• Meluzina

    Tak, ve čtvrtek mi sundali sádru z pravé tlapky, po třech týdnech to nebylo OK, po čtyřech už ano, ještě mám ruku pokrčenou, ale dnešní nordic walking výrazně pomohl, doporučuji jako super rehabilitaci:-)

    Takže, nabrala jsem další rozumy u výživové poradkyně a předkládám další receptík:

    jakékoli celozrnné těstoviny uvařit v kuřecím vývaru – kuřecí vývar jsem zkusila proto, že většina lidí ty celozrné potvůrky příliš nemusí, takže jsem zkusila, zda jim ten vývar přece jen nedodá lepší chuť:-)

    Po uvaření promíchat s propasírovaným česnekem, čerstvou bazalkou z květináče, ti mlsnější přidají nastrouhaný sýr, ti kdo chtějí shodit, zvolí variantu light:-). Já omylem koupila sýr s rostlinnými tuky, nebylo to špatné, ale klasika je klasika:-)

    0 0
    • Vejr  

      Hm, velice jednoduchý recept, jsa nadšený kuchař, zeptám se v čem jsou lepší celozrnné těstoviny a jakou značku bys doporučila? Sám kupuju Panzani, jeden z mála případů kdy reklama nelže, jsou fakt dobré. Přidám taky recept: Do papiňáku vložíme asi 2 deci přírodní neloupané rýže (prý je výživě hodnotnější, tak jsem jí zkusil a chutná mi lépe, jen se déle vaří), 2 stehenní kuřecí fláky (možno i jiné kuřecí součásti), masox, bobkový list, nové koření, podravku, nějakou cibulku, či dle možností a asi 45 vaříme. Následně slijeme a vývar použijeme zítra na polévku. Odstraníme bobkové listy a ostatní součásti nevhodné a rýži s masem dáme do zapékací misky. Následně promícháme, maso je téměř rozvařené a pěkně se promíchá s rýží. Můžeme ještě přidat dle libosti koření, poklademe na to plátky sýra (použil jsem Eidam) a necháme v troubě dokud se sýr nerozteče dovnitř směsi. Strašně jsem si pochutnal, doporučuji a ještě si dnes libuji na polévce z toho vývaru, stačí přidat celer, mrkev, tenké nudle a vejce. Vaření zdar, přidejte i další zdravé recepty pro inspiraci:-)

      0 0
      • witmar  

        Když tam dáváš masox tak podravdu bych už tam já asi nedával.. Na tu přírodní rýži se chystám už pěkně dlouho tak už ji snad konečně vyzkouším :-)

        0 0
        • Vejr  

          Jasně, méně je kolikrát více, s tímhle mám problém se ovládnout abych do jídla nenacpal všechno možné koření. Tu rejži doporučuju, s předvařenou z pytlíku se to nedá srovnávat, chuťově někde úplně jinde a cenově to vychází snad i levněji.

          0 0
        • AleZ80  

          Tak, tak, Podravku nebrat. A místo Masoxu kuřecí skelet.

          0 0
          • Meluzina  

            Souhlasím s Alexem – rozhodně bez masoxu, podravku jedině bez glutamátů, určitě ten vývar ze skeletu..

            Když už tam můžeš dát jakoukoli kořenovou zeleninu, tak jsou podobná dochucovadla zbytečná a nezdravá.

            Momentálně mám doporučeno baštit odděleně bílkoviny a sacharidy, takže maso se zeleninou a naopak rýži nebo těstoviny se zeleninou, zákaz těstoviny+maso, rýži+maso, brambory+maso.

            Musím srovnat metabolismus a hlavně zhubnout:-)

            0 0
            • capis  

              Není jednodušší jíst na co máš chuť a zbytečně se nepozorovat?

