Chlapi a co tak pijete kdyz vyjedete na ten kopec?
Chlapi a co tak pijete kdyz vyjedete na ten kopec?
Pivo,nealkoholické.Po švihu klidně pár kousků dám:-)I jedno pivo mi vleze do noh:-(
Pivo teda na kole rozhodne nepiju.
Moje řeč, taky nejdriv z kola slezu a teprve pak si ho dam.
A nebojíš se, že ti ho někdo lupne? Radši si to s kolegou vypijte v sedle. (:
Nebojim, ponevac ho nikde nezapominam. :)
asfalt
To někdy taky… :-DD
Pivo a kolo patří neodmyslitelně dohromady takže za mě Plzeň :O)
presne tak
ale treba 11° gambrinus kdyz je správně studená taky neni špatná..
Pripominas mi jeden vtip:
Dohodli se tri kolegove, ze jdou na pivo. Prijdou do hospody, prvni objedna: Jeden Gambrinus. Druhy Jeden Branik. Treti: Ja si dam kolu.
Oba se na nej podivaji a ptaj se: Co delas ? A on: No, kdyz si nedate pivo, tak ani ja..... :)
Chytrej kluk. Diky..
dwanda je dwanda :)
plzeň je plzeň…
pokud se jede jen tak na pohodu a s kámošem co odmítá pít cokoliv co v sobě nemá chmel, tak je to jasné:-D radši mám slaďoučkou kofolu:-)
Vychlazená točená kofola je mňam :) Teď nám v Srbsku nabídli nějakou napodobeninu Kofoly…chutná to podobně, ale je to víc citronový…a prostě to není úplně ono. Myslím to dělá Plzeňský pivovar
Tedy Lenko, ve svejch letech bys mohla bejt už trochu Cool, co se socrealistické Coly týká.
Samozřejmě, že Kofola je napodobenina (Coca)Coly a krom toho je pěkně hnusná. Zatímco Citrokola, je prozměnu napodobenina (Coca)Coly a maje citrónovou příchuť je o fous lepší než Kofola.
Coca-Cola, Pepsi-Cola aj. nápoje od západních soudruhů jsou bohužel rovněž hnusné a ku uhašení žízně se nehodí. Dobře chlazené pivečko nic nenahradí ! ;-)
co máš proti kofole? Z tebou uvedených nápojů je hned po vychlazeném pivku to nejlepší, co si můžeš v hospodě k pití objednat. Obě ty coly jsou proti kofole pěkně hnusné.
Pak bych domlnil ještě parádně vychlazenou točenou malinovku :D Tý neodolám :D
jo jo kombajnérka to je něco,hlavně když je hic jak u opic:-)
produkce černé hory je skvělá obecně :-)
Tady si dovolím oponavat, NÉ ZAČÍNAT FLAME!
Kofola rozhodně není napodobeninou Coly jako takový… Je to nápoj jako každej jinej… Má svou chuť, vznik, tradici, lahev, etiketu atd..
Za to, že ti nechutná, nikdo nemůže :-P
naprosto přesně. Na kofolu si sahat nenecháme:-))))
Njn, agenti ! Kolik máte z litru ? ;-)
Všechny tyhlety pseudolimonády stojej za starou bačkoru. Jediný co se opravdu vymyká a má to patřičněj břink je „AMARA“ !
A´propos, jako dítěti mi Kofola chutnala, stejně jako mnoho dalších „tradičních“ českých pochutin a sladkostí. Porevoluční návraty však nedosahují původní kvality (zejména pokud mají přízvisko „nová ještě lepší receptura“ případně „tradiční receptura“)…anebo už nejsem dítě ;-)
Možná se tomu budeš smát, ale když si dodnes vybavím chuť žluté nebo červené limonády, tak kofola byla hotový zázrak a pro mě je to prostě chuť dětství. Nevybyvím si nic jiného / snad ještě Kofilu / co by mě tak utkvělo v paměti jako právě kofola.
jo a ještě vůni donaldů, tu si pamatuji také dodneška.....
Navrhuji založit vlákno „chutě dětství“ !
Vůbec se nesměju ! Malinovka byla klasika, žlutou tu si sehnal všude, hnědou citrokolu taky, Kofola byla většinou výjimečné zboží a petřičně jsem si jí tyky vážil a hlavně nesplývala v tý škále. Jenomže zmíněná Amara – zelená, byla krom nedostupnosti i hořká – nápoj života ;-)! Nojo, ale když jsem si dal Kofolu po těch dvaceti letech, tak mi zůstala huba „štajf“, a přitom nepiju Colu a podobné blafy (abych jako srovnával) – čím to ???
No a my, hnusni prazaci, jsme meli jeste PragoColu. Dodnes pamatuju tu cervenobilou zatku.
Někdy prostě platí, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Je fakt, že se toho vybavuje víc a víc. Turecký med co se sekal, limonády v pytlíku, limonáda v lahvi s porcelánovým uzávěrem, švejžužu, mejdlíčka, šumák ještě v kostkách, lesněnky, pendrek, jakýsi lékořicové bonbónky v plechové krabičce, která vypadala jako plechovka na náplasti, pedro a tak dál.
Mně se hlavně vybaví benzín za 2,10 a nafta do kamen za : 0,90
a ta limča stával padesátník, šumák dvacetník a ještě jsem si vspoměl na vlnky za 90 halířů.....
Vitacit za 1,50 a mentolový Viki (aby to doma nepoznali) :)))
jo mentolové vikiny to byl hit. fuj dodneška si pamatuji ten mentolový vítr v plicních sklípcích :-))) a pak taky ještě modrou raketu, ale to byl vítr zase jinde.....
