• tydlidek

zdravím Vás, chci se zeptat, co je to silový trénik a jak na něj? Díky. Česťa

0 0
    • CZiko  

no nevím jak na kole… ale když ho dělá kámoš v posilovně, tak větší váhy, kratší série… silový trénink je prostě (jak z názvu vyplývá) na sílu, ale pak svaly nemají výdrž, takže nevím jestli je to na kolo to pravé, spíš pro DH… A jestli jsem to napsal blbě, tak mě kamenujte s citem:-)

0 0
      • tydlidek  

jo díky, by mě zajímalo, jaký intervaly zátěže, odpočinku, opakování a jak vysoko s TF.

0 0
      • Manas  

ani na DH. Na DH potrebujes vytrvalost at se to zda divny nebo ne :-) Silu potrebujes na 4X, BMX.

0 0
    • JancA  

www.cyklotrenink.com/index.php?… se podivat do slovniku

0 0
    • MARIN  

Na trenazeru treba 10min rozjeti pak 10min tezky prevod s kadenci kolem 70–90/min a TF tesne pod AnP

0 0
      • MARIN  

:) pak 10min odpocinek- lehky prevod kadence 100/min TF kolem 120/min a tohle opakovat treba 3×

0 0
      • tydlidek  

tak díky všem, trénujete tak? teď jsem čet Peloton a tam byl, kromě tréninku základní vytrvalosti, i, jedenkrát týdně, právě silový trénink. Jen nevím, jestli ho mám zařadit i teď, když základní vytrvalost trénuju teprve od začátku roku?:-)

0 0
        • JancA  

nechci bejt chytrolín,ale pokud ZDV trénuješ teprve od začátku roku, tak u ní vydrž a intervaly zařazuj až tak koncem února, pokud plánuješ závodit cca od konce dubna

0 0
          • ddd - andy  

To nejsou intervaly, ale silovej trenink. A intrevaly jednou tydne by mely byt i pri zakladni vztrvalosti, ale zalezi na tom co potebuje rozvijet do dalsi sezony, pak by treba intervaly mohla vystridat sila.

0 0
            • JancA  

a to rikal kdo, ze by mely bejt intervaly i pri ZDV aspon jednou tydne?

0 0
              • JancA  

myslim v tomhle obdobi…

0 0
                • Beeda  

treba takvy b-f vyjizdky, tam potrebujes silu porad;-))B.

0 0
              • ddd - andy  

Nejeden trener.

0 0
                • JancA  

ale?

0 0
                  • ddd - andy  

Ale co?

0 0
                    • JancA  

„Jen nevím, jestli ho mám zařadit i teď, když základní vytrvalost trénuju teprve od začátku roku?:-)“…z tohohle dotazu prece vyplyva, ze zadny intrevaly, zadnej silovej trenink by ted jezdit nemel…tot muj nazor

0 0
                      • ddd - andy  

Jednou tydne? Ver tomu, to ho vazne nezabije :-) a trener ti rekne, ze telocvicna (hokej, basket, fotbalek) by tam mela byt, pokud nebude mit moral na to, jezdit intervaly na trenazeru..

0 0
    • ddd - andy  

Velka pila dokopce (aspon 10min.) otacky kolem 60 a tepy na 170 a vsecko v sedle na silnici – doporucuju.. :-)

0 0
    • orca  

Nychci bejt chytrolín ale z několika tvých příspěvků vyplynulo že letošní sezonu jsi teprve začal (otázka jestli je to první nebo x-tá..) Takže potřebuješ nejprve získat základ od kterého se odlepíš a to je najíždět km … Na silovej trenink je myslim dosti času . Jen mi chybí co sleduješ silovm tréninkem ? Zlepšit se v kopcích ,časovky, spurty ?

0 0
      • JancA  

taky si myslim, odsedět si hodiny na kole aniž bys překračoval ANP

0 0
        • orca  

Tak tak , stačí se podívat na treninky profiku – touhle dobou jen polikaji km …

0 0
          • tydlidek  

na kole jezdím asi pět let, ale trochu víc, cca 8000km ročně, poslední dva. Nikdy jsem netrénoval podle plánu, ale v prosinci jsem byl na sportovním vyšetření a pak jsem začal s tréninkem základní vytrvalosti okolo AP, v tom chci pokračovat, jen jsem viděl tabulku, ve které je jednou za týden silový trénink, tak jsem se zeptal… Natrénovat potřebuju hlavně tu vytrvalost, to vím, dlouhých tréninků jsem během těch dvou let moc neměl a letos to chci zlepšit.

0 0
            • marhi  

Silový trénink není až zas taková věda. Sám jsem teď s tím začal. Problém je v tom že to chce tak měsíc jezdit jen tak zlehka. Maximálně tak do erobního prahu. Sice můžeš drtit i vyšší tempo, ale kromě odpadnutí po třiceti km. to valný efekt mít nebude. Jen jezdit taky nestačí. Tři roky jsem většinou jezdil po rovinách. Je pravda že umím poměrně držet tempo a trochu i při jízdě proti větru. ******* je ale když se to zvedne. A tam to chce ten silový trénink. Princip prostý. Vyber si nějaký kopec tak dva až tři km dlouhý. Ideální je aby měl tak 5–10 procent stoupání. Měnší nemají cenu a u větších na začátku zdechneš. Mě osobně se docela zamlouvá to jak kopce a sílu trénuje jeden náš trenér. Nejdřív se rozjedeš. Na pohodu tak půl hoďky. Do kopce jedeš pouze v sedle. Dej si tam tak těžký převod jak jen utočíš. Tím že nejedeš na rychlost je rychlost irelevantní. Prostě ji neřeš. Trochu se zadejcháš, ale mě to nikdy na těžký převody nejde přes 170 t. min. No a po tom co ten kopec vydrtíš. To je tak mezi 5–7 min přichází ta pravá chuťovka. Vrazíš tam pro změnu nějaký lehký převod a rozjedeš to co to dá. Na max možnou kadenci jeď do chvíle než ti zrudne obzor. Pak se otoč a vydýchávej cestou dolů. Na začátek stačí jet tak třikrát. Anebo jednoduše prostě jezdi hoďku nahoru a dolů celkem. To stihneš tak pětkrát. Sice budeš grogy ale dlouhobě je úspěch zaručen. Dobrá rada nezkoušej to když je víc jak 5. pod nulou. To je pak opravdu o zdraví. A až budeš mít za čas pocit že už to jde samo tak si ten kopec pro změnu zkus vyjet ve stoje. Až nahoru. Já sám tohle plánuju až tak na březen. Kvůli té zimě. A čím víc na sebe budeš tvrdý tak lepší budeš.

0 0
              • orca  

V celku bych souhlasil snad jen to rozšlapání na nejtěžší možnej utáhnutelnej převod bych váhal , jaká je pak kadece ? myslím že tím se vyšťavíš a dál do kopce to valíš na půl plynu… Mě se osvědčilo známé kopce s tachometrem a pečlivě sledovat rychlost a snažit se ji držet a před vrcholem začít pomalu zrychlovat kadeci + rychlost a jakoby přelétnout kopec až do klesání (častej problém doplazí se na vrchol a tam odpadne) zařazuji kopce pravidelně do vyjížděk chce se to soustředit na pravidelnej rytmus pro celý kopec nejezdit trhavě

0 0
              • Beeda  

ono tech silovejch treninku je nekolik (jak na rovne tak v kopci a i do AP mezi a kolem ANP), cili to nejde rict takto obecne, a obecna aplikovat na kazdeho take ne. B.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.