              0 0
              • Meluzina  

                je to jednodušší, ale nefunguje to – věk, dětičky, prášky na hubnutí, úrazy, tloustnutí a hubnutí= totálně rozhozený metabolismus a nutná pomoc odborníka:-(

                0 0
                • capis  

                  Prášky na hubnutí??? Každý soudný ví, že nic takového neexistuje, a věk, ten hraje pramalou roli. Dnes každý mele o glutamátech, konzervantech a já nevím o čem ještě, samé bio, ale já v tom vidím povrchní módnost a trochu i snobismus. Není to tak dávno co lidé o takových věcech ani nevěděli a nikomu to nepřišlo. Před dvaceti lety všichni mleli o dusičnanech v zelenině a kdo si dnes vzpomene.Dnešní hodnoty dusičnanů jsou v ovoci a zelenině asi tak osmkrát vyšší než tehdy, to jen pro dokreslení.

                  0 0
                • unavix  

                  To není o odborníkovi ale o hlavě :o) Co a jak jíst se dá nastudovat z netu.Zbytek je v hlavě. Čili žrát jen tolik kolik je potřeba pro bazál+denní výdej. A mít vůli to vydržet. Pilule nefungujou stejně jako nežrat.

                  Jíst všechno ale s mírou. (jen ti to nesmí Míra sežrat) :o)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    Aminostar Thermogenic ve spojení se sportem celkem funguje. Ale čistě zobání bez pohybu, tam to moc nepomůže

                    0 0
                    • unavix  

                      Čili je to hlavně o pohybu.S prů­měrným pohybem a úpravou stravy se dá shodit i 50 kilo za rok. Osobní zkušenost.

                      0 0
            • AleZ80  

              To ještě jde, maso+knedlíky teda zakázané nemáš.

              0 0
            • Thores  

              Tak, tak děláš dobře, stravu dělit, pomůže to zhubnout, uleví se metabolismu,tělo se lépe zbaví škodlivin, méně se překyselí a taky využije více živin.

              jinak kupuju celozrné těstoviny v drogerii DM zn. Alnatura, jsou dokonce i BIO a cena přijatelná za 500g cca 26kč

              ale ta chuť je luxusní , mají tmavé a světlé

              dochucovadla jsou zbytečné, nebrat!, nejlepší je klasické koření,

              od glutamátu má člověk pomatené chuťové buňky

              asi tak

              0 0
              • jIrI___  

                Těstoviny v drogerii, svět se v řiť obrací :D

                0 0
                • Lister  

                  V DM koupíš věcí, třeba výborný javorový sirup :-)

                  0 0
                  • Meluzina  

                    a vynikající hořkou čokoládu a bio marmeládu, ta tedy je:-) těstoviny tam také kupuji a k nim pastu anebo jako základ rajčatové pyré, pak dochutím doma bylinkami

                    0 0
                    • hony007  

                      Jaký je rozdíl mezi těstovinami a pastou? Nebo to mělo být pesto?

                      0 0
                    • se-se  

                      No a pak už si je zaběhnout do cukrárny pro toaleťák, v trafice přibrat rohlíky a máš nakoupíno. Jo a chtělo by to ještě lahvinku červenýho… sakryš, že by v hračkářství?

                      0 0
                      • M_ishak  

                        V IKEA taky vedle vybavení interiérů prodávají potraviny a mají tam restauraci. Nevidím v tom problém, protože to mají vynikající za lidový peníz.

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                  • jIrI___  

                    To jsou teda novinky, budu muset někdy zajít na dobrodružnou výpravu do drogerky :D

                    0 0
      • Meluzina  

        S Panzani mám dobré zkušenosti, velmi dobré jsou BIO špagety zn. Tesco z jejich řady Organic. To je stejné jako u rýže – výživové hodnoty nadevše, stravitelnost:-)

        0 0
        • capis  

          A v čem jsou BIO?

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Vejr  

        .

        0 0
    • Ruprt2  

      další nekompletní recept. Proboha proč?