Šmarjá nestrašte ! Když raketa, tak Zorky v putice za 3,30Kč s jemně sekaným kořením. Jablečňák z Jednoty za 8,–Kč nebo když byla kapsa plná, tak Čert, nebo Korzár a pro velký chlapy Hanácká (jindy Pražská) vodka ! K zakousnutí pak „Vepřové maso ve vlastní šťávě“ nebo pro znalce „Trenčiansky jemný párok s fazuľou“, prominentní měli dostupnej i"čínskej lanšmít" ;-) atd. atd.
nebo svíčka a hornický kahan nebo kamenáč a z konzerv také uzené krůtí maso s vejci…
a nebo na druhou stranu sparty za osm co voněly tak, že jsi poznal v hzahulený hospodě, že si ji někdo zapálil…
nebo letky, čajky, partizánky, pak taky Clea, BT…
Jo a vod Rusáků u silnice jako kluci „Belomorkanal“ (či jak), cíga s papírovou rourou místo filtru, když ses zapoměl měl si žhavý v hubě v momentě…
jj, to byla presne sestava na nasich cundrech. A k tomu jeste tehdy vyborny lahvovy Platan 11 z Protivina.
Nedávno som Trenčanský párok s fazuľou videl v hypermarkete. Neodolal som a kúpil som. Neuveriteľne som si pochutnal. :)
Jak to tu ctu, tak jsem prece jenom krapet mladsi rocnik, ale spoustu veci si celkem vybavuju.. Ceny sice uz jine, nektery sortiment taky, ale stejne kde ty roky sou :-)
Ony jsou, bohuzel, jine predevsim receptury. Takova Fidorka zmenila nejen recept ale i velikost, kefíru zustala jen jeho chut dohnana Ečky, nanuk Misa uz taky neni co byval......
tak, ono stačí vzít /my starší/ brejle a podívat se na složení výrobku, často člověka přejde chuť. je neuvěřitelný, kolik sraček se dá např. nacpat do obyčejného párku, tavenýho sýra atd. /seznam možno doplnit prakticky o jakýkoliv potravinářský výrobek/. co je člověku platný, když vleze do šopu a jsou plný regály zboží, který se většinou nedá ,s prominutím, žrát, použitelné potraviny by zabraly tak 10 procent plochy
Poslouchal jsem pořad o starých řemeslnících, řezník sám vyráběl vuřty, salámy, klobásky podobné dnešním vyráběným strojově v masokombinátech. Podstatný rozdíl byl v tom, že byly z masa…
to už by se dalo číst děckám místo pohádky na dobrou noc, ale když člověk šmejdí, tak i na takový výrobek mistra uzenáře ještě někde narazí / v marketu to ovšem není/, blbý je, že tak dobrý ostravský klobásy jaký se dělaly v martinovském podniku za komančů jsem od té doby prostě nejedl, doma k nim tata vyráběl křen s jablky , no jo aspoň vzpomínky pro nás stárnoucí fotříky
Celkom dobre som si zavspominal, dobre citanie :-)
no, já bych šmahem neodsuzoval markety – třeba konkrétně velmi kvalitní uzeniny prodávají v Globusu a na druhou stranu bych nevynášel do nebe všechny „mistry uzenáře“, mnoho z nich své uzeniny „udí“ v podtlakových komorách s použitím vody s esencí kouře :-)))
pravdu díš, ne každý výrobek s kouzelným přídomkem „domácí“ je poživatelný, jak říkám najdou se mistři, ale většinou, bohužel, jenom „mistři“. on i ten domácí uzenář semele do klobás maso, co už začíná zavánět a které neprodal na krámě, protože ho přece nevyhodí :-)). Globus potvrzuji, v dnešních sračkách patří v uzeninách /ale taky pečivu/ do nadprůměru a např. hovězí šunka /ofic. název je jiný, nevím/ mě dokázala vyloženě potěšit /taky ji nedělají každý den,mňam/
Tak s tymi domacimi majstrami to mozem potvrdit. Jeden „vychyreny domaci masiar“ sa chvalil, ze jeho klobasky nikdy netečú(v teple), a neskor som sa dozvedel, ze do nich dava nejaky divny „glej“ ktory zabrani vyteceniu šťavy v teplejsom prostredi…ale chutovo boli celkom ok.
Jo jasne.. Ono staci se podivat na Tatranky/Horalky, Opavie, a cert vi co vsechno „puvodniho“ se zachovalo.. Ale treba takove horcice od Selika ve sklince mi pripadaji porad stejne dobre :-)
možná proto, že hořčičný semínko je celkem levná vstupní surovina a její případné další „vylepšování“ by přišlo draho, pod čarou dodávám, že mě chuťově nejlíp sedí hodně ostrý hořčice a ty jsou z dovozu/ tal nemůžu Seliko komentovat/, tatranky a pivo byly dřív oblíbenou kombinací, když měl člověk v hospodě hlad a měl hluboko do kapsy, dneska bych si je v kšeftě nevzal snad ani za darmíko
To sice jo, ja jenom ze se kvlitou neskazily, jak nektere radoby novoty, nebo teoreticky puvodni… Taky ostrou horcici nepohrdnu, ale kupuju i klasiku
Ale chybí ty sklínky – měl jsem doma hořčičný servis, neustále doplňovaný, tak i když se sešlo hodně lidí, bylo z čeho pít.
Nevim, ja je kupuju vzdycky v tech triapuldecovych? sklinkach :-)
Jo mentolové Vikiny, to bylo, hlavně sem toho vždycky snědl hromadu :D Ale jinak klasika Pedro z Jednoty, limonády červené a žluté, prostě klasika. A když se zadařilo tak Kofolu (tu můžu dodnes a oproti CocaCole není tak sladká a nemá v sobě kyseliny na čištění záchoda… Jako normálně si koupím Kofolu a jednou za čas dostanu chuť na ledově vychlazenou CocaColu nebo Pepsi a koupím si ji a pak zas dlouho ji nemusím…) a hlavně takový TopTopic ve skle byl pro nás svátek, snad ještě větší jak Kofola, tehdy mi hrozně chutnal, ještě si vybavuju ty zelené flašky s tím starým logem, ten co se dělá dnes je horší, i když taky ujde.
Moment........tys jedl mentolove Vikiny ? A k tomu jeste hromadu ?
