Nastal čas obměny vozového parku. Aktuálně jezdím na canyon grail cf sl 7. S kolem jsem absolutně spokojený a proto nástupce by měl být velmi podobné kolo.
Cena 80 000 – 100 000 kč, ideálně méně. Určitě chci elektrické řazení. Ideálně 1×12(11). Aktuálně jezdím převodník 42T vzadu kazeta 11–42 a občas chybí jen lehčí převod, občas lehčí odstupňování. Ideálně sram – nechci vidět kabel. Nicméně pokud bude zajímavé kolo se shimanem 2×11(12) zvážím.
Kolo chci bez odpružené vidlice. Odpružená sedlovka je pro mě fajn bonus, stejně jako případné odporužení v hlav. složení. Vidlici fakt ne, je to nepěkné.
Prostupnost plášťů minimálně 45 mm. Aktuálně mám 40 mm a rád bych nyní něco lehce pohodlnější.
Implicitně jsem chtěl canyon, grizl cf sl 7. Nicméně není a nebude skladem. Ostatní grizly se sramem 1×X jsou pouze s odpruženou vidlicí. Je tedy možnost koupit s vidlicí, a dát tam pevnou, ale raději bych si nechal poradit kolo, které bude „designově“ sladěné z výroby včetně vidlice.
Kolo by mělo být skladem. Potřebuji jej teď, grail už je v inzerci. Prosím pěkně o Vaše tipy na případně vyhovující bike.
Moc díky.