      0 0
    • Soreno  

      No, když to tu čtu to jsou blafy. Horší i než ty hospodský.

      0 0
    • PjSky  

      nic ve zlem ale to je dokonale nekompletni jidlo. suchy sacharid, bez bilkovin a tuku. Tvoji poradkyni bych rad dostal do ruky.

      Ten vyvar mas samozrejme z masa, ne z kostky, vid? Co takhle to kure pridat do tech testovin? A trosku olivace? Nejaky to rajce na kosticky a pridusit kratce az zmekne a teprv do doho hodit cesnek a bazalku?

      pak to bude mit i chut'

      0 0
    • Vejr  

      Dnes jsem vytvořil velice rychlý a dobrý oběd: „Krabí“ tyčinky z rybího separátu zalité vroucí vodou, za 10 min vyloupané a smíchané s bílým jogurtem, česnekem a jarní cibulkou a jako příloha deci kus-kusu, taktéž zalitého vroucí vodou a za pár minut nabobtnalého. Jsem zvědav jak mi to za dvě hoďky pojede.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Soreno  

        No ty krávo pseudovaření :-((( jdu blejt

        0 0
      • newbie  

        já myslím, že by to za ty dvě hoďky, až se půjdeš projet, tebou mohlo tak akorát projet :-)

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • witmar  

        krabí tyčinky…fůj je mi zle jen když to někde zahlídnu a teď jsem zjistil že ikdyž to vidím napsané:-(

        0 0
      • jIrI___  

        Krabi tycinky jsou nejlepsi. Delam neco podobneho, jen misto jogurtu tatarku a misto cesneku cibuli.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Frostty  

          a kde máš nutelu?? :D

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Frostty  

        kekel :D

        0 0
      • Hobbíkhonzík  

        Tak to je pěknej humpl.Místo surimi –30% separátu a zbytek škroby a plnidla dej kus tresky,nebo kuřete,nebo jen umíchané vejce a máš to o 100% lepší.

        0 0
      • Meluzina  

        tak tohle bude rychlý:-):-):-)

        0 0
      • juli  

        To mě potěš…zvedl se mi kufr.

        Tohle vlákno se jmenuje Mňamka č.3 a ne Blivajz č.1 :-)

        0 0
      • soc  

        Krabi tycinky, nastrouhany tvrdy syr, bily jogurt, nakrajeny porek, spetka horcice, sul, pepr, kukurice…

        0 0
      • Vejr  

        Děkuji za kladné hodnocení pokrmu, sice jsem se neposral, ale hodnotné jídlo to moc není, po dvou hoďkách nastal opět hlad, takže těsně před výjezdem jsem dal hrnek těstovin s rozmatlaným šunkovým taveňákem. Následně ujeto pade spíše mírného stoupání a zase hlad – řešeno v hospodě dobrou čočkovou polívkou s párkem a jednou plzní. Dále návrat a k večeři gulášek s chlebem a decák slivovice. Před spaním si nejspíše udělám banánový mléčný koktejl.

        0 0
    • Lister  

      Takhle dělám zdravou večeři – ledový salát, paprika, rajčata, pórek, zaliju trochou oliváče, sůl, citrón, ale nějak to nebylo ono… takže šunka na plátky, balkánský sýr na kostky, kukuřice, zalít poctivým jogurtem (ideálně smetanovým) a dochutit tatarkou, pak už to bylo o něčem jiném.

      Tož asi tak :-)

      0 0
      • Jimm22  

        místo tatarky bych tam lupl to nejotřejší chilli a pak to bude teprvá dobrý a hlavně bez kukuřice, tahat to ze zubů je vždycky za trest :) a místo toho dvě obrovsky cibule

        0 0
    • McBlacky  

      dneska už se receptem dá nazvat nejspíš i osolená voda :/

      zbytečně agresivní česnek na suché těstoviny má pro dietu ten význam, že se toho nedá sníst mnoho.

      já osobně bych se šel na hodinku proběhnout a pak si tam přidal maso, zeleninu a smetanu a navrch parmazán.

      výsledek pro dietu daleko lepší.

      základní princip je: žer jak chceš ale adekvátně sportuj = hubneš. Nežer skoro nic, nic nedělej = tloustneš.