Mam podezreni ze nevis o cem se tu pise :))))
A jooo, chyba, já tu diskuzi nepročítal celou a nějak mi přišly na mysli takové mentolové bombóny ale na název si nevzpomenu, myslím že na obalu měly klauna. To je potom jiná… Ale na Vikiny, teď už vím o čem je řeč, si taky pamatuju, akorát na to sem byl ještě moc malý, takže jenom takové experimenty, kdy sme zjistili že je to hnus…
No tak to jste spatne experimentovali :)))
Takové nostalgické vlákno, ale proč ne :-) venku je hnusně…
Když vemu po maturitě když jsem vyrazil s dvackou do hospody v centru Prahy a ještě zbylo – 6 piv á 2,50 a guláš s chlebem :-)
na Plzeň nebylo, ta stála 4,80 Kč…
Stárneme no kvapem…
Také dost pamatujete… Tady na třebíčsku byly limonády ZON (zdravá, osvěžující limonáda) a také AROKOLA.
Zonky snad jeste jsou, ne? :-)
Ještě jsou, ale mezi tou spoustou plastových flašek se nějak ztrácí.
Už jsem na ně strašně dlouho nenarazil. Víš, kde se dají koupit?
No jó ZONky :D
My je se školou kupovaly v jižních čechách u obce Kunžak :-)
Zonku jsem zatim potkala snad jen v restauraci Beseda v Pacově
Občas skočím do vozovny na Pankráci do kantýny na oběd a tam je mají.
Tak na třebíčsku se dá ZONka (zdravotní osvěžující nápoj) sehnat všude možně ve všech příchutích: Nord Cola, Laguna, Aro Tonic, Multivitamín, Citronáda, Pomerančová, Jabková, Malinová. Snad i v Praze by měla jít sehnat, ale chce to hledat. Neni nad to si dát na bikovým vejletě v horkym dni jednu pěkně vychlazenou ze skla :-) Třeba zrovna ta laguna na obrázku ač jedovatě modrá, tak vůbec neni špatná. Mě chutná podobně jako kofola, jen asi 100× líp a na rozdíl od kofoly se dá pít :-)
Iron bo Powerade?? :D
Jeste porad ma modra ve slozeni napsano „arabska guma“? Nerikam, ze to je neco spatnyho, ale nezni to jako soucast limonady dobre :).
arabská je ještě v klidu. představ si, že by tam byla arabova guma :-)
Arabská guma je živica(pryskyřice) akácii. Je to prírodný produkt, žiadná umelá chémia.
Patrí spolu napr. s guárovou gumou a pektínom medzi nerozpustné vlákniny (nevstrebateľné sacharidy rastlinného pôvodu).
Můžu tě uklidnit, „arabská guma“ tam napsáno neni. Místo toho tam teď dávaj „E414“. Teda né že by to nebylo jedno a to samý :-D
…z toho jde strach. (:
To taky neni pro srábky. Vodu pijou žáby, pívo starý báby, my pijeme… lagunu!
Jee, tak presne tohle jsem videl v nejakem konzumu v te oblasti. Vubec jsem tomu nevenoval pozornost, protoze jsem si myslel, ze jde o nejakou chemii na cisteni zachodu nebo vylevky. :)))
Něčím podobným se zapalujou tanky.
přesně tak,jenom dodám , že kofola je nejodpornější:D:D
Dyž na to koukám, já sem asi vylitina, ale v těch vedrech co sou teď, jak vidim že točej 12° staráč, tak zastavim :) Teda když na to mám, takže moc často né :/
No a když je po vyjížďce, tak cokoliv je cestou dom :) Teda zas za předpokladu že je keš :((
JezisikristeStarac!!!! Jsi asi jeste pivo neochutnal, co?
No toto! 12° Staropramen jest nepřekonatelný!
Jedine RADEGAST, jinak neni motivace slapat!
Toho ani nevim kde tu točej – šude samý G.
G. je vlezlý pivo. Před tím člověk neuteče… :-( Přijedeš do Jeseníků, těšíš se na Holbu, jako krajové pivo, a všude G. Přijedeš do jižních Čech, těšíš se na Dudáka, všude G.
Dřív mně G. nevadilo, ale teď už si ho nedávám. Z výše uvedených důvodů.
Jinak nejlepší jsou Svijany, přece. To snad musí vědět každý! ;-)
Souhlas. Svijany 13. nic jinýho už nekupuju
moje řeč.. Svijánky, škoda že ho tady v Plzni netočej víc :/
běž s holbou někam!!!! přijedu do jeseníků a nadávám, kur*a všude samá holba :-(((
pivovar Hanušovice vaří v současné době jediné slušné pivo a tím je dvanáctka, která se bohužel prakticky nikde netočí, naopak profláknutý Šerák je všude a je to klasický příklad tkzv. eurobieru, čímž my, co dokážeme ocenit klasicky vařené pivo, označujeme produkty /název pivo už bych raději ani nepoužíval/ vyráběné jednofázově v cylindrokónických tancích /CKT/. byl jsem na dovolené v Jeseníkách a v kufru auta si vezl basičku litovelské dvanáctky /stále klasická výroba – varna, spilka, ležácký sklep/, protože být odkázán na místní hospody, tak bych asi začal pít na starý kolena kofolu. Šerák je pochopitelně pouze příklad, stejnou pivní „lahůdkou“ jsou výčepní /tj, desítky a jedenáctky/ vývary jako Gambrinus, Kozel, Pardál, Radegast, Krušovice, Plzeň atd. jedinými poživatinami z velkých pivovarů / vlastněných zahraničními majiteli / jsou dvanáctky, kde výrobci tak nešetří a aspoň trošku se snaží, aby se výsledný produkt dal označit jako PIVO. ochutnávejte, srovnávejte a na vše přijdete sami nebo se nechte manipulovat reklamou a jásejte nad přechlazeným Géčkem :-))
obda.
