co mi o tom povite??
co mi o tom povite??
este raz
Spíš ho asi zajímaly jízdní vlastnosti rámů z těchto slitin, subjektivní pocity, pohlcování nárazů, pohodlnost, náchylnost na defekty (v místě normálního průřezu i v místech svarů)…
na porovnani bys musel mit 2 stejny ramy (geometrie, velikost…), stejne osazeny a jet na nich stejnou cestu. a stejne si myslim, ze bys rozdil nepoznal.
Jj, taky mě to napadlo s těmi stejnými geometriemi, ale jestli měl někdo alespoň podobné rámy z těchto dvou slitin, třeba nějaký rozdíl, který by přisuzoval slitině pocítil, ale třeba taky ne :)
To asi tezko nekdo pozna – viz. Wroum. Navis se k tomu pridava tepelne zpracovani a hned jsou si nektere 7005 ramy rovneji nez jine.
A proč bychom měli co myslíš ?
tri ramy ze 7005 mi praskly.. ram z 6061 T6 drzi (?uk ?uk ?uk)…
Jestli to nebylo tim, ze to byly Meridy…
:-))))
Neni prasklina jako prasklina. Pokud praskne ve svaru je to jine. A take praskne vsechno pokud je poddimenzovane. Tim zdravim Meridu :)
Zrovna v poslednim Cykloservisu se na tohle tema vyjadruje Bartozs. Neco v tom smyslu ze 7005 je asi vo 20% pevnejsi nez 6061. Takze to matrosem fakt asi nebylo…
Jasne a ciste nahodou vari jen z 7005.
Vedle. Vari z 7020… :o)
asi nebude tak tezky vzit tabulky a podivat se na to ze.
To ze Bartozs vari ze 7020 je v tabulkach, vazne?
hmm,chtel jsem odpovidat k prispevku nad,ale zaroven tobe,tak jsem si vybral:-).ps:snad bys me nechtel podezrivat ze neumim zaradit prispevek:-).nebo spis nevis jak se ze svoji neznalosti o RB vylizat?:-)