      0 0
      • Lister  

        Potvrzuju. Žeru víc ale často, naposledy klidně i kolem 23 hodiny, odpolední kafíčko s plnotučným mlíkem a koblížek musí být, ale jak se člověk hýbe, tak to jde dolů (Sice pomalu, ale zase vytrvale). Hlavní je nemít hlad, to je demotivující.

        0 0
        • McBlacky  

          „správně“ hubneš jen když ti pracuje metabolismus.

          diety a krabičkové firmy jsou v první řadě obrovský kšeft

          0 0
          • JMT  

            hele ja to nikdy nezral, ale kolega fakt ochabnul o 10kg diky krabickam :-)

            0 0
            • Kubiczech  

              Hodně mincí po kapsách? (:

              0 0
            • McBlacky  

              já znám dost -holek- co právě ne. Otázka je jak to je udržitelný, protože musíš ten nízký příjem držet pak už pořád. Nebo ne tak drastický, ale rozhodně hodně nízký.

              A taky jde o to jaká byla startovací váha, pokud hodně přes optimum, tak ten výsledek je vždy nejlepší.

              0 0
              • JMT  

                řikám ochabnul…vanu měl pořád stejnou…

                Na podzim jsem se náhodou zvážil a zjistil jsem že mám 110kg, což mě vcelku zaskočilo a začal jsem to řešit…ted jsem pod 90 a bez krabiček. Maso-jogurt-tvaroh-sport a jde to dole celkem dobře

                0 0
                • McBlacky  

                  to už jsi byl mimo limit na okresce :)

                  hlavně ten sport myslím pomáhá. A důležitý je nežrat sračkový potraviny.

                  0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • MirosPikos  

      Sýr nebrat, resp. ano ale musí to být parmezán :)

      0 0
    • JMT  

      Tohle je dobry leda na tloustnuti :-/ chce to maso a testoviny naopak nezrat

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • BB  

      nevím proč je mi slovo mňamka odporné. Jiný koleka zase místo tymián říká dymián. Kolegyně místo brečet říká bečet. Nejsem fanjšmekr na spisovný jazyk, mluvím jak mě Holešovice v dětství naučily, ale z pár výrazů mám husí kůži a fakt nevím proč. Nejse se někdo, komu je z výrazu mňamka taky špatně ?

      0 0
      • newbie  

        jo… a právě proto je ve spojení s „dobrotami“ jako rostlinný „sýr“ nebo „krabí“ tyčinky tohle slovo v pořádku :-)

        0 0
      • šimlos  

        Na blití. Mám silnější kalibr – čusík. To už je na facku…

        0 0
      • Lenka.05  

        Netýká se to vaření, ale např výraz „ahojky děcka“ mi přijde taky dost strašný :) Obzvlášť když se tak pozdraví na srazu padesátníků.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Meluzina  

          jo, přesně, ale tím trpí především maminy na mateřské:-)

          0 0
        • karliner  

          Tuhle jsem viděl na Poříčí jak se batolila skupina stařenek, většinou s holema a jedna říkala druhé, že Věrka tu už není, že běžela s holkama na tramvaj..