Klasika je holt klasika. Jinak se těm novejm CKT srágorám taky říká eurolager. Litovel mi tu někdo nedávno poplival, asi je zvyklej na Gambáče (i když chválil Svijany, tak nevím) ;) A Holba Premium můžu taky :)
lidi jsou zmanipulovaný reklamou – Gambrinus /fotbal k tomu, pravda/, Svijany jsou „jakseříká“ momentálně IN, málokdo ovšem skutečně odpovědně chlastá :-), jo, člověk musí pivo skutečně konzumovat a ochutnávat, zastavovat se v různých hospách, kupovat lahvátory a tříbit chuť. když si někdo jednou za tejden vypije na oblíbené zahrádce tři kousky stále stejný značky, tak sice může být spokojený / a já mu to moc přeji, skutečně/, ale o PIVU ví totál kulový. asi jako člověk, kterej si za komančů koupil ukrajinu a jezdí na ní dodnes pár kiláků do fabriky. je to cyklista? je. kolik toho ví o kolech a skutečný cyklistice? velmi málo. to, že i vzpomínaná Litovel má výkyvy dokazuje včerejší odpoledne – hotel Senimo Olomouc – jedenáctku Moravan vracím prakticky netknutou /zvětralý hnus, který stál tak půl hodiny na pultu/ a BLBEC ji ještě platím, další štace U pelikána – prubnuta 10,11 i /stále litovel/ třináctka. a výsledek – nejchutnější byla ta nejlevnější desítka, která byla evidentně naražená jako poslední.
obecně nemám rád menší hospody ve kterých je víc druhů piva, bo tam se nedá předpokládat odpovídající výtoč. K čemu mi je když maj někde speciality, který stojí naražený v lepším případě 3–4dny a v horším tejden. To už z principu nemuže byt OK. I u jedné značky je dobrý střídat hospody, aby měl člověk přehled jak to má chutnat. :)
přesně, jak píšeš. x piv na čepu a de facto si můžeš dát akorát, to co si dal někdo těsně před tebou, jinak minimálně to první odepíšeš. je to teď taková "móda. v malý hospě pochopím max. dva druhy /deset, dvanáct/, ale víc je únosný možná o víkendu, kdy je větší provoz.
U mě jsou Svijany IN od prvního ochutnání. To bylo hned na začátku tohoto století ;-) Hádej, co za škopek držím na té fotce v profilu? Mám ji tam od registrace, ale S. piju dýl.
Chtěl bych vidět toho pivního sommeliera, co se těší na Holbu nebo Dudáka :-)))
kuk
Mám rád krajová piva :-)
Každoročně jezdím párktát do Harrachova (léto+zima) a kvasnicový František je lahoda..
Ty nejrači Gambrinus, viď, pivní znalče :)))
Svijánky mňam, souhlas.
letos když jsme jezdili v německu, přišel jsem na chuť Radleru (řezák piva s citronovou nebo pomerančovou limonádou 1:1) je to celkem osvěžující a neztěžknou po tom tolik nohy.
U nás zatím většinou na mě koukaj jak na ****** když chci krchnout pivo citrolimoškou :)
takže většinou kofola, při pohoda výletu i jedno to pivo :)
Nejlíp Bernard, Krakonoš a podobný opravdový, ne „europiva“ jako jaký jsou pod koncernem Plzně a Staropramenu :)
Rádlera si taky dáváme, to opravdu osvěží a to pivinko tam je taky :-D
no hlavne u nas ti do toho klidne nalejou sprite a ani jim to neni blby… u nas se radler jak ma byt- s citronovou stavou a s citronem pit neda… nejlepsi jaky jsem kdy mel byl v Mnichove- v Hofbrauhausu a pak v pivovaru Augustiner- pekne pivo a prava stava vymackana z citronu.
Černé pivo s kofolou 1:1, tomu říkám energy drink ;)
Krakonoš + Rychtář.
Na Radegastu dvanastce jsem sice odkojenej, a nikdy me neurazi, ale zebych ho povazoval zase za nejake extra super pivo to uz taky ne.. Holt uz je to masovka. Ale samozrejme si ho rad s chuti dam :-)
JInak radeji vyhledavam piva ala: Krakonos, Svijany, Pegas, Dalesice, klidne Holbu 12, Litovel Kvasnicovy, nebo nektere Cerne Hory, nejake psenice, zalezi na co je chut.. :-)
Ked je na kopci k dostaniu, tak jedno, a kusocek pred dojazdom mame benzinku a tocia tam dobre pivko, tak tam mame vzdy zaverecny brifing :-)
Ale mate dobre piva, nechcem teraz vyzdvihovat nejaku znacku, lebo ma budete kamenovat :-D Z nasich sa vam moze rovnat snad len zlaty bazant, mozno trochu saris a corgon.
Jo jo, zlatýho bažanta dobře znám :)
na chuť dobrej, ale ráno řidkej :)
Zalezi vsak ako kde capuju… u nas je velmi malo dobrych krcmiciek, kde to vedia :-(
to ceske krcmy su super :-) to sa neda porovnat.
když je horko nebo jsem fakt utahanej, tak jo. ale jinak ne. tělo si samo řekne. a když už jo, tak preferuju plzeň
kdyz jezdim tak vetsinou si dam 10 Radka,nebo nejake cerne a frkam dale ;-)
Včera jsm byl na pivních slavnostech Chodovaru v Chodové plané, dal si 3 řeané a po 2 hodinách seděl na kole. No kopce byly potom nějak obzvláště utažené.
Podpis. Už jsem to tady někde psal – kdysi dávno jsem podlehl kamarádům a zbytek vyjížďky byl boj s vyplazeným jazykem od hospody k hospodě.
Jsem pivař a nestydím se za to. Na pivo chodím,… dalo by se říct pravidelně -:))
Když jsem ale na kole, pivo zásadně nepiji, pouze nealkoholické. Když je možnost, tak nealkem nepohrdnu ani při závodech, naopak ho uvítám. Na domácím podniku DRÁSAL je pro manželku, která mě čeká na Trojáku s olejíčkem téměř povinnost mít pro mě nachystané nealko pivko. Letos, když jsem dojížděl na Troják, tak už jsem z dálky řval – pivóóó
Radegast!
no jo, R Birell plus nealko Bernard /lépe to „jantarové“/ se dají v čas velké nouze „zkousnout“, ale jedna slušná desítka tě nemůže absolutně ovlivnit a chuťově je o hóódně lepší
A roba přežila ?
