivo milujem. Akurát, že opice z neho bývajú náročné.

        A Verboden Vrucht je fakt lahôdka. Prvé napitie nič moč, ale druhá flaška je už ok. Možno je to tými 8,5% alkoholu. :)

        0 0
        • raceman  

          opicu jsem z něho ještě neměl, protože ho měli na slavnostech v jedné hospodě celkem z ruky…

          to mi připomíná, že tam musím zase po roce zabrousit… :-)

          0 0
          • Krys  

            No v Prahe ho v niektorých podnikoch čapujú, niekde dokonca čapujú aj do litra. To je potom hneď.

            0 0
            • karliner  

              mimo Prahu je Hooegarden neradno pít, páč je trochu dražší než starouš desítka a venkovským jazýčkům tolik nechutná, již několikrát jsem ho dostal zkyslé, naposledy v Semilech naproti Obecnímu domu…

              0 0
              • Krys  

                Tak aspoň si ho mohol piť bez limetky. :)

                0 0
                • karliner  

                  popravdě jsem vyměkl a vrátil ho, servírka ho bez mrknutí oka vylila a načepovala kolu s rumem, evidentně jsem nebyl první a asi ani poslední, kdo si stěžoval .-)

                  0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • killme  

      hlavne kdyz je to toceny… zmrzlina nebo pivo :)

      0 0
    • Kubiczech  

      Souhlas s Jirim – pivo a kolo zásadně nespojuji, ostatně v hospodách ani nestavím a vystačím si s vodou. Pivař nejsem, spíš ochutnávač, tak možná proto. Když české pivo, tak černý Kozel, kdybych si mohl vybrat, tak rozhodně Guinness nebo Leffe (btw. čokoládový koláč, v němž je tohle pivo jako ingredience je moc dobrý) .

      0 0
    • lidumil  

      Jedno pivo k obědu, po druhém mi těžknou nohy, jinak těsně před „cílem“ (do 0,5 km) při závěrečném „zhodnocení“ třeba i 2. Ale pivo fakt jen ke kolu..... jinak radši vínko

      0 0
      • karliner  

        já jsem snad alkáč nebo co, ale u dvou piv bych snad nezhodnotil ani jízdu na kole za roh do trafiky pro noviny :-)))

        0 0
        • camillio  

          No vidíš, já po dvou už sotva jdu rovně :-)) Zato vína můžu klíďo flandu a v pohodě.

          0 0
    • corben  

      Ja na kole maximalne nealko pivo, staci malo alkoholu a vubec mi to nejede ;).

      Co se znacek tyka, tak za me

      nikdy: redena voda bez chuti pod znackou Gambrinus

      kdykoliv: Svijany, Bernard

      A v priloze jedna cedule, ktera me nedavno pobavila na hospode na severu cech… :)

      0 0
      • vladaza  

        foto nemám, ale U Pepy v Prostějově na dveřích stojí psáno – Gambrinus jsme neměli, nemáme a nikdy mít nebudeme. A já to Pepovi naprosto schvaluji neb výčepní gambáč za pivo nepovažuji

        0 0
      • McBlacky  

        není to U Cimplů :)

        0 0
    • Hejdik  

      Nejdřív do sebe kopnu třetinku kofoly a zajím to 2 kouskama 10°,nebo 11° – v podstatě je jedno jaké značky Piva:-)

      0 0
      • Volf  

        Normálně pivo nepiju a ani by ho u nás doma nikdo nenašel, ale po vydatným švihu jsem zjistil, že to jedno co dám chutná vždycky bez ohledu na značku. Notabene v dnešní době eurochuti je to stejně skoro jedno.

        0 0
        • Jituschka  

          Teda myslim si že jedno to rozhodně není…

          0 0
          • Volf  

            nám pivním barbarům jo. Když jsem byl kdysi na vojně, tak jsem poznal jedno nepoživatelné pivo a to byl břeclavský podlužan. No a od té doby je každé lepší a nebo ještě lepší :-) no ale přiznám se, že pokud mají tak si dávám pilsner urquell. A je zajímavé, že byly doby, kdy mě hořké pivo nejelo.....

            0 0
            • Pytlik  

              Asi nemyslela jedno, ale jedno :)

              Nicméně, břeclavský podlužan jsem sice nepil, ale vyškovská 10° mu musí směle konkurovat. Znám jen jednoho člověka, kterej dal víc než jedno, ale ten měl snad sníženej práh chuti. Mají ho u nás na chalupě a tak vzal jsem pražáky, aby zažili místní folklór, na pivo. Dodnes na to vzpomínají :)))

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • li-borg  

      Když pak ještě hodně šlapu nebo sem jel dost intenzivně tak pivo raději ne-až doma. No a když je to na pohodu tak si rád cestou skočím na kvasinkové z Hukvald. Jo a doma sem poslední dobou začal preferovat Ostravu-možná to ortoxní naštve, ale už se mi jeví lepší než Radek (a nejen mi).