          0 0
    • nox159  

      ve 41 letech a umet tak dobře vařit :D to z tebe musi mit manzel radost ;-)

      0 0
      • JSt  

        dobre on :-DD

        0 0
      • Meluzina  

        to víš, že má:-) a tvoje kecy s tím fakt nic neudělají:-)

        0 0
        • nox159  

          kazdy podle chuti a podle toho na co je zvykly, viz reakce výše ;-)

          kdo nezkusil lepsi tak je spokojeny s tim co ma… ja bych osobne nebyl vubec nadseny kdybi mi tohle pripravila přitelkyne ;-)

          0 0
          • Meluzina  

            mně je absolutně jedno, s čím jsi nebo nejsi spokojený, jen mi vadí kritika něčeho, co jsi nikdy neochutnal a někoho, koho jsi v životě neviděl, neslyšel a tudíž neznáš, dokonce ani tvé mládí tě ve tvé nevychovanosti neomlouvá, podle toho, jak reaguješ, usuzuji, že jsi prostě mladé, hloupé a drzé tele, možná to tak není, rozhodně se tak ale prezentuješ…

            0 0
            • Soreno  

              Neblbni ty si si dovolila kritizovat boha :-)))))))

              No, ale někdy z těch tvejch receptů mám taky husinu :-))

              0 0
            • newbie  

              pardon, ale ten recept začíná jako Babicovy výtvory: vezměte celozrnné těstoviny, jedno jaké, tu hnusnou chuť zkuste přerazit vývarem (Babica by pokračoval „třeba kuřecím, ale když zrovna nemáte, dejte jiný nebo Maggi“), na to jakýkoliv sýr… :-) rostlinnou náhražku sýra raději nebudu komentovat

              abych jen nekritizoval… celozrnných těstovin jsem ochutnal asi tak 20 druhů, většina byla prostě hnusná na vyhození, některé se jakžtakž daly a chutnaly a chutnají mi jediné – překvapivě nic originál italského, ale Marks & Spencer

              česnek nepasírovat syrový, ale hodit na plátky na pánev do olivového oleje… a když k němu přihodíš ještě piniové oříšky, budeš mít jednu z klasických variant pasty s pestem… :-) teda když se na to bude strouhat parmezán a/nebo pecorino a ne eidam :-) a takhle to bude lepší než s 99% omáček pesto, které se daj koupit v (našich) obchodech a většinou jsou se slunečnicovým olejem místo olivového, s regulátory kyselosti, škroby a jinými humusy… a hlavně prostě nejsou dobré

              0 0
              • soc  

                Zrovna vcera jsem mel testovinky s pesto genovese sypane parmezanem :) vylepsit cesnekem zkusim, jeste tam rad pridavam lardonky :)

                0 0
            • nox159  

              o jake nevychovanosti to mluvis? ;-)

              ja vim nemas me rada, protoze jsem ti kdysi rekl ze važiš víc než bys mela, vymlouvas se, ohanis se tady furt nemoci v rodine, rikas ze nemas cas a pritom stihas tolik nepotrebnych veci jako blogy… :)

              ale spatky k tomu vařeni…

              • pokud ti vyzivova poradkyne radi varit takhle se nedivim ze mas problemys vahou…
              • prebijet hnusnou chut hnusnych testovin vyvarem aby to bylo pozivatelne toneni uplne to prave ne?
              • tvoje light varianta: uvař testoviny dej tak kus zeleneho a muzes jist takto mi promin za uprimnost ale tohle je fakt podivny recept respektive receptem bych to vubec nenazyval…

              to je stejne jako kdybych napsal:

              muj recet: uvar jakekoliv testoviny a polij si jejakymkoliv kecupem. Tramtadadá a mas hotovo ti kdo jsou mlsnejsi at to posyposou jakymkoliv sýrem… :D

              ja jsem hovno kuchar ale když uz si teda vařim tak si dam treba:

              klasika testoviny k tomu kureci na kosticky (nalozene v nejakem koreni co doma najdu ) na panvicce, nakraju si pekindske zeli/ledovy salat pridam rajcatka nekdy mozzarelu pokud mam vsechno,smicham to dohromady pridam bud olivovy olej nebo a to casteji nejaky dresing smichany s tatarkou…

              je to chutne mam tam jak sacharidy tak bilkoviny udelam toho kotel a muzu si to vzit jeste do prace na svacinku :)