No teda já zařvat na robu „pivóóó“ a ona mně podá Birell tak je po ní.
To se ti fakt povedlo ogare -:)))
To se tu zase ukazuje, jak každý je odborník na pivo :-) a jak tohle pivo určitě jóó, ale ty ostatní za žádnou cenu néé. Stejně si myslím, že pokud je člověk fakt utáhlej po dlouhým stoupání v horku, tak je mu jedno, co nahoře pije za pivo (už vidím někoho, jak tam hudruje, že nemají Radka nebo Čendu, a že Milana pít nebude a dá si radši vodu :-) V cizině by vám nic jinýho než pít trochu jiná, nečeská piva, pít nezbývalo. Mě osobně je to celkem jedno, jaký pivo po výjezdu vypiju, hlavně ať je to studené a s pěnou. Ovšem když si jdu sednout, tak už vybírám, jaký si dám.
No tak to víš, že piju co teče, ale to musí bejt to horko a žízeň, ale když je na výběr, tak si pochopitelně rád vyberu :P
Pivo na kolo nepatří. Ale jinak mi šmakují Svijany, Stella Artois nebo klasický Kozel. Ale bezkonkurenčně nejlepší je brněnský pšeničný Pegas, na toho se těším celé prázdniny :)
Omyl. Cituji a podepisuji „Pivo a kolo patří neodmyslitelně dohromady“.
Mozno mu pride na chut neskor :-)
jasne ze ked trenujes a chces ist vykonom hore, tak to nie je celkom koser, ale po dlhsej jazde a v teple padne dobre :-)
Jedu na kole, jsem řidič stejně jako kdybych jel v autě. A nad tím, že se za volantem nechlastá se většina lidí ani nepozastaví…
Jiri – zas když se rozmázneš v lese kvůli tomu žes měl naky to promile je něco jinýho než když zabiješ někomu rodinu v autě… a nemluvě o tom že na kole pivko vypotíš během hoďky jako nic…
Máš pravdu, ale já to prostě beru tak jak jsem napsal nahoře. Když si někdo to pivko chce dát, tak ať si ho klidně dá. Koukat na něho skrz prsty nebudu :)
Souhlas, taková strakoňská 12°… na delších tratích střídam na občerstvovačkách kofolu a pivo a jak se mi jede. Pivo normálně nepiju, ale na kole je strašná chuť :-)
nevím jak na ostatní ale na mně působí PIVO 10° jako u auta NOS… zvyšuje se mně kroutící moment snad na trojnásobek a výkon jde nahoru – a to jako bez ****** 8)
To funguje jenom na veverky :-)
Nevím sice, co je NOS, ale pivo 10% na Lišáka funguje stejně, jako na Veverku ;-)
NOS je část obličeje :-DD
Část obličeje auta?
jako u auta NOS…
Nevim jestli to náhodou nemyslíš ironicky, lmgtfy
Taky tak kratkou dobu jako NOS ?
Na mně dokonce pocitově jako nitromethan. Bohužel, tachometr to nějak nepotvrzuje :-( Ale u kamaráda to funguje objektivně -až k Jelenovi, nebo na Buk se vždy ploužil jak mátoha, za to nazpátek to byla uplně jiná mašina.
Poopravím rouda: „Pivo, zahulená hospoda a vypitý mozky patří neodmyslitelně dohromady“ -to myslím nemůže popřít nikdo :o))
Jinak je to hodně individuální… ten kdo pije pivo, hlásá něco jiného, než ten kdo ho nepije, nebo pije spíš vínko, bo nepije alko vůbec :)
Za mě: piju od každého jen trošku: černé pivko, červené vínko, podle chuti, ale vždy jen večer u bedny v klidu a pěkně s brambůrkama, atd. Na kole by mi alko nikdy nesedlo.
Tak ono je piti a piti.
Ja si na kole pivko dam, ale ted uz jen jedno a snazim se prinutit hned vstat a vyjet, jinak to na me sedne, nohy mi zdreveni a trpim. Proste nekde na zahradce lehky dlabanec, maly pivko a zdrhat.
Já to taky nemyslel na norm.lidi, kteří si dají jedno dvě pivka, či deci dvě vínka.. a pokud ti to sedne i ke sportování-ke kolu, proč ne..
Ale určitě je příhodnější rčení: „Pivo, zahulená hospoda a vypitý mozky patří neodmyslitelně dohromady“ než „Pivo a kolo patří neodmyslitelně dohromady“
Pivo, ženský a punk. Aby bylo jasno.
Chlastat, píchat, kozy kroutit …
Holky a mašiny!
bez tej prvej prezijem, tie ostatne tri stacia :-)
jasne.. kazdy vi o pivu ze to je iontovy napoj,uhasi zizen,doplni potrebnou energii, da jeste nejake vitaminy ,ale taky je spatny pan a to kdyz si jich date hodne a potom se na silnici motate a mate opravdu blizko k nejake nehode. Ale i ja si ho dam s radosti,ale piju jelikoz jsem z Jeseniku tak piju Seraka a kdyz neni,tak mam smulu
No, ono to s tím jonťákem tak slavný neni, oproti klasickýmu jonťáku je poměrně chudě vybavený a navíc ten alkohol – játra ho odbourávají přednostně, takže ty s*ačky z výkonu si musejí počkat. Spíš tam hraje roli jen alkohol a možná trochu to, že vylejt do sebe litr piva jde dobře, zatímco vylejt do sebe litr vody skoro nejde. Jenže zase, z litru vody si tělo vezme jen část a za chvíli hajdy k příkopu ten přebytek vypustit…
Za sebe říkám – pivo a kolo jo, ale buď jedno, nebo druhý :-))
(a já stejně raději vínko)
Pivo a kolo k sobě patří. Po takový výjížďce dát tam jedno orosený to je laaaaahoda. Jinak souhlasím s názorem, že je u nás přegambáčováno. Když jsem někde na výletě, tak si rád dám pivo místních značek, ale dostat ho je pořád těžší a těžší. Většinou na otázku co máte, mi hospodký řekne točenej Gamrinus a lahvovou Plzeň .-(( a to nemluvím jen o Plzeňsku
Na vyjížďce piju téměř výhradně nealko pivo nebo kofolu. Takový točený Birell nebo Platan je fakt výborný. Po vyjížďce miluju Svijany 11% :).
