jakou ma zivotnost ocelovy ram svarovany nejspis nejak normalka hrube svary…a jakou ma zhruba zivotnost ram TITANOVY?dik
jakou ma zivotnost ocelovy ram svarovany nejspis nejak normalka hrube svary…a jakou ma zhruba zivotnost ram TITANOVY?dik
tak zhruba, jo, tak to velkou…
Dokud Ti je nekdo neukradne a neodnese do sberu:-))))
Titan se prodává na váhu blbě, nic to neváží :-(
No o to vic tech ramu musi ukrast, aby do te sberny vubec neco donesli:)
Hustotu ma vetsi nez dural… :)…takze kdyz budes do sberu odnaset titanovy fully, tak by to slo… :)
to je hovadina vid? podivej se (napr. na stranky morati) kolik takovy ram vazi – prednosti ti ramu jsou nekde jinde nez ve vaze. ti ram vazi zhruba stejne jako chromo ram tedy nejaka 17" nejakych 1,8 kg
pro jistotu jsem to overil, tedy morati 1.3 vaha 1700
No za titanovej ram dostanes cca 70kc ve sberne…takze je jich potreba hodne ukradnout…)
ale míň než ocelovejch, za ten dostaneš tak korunu pade:)
Bych rek ze tak kolem 6 korun a u hliniku to bude jeste o neco lepsi
Skoda, ze nejsou medene ramy. Ty by byly tezke a pritom celkem drahe :-)
6 korun za ocel, to by ten ram musel vazit jak cely kolo…
Tohle je snad jediný fórum na netu, kde člověk dostane 10 odpovědí a stejně se nic nedoví. To neni zrovna slušná vizitka, jen tady chce každej ukázat jak je vtipnej a ne že taky třeba něco ví :( Myslim že jestliže nejsi profík, tak ti slušnej rám vydrží hoodně dlouho. Podle mě rozdíl mezo cr-mo a ti nebude nijak zásadní. Řek bych že tu bude spíš problém marálního zastarání, než toho že pro rekreační ježdění ti rám po 5-ti letech odejde. V oblasti ve který se pohybuju (compy) je to to samý. 3200+ Barton ti bude pořád stačit, ale radši ho stejně vyměníš za A64.
co mám zkušenost tak cr-mo do 10 let, co vydrží hliník- to jsem zvědav. tipuji 8 let.Titan jsem nejezdil a kamoš co ho má, tak už na něm moc nejezdí, tak mu vydrží asi dlouho.A je to chrt, takže max skok co na něm dá je tak 20–30 cm a to je dost málo, tak ho bude mít možná až do smrti.
celkem slusne je to vysvetleno zde http://www.sterba-kola.cz/…02/titan.php?…
nekde je tam porovnani titan/ocel/horcik – nechce se mi to hledat
Normalne bych odpovidal slsne a k veci,taky mi vadi blbe vtipkyale tento cloek se pta neustele na hovadiny pod ruznymi nicky…
on totiž čeká na tvou odpověď, on totiž potřebuje DOKTORA
:-)
Podle mě životnost záleží na váze borce a na stylu užívání. Když někdo váží 65 a jezdí veget, tak jsou oceláky nesmrtelný. Když má někdo 90 a jezdí dost závodů a nebojí se z kopce, takže občas vymete nějakou pěknou jámu nebo skočí metrovej svah, tak může bejt za dva roky po rámu.
tady je fotka prasklýho oceláku/chromolybden cube http://www.bikebase.cz/foto.php?…
Tohle Cube dostávolo dobrej šrot, je to kolo co ho jezdili dva dvoumetrový týpci bez mozků a vydrželo cca 5 let hustýho ježdění – je to už podruhý svařovaný a ten první svár vydržel sezónu. I s touhle prasklinou se na tom odjelo ještě cca 250 km a stejně to ještě uplně neprasklo.