              0 0
              • newbie  

                :D sry, ale tou druhou půlkou příspěvku jsi tady moc kulinářskej levl nezvedl… velmi mírně řečeno

                těstoviny, kuře ve směsi koření, salát, rajčátka, mozzarella, tatarka s dressingem… je imho trošku jako Babica na návštěvě u pejska a kočičky

                „…dali tam i česnek a pepř a namíchali tam sádlo i bonbóny, škvarky a skořici, krupičnou kaši a tvaroh, perník a ocet, kakao a zelí, jedlou hlavu z husy a hrozinky…“

                ale jak jsi psal výš… :-) každý podle své chuti

                0 0
                • Zlatka  

                  No ale chybí ti tam kremžská a magi !

                  0 0
                • nox159  

                  vzdyt pisu ze jsem hovno kuchar a kvuli tomu „co dum dal“ bych nezakladal vlakno…

                  jen to moje bude o dost vyzivnejsi a lepsi nez celozrne testoviny prebite vyvarem… :)

                  0 0
                  • newbie  

                    výživnější to určitě bude… o tom, jestli i lepší se právě snažíme polemizovat :-)

                    0 0
                    • nox159  

                      ono bude skoro vsechno lepsi nez testoviny s nicim? ;-)

                      ale jo kazdy podle chuti…

                      0 0
                      • newbie  

                        ono spíš naopak… jenom pár jednoduchejch, ale dobrejch věcí je většinou lepší než toho smatlat spoustu dohromady

                        :-) i když samozřejmě jen s bazalkou a česnekem ne-e, po přidání parmezánu ale úplně vpoho

                        0 0
                  • newbie  

                    ale v podstatě by stačilo vynechat buď mozzarellu, nebo tatarkodressing a nebyl bych tak přísnej… a nepřirovnával k Babicovi :-)

                    0 0
                    • nox159  

                      mi to ale nevadi ze jsi tak prisny protoze ja vim ze neumim varit a neurazim se :) o vareni jsem se nikdy nezajimal… :)

                      proste smicham veci ktere jsou relativne vyzivne do faze kdy je to pozivatelne…

                      kdyz se hybu tak proste jim testoviny/ryzi + kureci pridam obcas trochu zeleniny a to mi staci

                      ale od zeny stredniho veku s rodinou se tak nejak očekava ze nebude vařit jak maly kluk co si dela narychlo večeri :)

                      0 0
                      • unavix  

                        Nemužeš tomu rozumět.Od toho sou právě ti příživníci,tedy pardon výživový poradci :o) Jejich rada nad zlato i kdyby to byla sebevětší pitchovina :o)

                        Jednoho takovýho znám.Chce radit lidem a sám má pupek jak prvorodička v osmym měsíci.

                        0 0
              • Kubiczech  

                Na jednu stranu je to poučení, že kydat na sebe na internetu cokoli je značně nerozumné, ale na druhou stranu se Meluzině nedivím, že tě sjela. Přeci jen nemluvíš s nějakým dvacetiletým hejhulou, tak trochu slušnosti, ne, voe? (:

                0 0
                • nox159  

                  rovnopravnost voe! :)

                  se bavim z kazdym stejne, pokud je to 20ti lety blbec nebo 40ti lety blbec je to furt jen blbec :)

                  0 0
              • Meluzina  

                nemám ráda nevychovance a mezi nevychovaností a pouhou pravdomluvností je sakra rozdíl, ono pravdu můžeš sdělit i s grácií a společenským šarmem, což ty bohužel zřejmě nemůžeš pochopit a věkem to asi nebude…:-)

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • Zlatka  

                  Myslíš, že má smysl a efekt tato „diskuze“ ?