o točeném birellu slyším prvně :-)
Souhlas s tím, že G jenom, když nic jiného není. To pivo nemá žádnou osobnost. Připadá mi to jako voda, co zbyla v plzeňském pivovaru na podlaze. :-) Možu Radka ve všech stupních. A Svijany, to tam maj liberečáci móc dobré…
tak jako Liberečák Svijany teda nemůžu ani vidět, podle mě hnus velebnosti :-)
ono taky, velebnosti, spousta místních pivoznalců neví, že Svijany změnily majitele, zvýšily výstav, ale kvalita šla, bohužel, prudce dolů. jako hnus bych je snad ještě nehodnotil, ale chuť z období cca před 2 roky je už nenávratně v řiti
Ach so.. já tam tak před dvěma lety byl… :-) Že by?
Hoegaarden je taky luxusní :-)
Kde se to prodává? Jsem ho snad ještě nikde neviděl nebo si ho nevšiml. Podle popisu nevypadá zle :)
v 33cl flašách ho maj i v tescu, aspoň u nás v ově… jinak to chce fakt pohledat, není moc rozšířené… ale v brně určitě nějaká hospoda, kde ho budou mít, bude… aspoň v těch flaškách…
Paráda, díky.
Kup si to, ale nadšený z toho moc nebudeš. Je to asi jako když české pivo naředíš vodou :-)
No, mně to spíš připomnělo takovou nějakou citronádu s kvašenýma jablkama :-)) Ale chutná.
Vyzkoušet se má všechno.
To máš pravdu. Taky se o to velmi pozvolně snažím :-)
Taky pár mám. (:
Vidím tam Červeného Draka. Ten mi taky chutná. Snad jediné pivo od Starobrna, které se dá pít bez následných střevních potíží :-D
Souhlas. Mně zase šmakuje Černý Drak. I když po jednom inkriminovaném Silvestru už si netroufám. (:
Corona a Leffe blond jo :-)
Corona a Leffe blond jo :-)
Hogen je svrchně kvašený pšeničný pivo, proto je jeho chuť úplně jinde, točený mě neurazí, ale je v našich podmínkách značně předražený, mám-li na pivo tohoto typu chuťovku, tak sáhnu po Weizenbieru z pivovaru Primátor Náchod za zlomek ceny
Díky za tip, taky vyzkouším :). A s tím zlomkem ceny to v Brně tak horké nebude. Co jsem se díval, tak ten Primátor stojí kolem 30 Kč a Hoegaarden kolem 40 Kč. Při vyšší spotřebě člověk sice ten rozdíl pocítí, ale v mojem případě, kdy půjde čistě jen o ochutnávku, ten cenový rozdíl zkousnu a pak si je můžu porovnat mezi sebou.
tady nemám jasno – Primátor je půllitrový lahvový /točený jsem nikde neviděl/ a stojí v Kaufu cca 15 kaček, Hogen v třetinkový lahvi je někde kolem 25 a víc, ovšem točený půllitr stojí např. v Potrefené huse v Olmíku už 55 korun, jasně, že točené a lahvové pivo jsou dvě kategorie, správně udělaný točák nabídne kvalitnější zážitek, ale ne vždy je to, bohužel, pravidlem. ono jak se říká – pivovar pivo vyrobí, ale hospodský ho udělá a to teda platí na 100%. dnes ovšem pivo točí každej jouda a taky to podle toho vypadá – často přechlazený, pěna jak z jaru, celkový dojem k hovnu
Tady nevím jestli jsme si rozumněli. Hoegaarden i Primátora jsem bral jako točené s tím, že Weizenbier = točený pšeničný Primátor 12°.
tak včera jsem se dozvěděl, že točeného hoegaardna maj v jistebníku za 35kč :-P
jo, to je, řekl bych, konkurenceschopná cena, nad 40 je už svinsky předražený :-)
už jsme doma, včera jsem točenýho Primátora „Vajse“ viděl na jedný zahrádce v Ol. u Moravy a stál 29,–, v dohledné době se praštím přes kapsu :-) a ochutnám, 55 za 0,5l Hoga ovšem dávat pravidelně nehodlám, tak skvělý zase /pro mě! / není. ve čtvrtek se ovšem maximálně těším na cyklovýjezd k Modré hvězdě do Litovle na perfektně připravenou litovelskou 12 za lidových 20 /sytě doporučuji, 12 je jenom ve čtvrtek/
na Buku. :)
Myslím u kostela naproti mívali takový světový výběr, ale ty ceny byly nekřestanský. Jiri, jak známo, pivo na kole nepije, musel by tam dojet autobusem.
IDSJMK. Jinak je dobrý že L. zavedl točený freečko, tak ani neni poznat když se člověk ulejvá a nemusí čelit blbejm kecům. :)
Fríčko? Ale to pak na modré ztratíš koordinaci, ne?
Buk je moc z ruky. Našel jsem, že ho mají i v pár restauracích v centru. Nejdřív ale vyzkouším láhvové :)
výmluvy :)
Prd výmluvy. Jednou jsem se na to „posvátné“ místo zajel podívat a rozhodně mě tam nic neoslnilo natolik, abych kvůli Buku jezdil takovou štreku z Krpole :)
Točej to i někde v Táboře v hospodě co je kousek od náměstí, jen si teda nemůžu vzpomenout jak se jmenuje. Hledej :-)
Tak toto pivo milujem. Akurát, že opice z neho bývajú náročné.