      0 0
      • vladaza  

        Ostravsko je v celku bohaté na hostinské minipivovary, jako olomoučák závidím, v Ol. byly dva a jeden /Svatováclavský/ už s vařením přestal, změnil se pochybný nonstop podnik s hernou a čepuje Staropramen /******/, tož nám zůstal Moritz,v Prostějově Ječmínek a v Přerově Parník – nic moc

        0 0
        • Scully  

          JJ to co provedly s Václavem nějak nedovedu pochopit.

          Boužel se mi zdá, že jak v Ol. někde zavedou „pivo“, nebo nedejbože nějakýho kvasničáka, tak je to jasnej bankrot pro podnik. :-(

          Jen ten Kuděj je vyjímka potvrzující pravidlo. :-)

          0 0
          • TomeK X2  

            pivo a kolo nikdy!!! už jsme dechál a on te doby na kolo jedine s vodou z vodovodu :-DD

            0 0
          • vladaza  

            jo, je tu zakopanej pes. docela mi třeba chutnal BON /vařený v Zašové/ a čepovaný v pivnici poblíž Paláce. pivo dobré, ale hospoda slabší, bez atmosféry, s minimální návštěvností. bác a už je zavřeno. měl jsem tam možnost ochutnat černý ležák 14 z čerstvě naraženého sudu a byla to skutečná óda na radost :-), navíc v přijatelné ceně /22/, škoda.

            0 0
          • Martin  

            Kuděj má výhodu, že je nekuřáckej. občas tam zavítám a pokaždý je narváno.

            0 0
            • vladaza  

              ano, někteří provozovatelé to už pochopili /v Ol. U krokodýla, Jazz Tibet Club, hotel Senimo,…/ a kuřáky vystrnadili mimo provozovnu, bohužel jim chybí ono neuchopitelné fluidum atmosféry starýho Kuděje a skladba piv, která je na čepu / a pěkné studentky, coby obsluha, jsou U Kuděje taky plusem/

              0 0
        • lusk  

          V Praze se da zazit pomerne prijemny dvojskok Chyne – Beroun.

           
          0 0
          • karliner  

            V Praze bych spíše doporučil Pivovar U Bulovky – pivo výborné, skvěle vaří a fajn obsluha

            0 0
            • lusk  

              ..ale kolo tam moc neschovas. U Bansethu si muzes vzit kolo na zahradku, nebo vyjet o kousek vys do moji srdecni zalezitosti U Klokocnika – nemaj stranky, zato maj Kacovsky pivko .-)

              0 0
              • vladaza  

                ten Kácov je už  kultovní, škoda, že o něm jenom čtu , v Praze se taky zhusta uvádí podnik s názvem Starý časy /jestli se teda nepletu/, navštěvuji občas stránky pivniinfo a tam se o těchto báječných místech, kde se člověk může pivně vzdělávat, píše

                0 0
    • voliminal  

      Docela mě baví číst ty debaty o tom, který pivo je nejlepší. Každej stejně ví, že nezáleží na tom, co to je za pivo, ale jakej ho točí vrchní

      0 0
    • Chiron  

      Tak když jedem ve více lidech, tak se to často zvrhne v tour de bier :D A to pak tam ty Radky a Plzně padají samy. Tady na Valašsku je na kopcích v hospodách převážně Radek, Plzeň si dám taky, ta navíc má na 12° poměrně málo alkoholu, takže je v pohodě. Ale když je Gambáč 11° nebo Krušovice, tak neodolám. Případně když už sem přepitý piva (na kole mám určitý limit, jinak pivo piju no limit :)) tak přepnu na režim točená Kofola pokud není Birell, není zas tak sladká a na pár km tu energii dá, ale pivo je samozřejmě lepší.

      Ale zase když jedu sám, nebo mi jde o čas, tak to splachuju Birellem, ta chuť není zas tak hrozná jak všichni zarytí pivaři tvrdí. Účel splní a neztěžknou nohy.

      0 0
      • vladaza  

        prodáváná „plzeň“ má obsah alkoholu 4,4%, což skutečně odpovídá jedenáctistupňovému pivu, extrakt mladiny se udává 11,85%, což odpovídá dvanáctce, pravdou je, že dnešní plzeň vařená jednofázově v CKT je jen velmi slabou napodobeninou původního moku, který se vařil klasickou cestou. komu chutná a je ochoten za ni platit přemrštěný peníz tomu přeji při konzumaci mnoho radosti, pro mě osobně je to břečka /navíc už ani člověk neví  co pije,protože se vyrábí nejen u nás, ale i v Polsku – Tychy a Rusku – Kaluga/

        0 0
        • teepeex  

          jedes potvoro:)

          chlastej si co chces, ale nemas v poradku chutovy poharky

          a nehadej se, proste je to fakt

          0 0
          • McBlacky  

            správně už bylo na čase aby se do toho vložil někdo kdo tomu rozumí.

            až budeš zase onbike musíme někam vyrazit na jedno/dvě :)

            0 0
            • teepeex  

              honza/jde:)

              uz se s moji chlupatou tresouci se odrbanou prackou tesime:)

              0 0
    • Jituschka  

      Koupila jsem si teď na ochutnání toto. Je to zajímavý, ale na mě strašně sladký.