                  0 0
                • JSt  

                  imho by se ctyricetileta matka od rodiny mela stydet, ze familii navarila takovou primitivnost a ne se tim jeste verejne chlubit.

                  v tomhle ma nox 100% pravdu.

                  0 0
                  • nox159  

                    :o)) dekuju

                    0 0
                    • M_ishak  

                      Za pravdu upálili Husa. Prostě je nedostatečně soudná, pokud mluví o vaření a obhajuje si ho i v případě" „uvařím těstoviny + hrknu tam česnek + ustřihnu bazalku z květináče + zamíchám“.

                      Ve 12 letech jsme coby děcko začínal vařením segedínů, po kterých bylo během 10 minut vymeteno. Dříve jsem ještě kuchtil všelijaké nudle jak po asijsku tak po italsku, ale to se o žádné kulinařině nedá mluvit. Později teprve až česká kuchyně člověka vycvičí.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Já začínal ve dvaceti vařením toustů a za 3 roky nevidím žádný progres, přidal jsem k tomu jen různé druhy čajů, po kterých se můžou ostatní utlouct :D

                        0 0
                        • M_ishak  

                          :O)) jj to musí hlavně bavit – hlad nestačí. Já měl kombnaci, že jsem byl furt hladný + mě to baví.

                          Aby k tomu člověk někdy přičichl, je dobré být třeba na kolejích. To kolegové dělali různé šílenosti třeba i z hmyzu :O)

                          A ty čaje nejsou náhodou v kombinaci s vodnicí?

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Čaje jsou často v kombinaci s vodnicí, ale ne vždy. Na tu přípravu čaje musí mít člověk fakt chuť, zabere to spoustu času. Šíšu si dávám každý den večer, nějaký speciální čaj k ní spíš už jen tak 2–3× týdně, většinou když nekouřím sám, ale s někým. Sám sebe nemám u toho čaje už čím překvapit :). A navíc většina „neznalých“ ocení spíš takové ty čaje nečaje (nejoblíbenější jsou na bázi Yogi čaje, dělám pak i různé další varianty s jiným kořením, případně přidávám smetanu, med, hořkou čokoládu, jedna kámoška třeba zbožňuje, když během vaření dám do čaje rozpustit gumové medvídky :D, apod.), s kterými je ještě větší drbačka než třeba se zeleným čajem.

                            0 0
                            • M_ishak  

                              To já si čaj připravím večer a ráno si jej už jen ohřeju v mikrovlnce, abych nemusel čekat až zchládne :O)

                              0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • jeniiiik  

                          …no ty vole, třeba z tebe bude jednou Babica:-)

                          0 0
            • M_ishak  

              Moc se nečil, to že stará matka „vaří“ jak Babice, smrdí rozvodem nebo nebývalým moulou chlapem. Mě ženská předložit k večeři rozvařené špagety polité kečupem a posypané eidamem nebo rizoto z konzervy tuňáka a mražené zeleniny, tak budu mít co dělat, abych ji to neškrábl na hlavu. Každopádně bych ji už do kuchyně nepustil – raději navařím já, než aby takto kur**la suroviny.

              0 0
              • jIrI___  

                Nezávidím tvé družce. U nás naštěstí odjakživa fungoval systém, že večeře si chystá každý sám, takže se to nakonec ustálilo na tom, že si každý dá na chleba to, na co má zrovna chuť. Na tom nejde nic zkazit :D

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
        • karliner  

          Ještě bych se ho optal na názor v okamžiku, kdy nebude mít jistotu, že to uslyšíš nebo že se to k tobě nedostane :-)))

          0 0
          • Meluzina  

            ono to není jen v řečech, víš?:-)

            0 0
            • karliner  

              V klidu, jak říkaly naše babičky – člověk si zvykne i na šibenici. Moderní věda to označuje pojmem Stockholmský syndrom :-)

