Jaká kola na Cannondale Scalpel2 2014? Nyní Mavic CrossRoc. Chci nějaký lehčí set pokud by to šlo do barvy ke kolo, tak bych byl rád. Vážím 70kg, jezdím 1/2 i cele maratony (50–80km). Cena ± 10tis. Váha ±1500g.Díky za tipy.
Jaká kola na Cannondale Scalpel2 2014? Nyní Mavic CrossRoc. Chci nějaký lehčí set pokud by to šlo do barvy ke kolo, tak bych byl rád. Vážím 70kg, jezdím 1/2 i cele maratony (50–80km). Cena ± 10tis. Váha ±1500g.Díky za tipy.
1500 je velmi málo, klasická kombinace DT350, CX Ray, ZTR Crest váži okolo 1570. Když nepůjdeš do karbon ráfků odlehčit můžeš jen náboje, ale tam to znamená menší životnost a spolehlivost.
a hlavne to co jsi napsal nedostane do 10 tis
A také nevím jak s DT350 na Lefty :-) ale bylo by to určitě i něco lehčí
na Lefty se dělá pouze 240s a to je nába přes 5 tis…zrovna jí mám a spokojenost…ale za 10tis pár určitě neseženeš..
Pravda. Teď jsem to spočetl na ±19.tis bez práce.
Může nechat origo Cannondale váží stejně :)
To nemusí být přesně 1500. Jen jsem chtěl lehká kola.
Musíš trochu protlačit na cenu no :)
13–14
oživím thread…
našel jsem tyto kola: Mavic Crossmax SL 29" 2.0 Supermax za ± 18.tisíc. jsou krásná,ale pro mě je to furt dost. Dá se udělat podobná za ± 14.tis.? vážím 73–77kg, terén od lehkého po MTB Trilogy. Nechci úplný papíráky, ale ne kovadliny 2kg
Nevím co si představuješ pod slovem podobná.. Klasika DT XR331, DT 350. Se 14 tisícema se možná vlezeš i s cxray drátama. Já vážím stejně a vozim dt competition. Nebo se zmáčkni a vem ty crossmaxe. Budeš to mít tubelesss bez pásky a vypadá to trochu jinak :)
Pojmem ,,podobný" je myšleno v podobné váze a tuhosti, ale levnější. Ty Mavic jsou luxus. Není na ně nějaký špatný odkaz? Slyšel jsem, že nějaké praskaly. Zkoušel jsem dát do kupy kola na 240 nábojích jenže to je za milion ;o(
tak další variantou jsou tyto:
Zapletená kola FRM EVO 29er, náboje DT Swiss 240s LEFTY + 350, 1525g cena 14.500kč – ty se mi líbí – drží ten ráfek?
Zapletená kola ZTR Crest 29er, náboje DT Swiss 240s, 1490g – tohle vychází ± 18tis.
https://www.koloshop.cz/…la-2015.html
Tyhle kola se mi líbily, ale prý nejdou na mojí vidlici. Jen na SuperMax. Jaky je v téch vidlích rozdíl co se týče uchycení kola?