A Verboden Vrucht je fakt lahôdka. Prvé napitie nič moč, ale druhá flaška je už ok. Možno je to tými 8,5% alkoholu. :)
opicu jsem z něho ještě neměl, protože ho měli na slavnostech v jedné hospodě celkem z ruky…
to mi připomíná, že tam musím zase po roce zabrousit… :-)
No v Prahe ho v niektorých podnikoch čapujú, niekde dokonca čapujú aj do litra. To je potom hneď.
mimo Prahu je Hooegarden neradno pít, páč je trochu dražší než starouš desítka a venkovským jazýčkům tolik nechutná, již několikrát jsem ho dostal zkyslé, naposledy v Semilech naproti Obecnímu domu…
Tak aspoň si ho mohol piť bez limetky. :)
popravdě jsem vyměkl a vrátil ho, servírka ho bez mrknutí oka vylila a načepovala kolu s rumem, evidentně jsem nebyl první a asi ani poslední, kdo si stěžoval .-)
hlavne kdyz je to toceny… zmrzlina nebo pivo :)
Souhlas s Jirim – pivo a kolo zásadně nespojuji, ostatně v hospodách ani nestavím a vystačím si s vodou. Pivař nejsem, spíš ochutnávač, tak možná proto. Když české pivo, tak černý Kozel, kdybych si mohl vybrat, tak rozhodně Guinness nebo Leffe (btw. čokoládový koláč, v němž je tohle pivo jako ingredience je moc dobrý) .
Jedno pivo k obědu, po druhém mi těžknou nohy, jinak těsně před „cílem“ (do 0,5 km) při závěrečném „zhodnocení“ třeba i 2. Ale pivo fakt jen ke kolu..... jinak radši vínko
já jsem snad alkáč nebo co, ale u dvou piv bych snad nezhodnotil ani jízdu na kole za roh do trafiky pro noviny :-)))
No vidíš, já po dvou už sotva jdu rovně :-)) Zato vína můžu klíďo flandu a v pohodě.
Flanda vina je na zahrati :-)
Ja na kole maximalne nealko pivo, staci malo alkoholu a vubec mi to nejede ;).
Co se znacek tyka, tak za me
nikdy: redena voda bez chuti pod znackou Gambrinus
kdykoliv: Svijany, Bernard
A v priloze jedna cedule, ktera me nedavno pobavila na hospode na severu cech… :)
foto nemám, ale U Pepy v Prostějově na dveřích stojí psáno – Gambrinus jsme neměli, nemáme a nikdy mít nebudeme. A já to Pepovi naprosto schvaluji neb výčepní gambáč za pivo nepovažuji
není to U Cimplů :)
Nejdřív do sebe kopnu třetinku kofoly a zajím to 2 kouskama 10°,nebo 11° – v podstatě je jedno jaké značky Piva:-)
Normálně pivo nepiju a ani by ho u nás doma nikdo nenašel, ale po vydatným švihu jsem zjistil, že to jedno co dám chutná vždycky bez ohledu na značku. Notabene v dnešní době eurochuti je to stejně skoro jedno.
Teda myslim si že jedno to rozhodně není…
nám pivním barbarům jo. Když jsem byl kdysi na vojně, tak jsem poznal jedno nepoživatelné pivo a to byl břeclavský podlužan. No a od té doby je každé lepší a nebo ještě lepší :-) no ale přiznám se, že pokud mají tak si dávám pilsner urquell. A je zajímavé, že byly doby, kdy mě hořké pivo nejelo.....
Asi nemyslela jedno, ale jedno :)
Nicméně, břeclavský podlužan jsem sice nepil, ale vyškovská 10° mu musí směle konkurovat. Znám jen jednoho člověka, kterej dal víc než jedno, ale ten měl snad sníženej práh chuti. Mají ho u nás na chalupě a tak vzal jsem pražáky, aby zažili místní folklór, na pivo. Dodnes na to vzpomínají :)))
Joo.. Vyskovska desitka je kvalitka :-D
Když pak ještě hodně šlapu nebo sem jel dost intenzivně tak pivo raději ne-až doma. No a když je to na pohodu tak si rád cestou skočím na kvasinkové z Hukvald. Jo a doma sem poslední dobou začal preferovat Ostravu-možná to ortoxní naštve, ale už se mi jeví lepší než Radek (a nejen mi).
Ostravsko je v celku bohaté na hostinské minipivovary, jako olomoučák závidím, v Ol. byly dva a jeden /Svatováclavský/ už s vařením přestal, změnil se pochybný nonstop podnik s hernou a čepuje Staropramen /******/, tož nám zůstal Moritz,v Prostějově Ječmínek a v Přerově Parník – nic moc
JJ to co provedly s Václavem nějak nedovedu pochopit.
Boužel se mi zdá, že jak v Ol. někde zavedou „pivo“, nebo nedejbože nějakýho kvasničáka, tak je to jasnej bankrot pro podnik. :-(
Jen ten Kuděj je vyjímka potvrzující pravidlo. :-)
pivo a kolo nikdy!!! už jsme dechál a on te doby na kolo jedine s vodou z vodovodu :-DD
jo, je tu zakopanej pes. docela mi třeba chutnal BON /vařený v Zašové/ a čepovaný v pivnici poblíž Paláce. pivo dobré, ale hospoda slabší, bez atmosféry, s minimální návštěvností. bác a už je zavřeno. měl jsem tam možnost ochutnat černý ležák 14 z čerstvě naraženého sudu a byla to skutečná óda na radost :-), navíc v přijatelné ceně /22/, škoda.
Kuděj má výhodu, že je nekuřáckej. občas tam zavítám a pokaždý je narváno.