      0 0
      • vladaza  

        to pivko z obrázku je v oblasti  černých lahvátorů naprosto vyjímečné a nemá u nás  /připomenu 8% alkoholu/ de facto konkurenci. já jsem ho potkal na „starý kolena“ až letos a jsem nadšený, vychladím ho o trošku víc než světlé /to víš, že mám v lednici teploměr, nemám chuť ztrácet čas s nesprávně vychlezeným mokem/ a nalévám do řádně vyleštěné sklenice, raduji se z bohaté pěny a nezaměnitelné chuti. jasně, že to pivo je relativně sladké, je to prostě takový pivní zákusek, chuťovka . to není typ piva, kdy sedneš do hospy a mlaskneš pět, šest kousků. vyjímečně se objevuje i na čepu, ochutnal jsem ho v Králikách, 0,4 l za přijatelných 30 Kč, ale u těchto extra silných piv se lepší dojem z točeného až tak neprojevuje / mluvím samozřejmě za sebe/ a lahváč udělá domácímu notorikovi stejnou , i lepší službu za podstatně menší peníz / v Prostějově ho beru v lahvi za 26, cena točeného by se ve větším městě musela zákonitě dostat nad 50 – 60 kaček /. ochutnávej dál, nezapomínej na správnou teplotu /7–8 st/ a nepij lahváče z flašky neb pak dostáváš do těla moc CO2 a pivo si tak rozhodně nevychutnáš . sorry, nechci poučovat, ale pivo je moje srdeční záležitost

        0 0
    • jIrI___  

      Co říkáte na Lobkowicze? Teď jsem si ho poprvé dal a zdá se, že jsem našel svojeho dalšího favorita. Nemám moc rád hořké pivo a Lobkowicz je hodně sladký, pro někoho možná až příliš, ale mě právě díky tomu hodně zachutnal.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • BigKarel2  

      Pivo? Zásadně ano..večinou se zastavíme na „jedno“ cyklistycký… :D

      0 0
    • Honza729  

      Nechapu delku tohot threadu, kdyz jedine pivo je Plzeň. To stacilo napsat do jednoho prispevku.

      Vse ostatni jsou parodie.

      :)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • pustipav  

        doted´s mi byl jedno, ale ted ti muzu rict jen jedno: neser :)

        0 0
      • Zbyněk  

        Tak o Plzni jakožto dobrém pivu se dalo mluvit ještě tak možná před třemi lety. Dnes je to klasické europivo, jen cena zůstala světová. Vždyť už se ani v Plzni nedělá. Je teda ale pravda, že v hospodách, kde čepují Gambrinus a Plzeň (a kterých neustále přibývá) si tu Plzeň dám vždycky. Gambáče pít odmítám.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • pepino  

          Už se v Plzni nedělá? To je škoda, tak to ani na exkurzi nemusim.

          0 0
      • jIrI___  

        Na tohle nereagovat, nebo bude i takový krásný thread poskvrněn kravinama! :)

        0 0
    • mr.g  

      kdyz jedu na pohodu tak si rad pivo dam, na kole to zas tak neresim jaky, ale musim uznat ze kdyz jedu brody u jiloveho u prahy tak velmi rad stavim v zahoranske hospudce…a zustat tam u jednoho je obtizne ale nastesti to mam jeste kus domu jinak by to dopadalo spatne:)

      0 0
    • StuntJ  

      PIVO !

      0 0
      • vladaza  

        na kole, bez kola, navždy a nikdy jinak, jinak ještě poznamenávám, že určitou konkurencí moku /alespoñ v Olmíku/ se stávají výčepy vína, připadne mi jako lepší investice dát za dve decky dobrého červeného Savignonu 15 kaček než sednout do zakouřené hospy na nějakou zoufalou desinu /spíš devítku/ za 22 /pro olomoučáky – výčep vínka u Bristolu vřele doporučuji, vše na úrovni, radost popít a opít/

        0 0
    • mastihuba  

      dnes bude jeden k večeři naco se mužu těšit? :)

      http://www.rychtar.cz/…mium-svetly/

      0 0
    • Kubajzs  

      Strakonickej Dudák je nejlepší :). Gambrinus, dámy a jeho konzumenti prominou, jsou fakt zvratky.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.