ano, někteří provozovatelé to už pochopili /v Ol. U krokodýla, Jazz Tibet Club, hotel Senimo,…/ a kuřáky vystrnadili mimo provozovnu, bohužel jim chybí ono neuchopitelné fluidum atmosféry starýho Kuděje a skladba piv, která je na čepu / a pěkné studentky, coby obsluha, jsou U Kuděje taky plusem/
V Praze bych spíše doporučil Pivovar U Bulovky – pivo výborné, skvěle vaří a fajn obsluha
..ale kolo tam moc neschovas. U Bansethu si muzes vzit kolo na zahradku, nebo vyjet o kousek vys do moji srdecni zalezitosti U Klokocnika – nemaj stranky, zato maj Kacovsky pivko .-)
ten Kácov je už kultovní, škoda, že o něm jenom čtu , v Praze se taky zhusta uvádí podnik s názvem Starý časy /jestli se teda nepletu/, navštěvuji občas stránky pivniinfo a tam se o těchto báječných místech, kde se člověk může pivně vzdělávat, píše
Docela mě baví číst ty debaty o tom, který pivo je nejlepší. Každej stejně ví, že nezáleží na tom, co to je za pivo, ale jakej ho točí vrchní
Tak když jedem ve více lidech, tak se to často zvrhne v tour de bier :D A to pak tam ty Radky a Plzně padají samy. Tady na Valašsku je na kopcích v hospodách převážně Radek, Plzeň si dám taky, ta navíc má na 12° poměrně málo alkoholu, takže je v pohodě. Ale když je Gambáč 11° nebo Krušovice, tak neodolám. Případně když už sem přepitý piva (na kole mám určitý limit, jinak pivo piju no limit :)) tak přepnu na režim točená Kofola pokud není Birell, není zas tak sladká a na pár km tu energii dá, ale pivo je samozřejmě lepší.
Ale zase když jedu sám, nebo mi jde o čas, tak to splachuju Birellem, ta chuť není zas tak hrozná jak všichni zarytí pivaři tvrdí. Účel splní a neztěžknou nohy.
prodáváná „plzeň“ má obsah alkoholu 4,4%, což skutečně odpovídá jedenáctistupňovému pivu, extrakt mladiny se udává 11,85%, což odpovídá dvanáctce, pravdou je, že dnešní plzeň vařená jednofázově v CKT je jen velmi slabou napodobeninou původního moku, který se vařil klasickou cestou. komu chutná a je ochoten za ni platit přemrštěný peníz tomu přeji při konzumaci mnoho radosti, pro mě osobně je to břečka /navíc už ani člověk neví co pije,protože se vyrábí nejen u nás, ale i v Polsku – Tychy a Rusku – Kaluga/
jedes potvoro:)
chlastej si co chces, ale nemas v poradku chutovy poharky
a nehadej se, proste je to fakt
správně už bylo na čase aby se do toho vložil někdo kdo tomu rozumí.
až budeš zase onbike musíme někam vyrazit na jedno/dvě :)
honza/jde:)
uz se s moji chlupatou tresouci se odrbanou prackou tesime:)
Koupila jsem si teď na ochutnání toto. Je to zajímavý, ale na mě strašně sladký.
to pivko z obrázku je v oblasti černých lahvátorů naprosto vyjímečné a nemá u nás /připomenu 8% alkoholu/ de facto konkurenci. já jsem ho potkal na „starý kolena“ až letos a jsem nadšený, vychladím ho o trošku víc než světlé /to víš, že mám v lednici teploměr, nemám chuť ztrácet čas s nesprávně vychlezeným mokem/ a nalévám do řádně vyleštěné sklenice, raduji se z bohaté pěny a nezaměnitelné chuti. jasně, že to pivo je relativně sladké, je to prostě takový pivní zákusek, chuťovka . to není typ piva, kdy sedneš do hospy a mlaskneš pět, šest kousků. vyjímečně se objevuje i na čepu, ochutnal jsem ho v Králikách, 0,4 l za přijatelných 30 Kč, ale u těchto extra silných piv se lepší dojem z točeného až tak neprojevuje / mluvím samozřejmě za sebe/ a lahváč udělá domácímu notorikovi stejnou , i lepší službu za podstatně menší peníz / v Prostějově ho beru v lahvi za 26, cena točeného by se ve větším městě musela zákonitě dostat nad 50 – 60 kaček /. ochutnávej dál, nezapomínej na správnou teplotu /7–8 st/ a nepij lahváče z flašky neb pak dostáváš do těla moc CO2 a pivo si tak rozhodně nevychutnáš . sorry, nechci poučovat, ale pivo je moje srdeční záležitost
Co říkáte na Lobkowicze? Teď jsem si ho poprvé dal a zdá se, že jsem našel svojeho dalšího favorita. Nemám moc rád hořké pivo a Lobkowicz je hodně sladký, pro někoho možná až příliš, ale mě právě díky tomu hodně zachutnal.
Pivo? Zásadně ano..večinou se zastavíme na „jedno“ cyklistycký… :D
Nechapu delku tohot threadu, kdyz jedine pivo je Plzeň. To stacilo napsat do jednoho prispevku.
Vse ostatni jsou parodie.
:)
doted´s mi byl jedno, ale ted ti muzu rict jen jedno: neser :)
Tak o Plzni jakožto dobrém pivu se dalo mluvit ještě tak možná před třemi lety. Dnes je to klasické europivo, jen cena zůstala světová. Vždyť už se ani v Plzni nedělá. Je teda ale pravda, že v hospodách, kde čepují Gambrinus a Plzeň (a kterých neustále přibývá) si tu Plzeň dám vždycky. Gambáče pít odmítám.
Už se v Plzni nedělá? To je škoda, tak to ani na exkurzi nemusim.
Na tohle nereagovat, nebo bude i takový krásný thread poskvrněn kravinama! :)
kdyz jedu na pohodu tak si rad pivo dam, na kole to zas tak neresim jaky, ale musim uznat ze kdyz jedu brody u jiloveho u prahy tak velmi rad stavim v zahoranske hospudce…a zustat tam u jednoho je obtizne ale nastesti to mam jeste kus domu jinak by to dopadalo spatne:)
PIVO !
na kole, bez kola, navždy a nikdy jinak, jinak ještě poznamenávám, že určitou konkurencí moku /alespoñ v Olmíku/ se stávají výčepy vína, připadne mi jako lepší investice dát za dve decky dobrého červeného Savignonu 15 kaček než sednout do zakouřené hospy na nějakou zoufalou desinu /spíš devítku/ za 22 /pro olomoučáky – výčep vínka u Bristolu vřele doporučuji, vše na úrovni, radost popít a opít/
dnes bude jeden k večeři naco se mužu těšit? :)
Kvasnicoveho cepujou u nas doma, a chutna mi fest
Strakonickej Dudák je nejlepší :). Gambrinus, dámy a jeho konzumenti prominou, jsou fakt zvratky.