              0 0
    • maxipes-fik1  

      Mně se tak nějak zdá, že z hubnutí se pořád dělá hrozná věda. Minulý rok touhle dobou jsem měl cca. 110kg (190 cm), na konci července jsem se zakotvil na 85 kg a od té doby jsem se od toho nehnul bez toho, abych to musel nějak řešit. Stačilo mi pár jednoduchých pravidel:

      Jídlo:

      • pravidelný režim, min. 5× denně jíst, cca. každé 3 –4 hodiny
      • snídaně a dopoledne hlavně energii, tzn. cukry (např. musli k snídani,sváča dva kousky ovoce a nebo třeba malá cererální tyčinka namístojednoho kousku ovoce)
      • docela normální oběd (hlavní jídlo bez polévky – třeba znojemskás rýží, stačí se vyhnout třeba žebrům nebo smaženému sýru)
      • odpoledne hlavně bílkoviny (sváča např. bílý jogurt, podmáslí,apod., večeře dostatek kvalitního masa nebo nepříliš tučné sýry, malýkousek pečiva)

      k tomu libovolné množství zeleniny ať už normálně nebo jako salát

      Pohyb:

      cca. 3× do týdne cca. 2h na kole (35 – 40 km). To nebyla novinka, ale bez úpravy jídelního režimu to nemělo žádné hubnoucí účinky + běžný pohyb jako procházky se psem a pod.

      Jinými slovy, nic extra, žádné spešl „zdravé recepty“. Stačí jen trocha sebekázně a uvažovat nad tím, co dělám a jím. Možná trochu off topic, ale třeba to někoho bude zajímat. :-) Každopdáně držím palce Meluzíno :-)

      0 0
      • Jituschka  

        S tím celkem souhlasím, jenom je problém, když se do toho dostanou psychické problémy, to už pak tak snadno nejde, naopak to nejde vůbec i přes velkou snahu, naopak to má opačný efekt. A to si myslím, že se stává dost často.

        0 0
        • maxipes-fik1  

          To jsou spojené nádoby. Od doby kdy jsem na tenhle režim najel jsem mnohem víc v pohodě a nad věcí. O sportovní výkonnosti ani nemluvě.

          Těch 110 kg jsem měl de-facto od svých 15 let (je mi 32). Všichni mě tak znali, takže když jsem za necelých 5 měsíců shodil 25 kg, spousta lidí se mě ptalo jak na to. Dostali kontakt na mou dietoložku, zašli k ní a začali. Vydrželi sotva týden. Když na to přišla řeč, že prý na to nemají čas, nepravidelný časový režim jim to neumožňuje atd.

          Jsem zaměstnaný v obchodě a marketingu, najezdím klidně i 600 km za den, k tomu schůzky se zákazníky dodavateli, cesty do zahraničí, sem tam létání, kancelářská práce… Těžko hledat někoho, kdo má nepravidelnější režim, než já. A právě tahle životaspráva mi pomohla srovnat si metabolismus a zvládat stresové situace s polovičním vypětím, než dřív. To samé platí v soukromém životě.

          Jinými slovy, pravidelně a dobře jíst je základ bez kterého se cokoliv řeší mnohem hůř. Nikoliv něco navíc, na čem se pracuje až když je všechno ostatní vyřešeno.

          0 0
          • Jituschka  

            Ono to fakt není tak jednoduchý, není to jenom o dodržování jídla, ale o tom, že v hlavě něco není v pořádku. Výčitky z jídla, komplexy, časem neschopnost řešit cokoliv jiného než jídlo atp. v tomhle stavu prostě zhubnout nejde, nejdřív je potřeba vyřešit hlavu a pak přijde naopak sám ten zbytek. A dost často to nejde vyřešit svépomocí, ale s pomocí odborníka – psychoterapeuta.

            0 0
            • maxipes-fik1  

              No ano, pokud to dojde až tak daleko, pak si to samozřejmě žádá další pomoc z venčí. O tom žádná.

              Já spíš měl na mysli klasickou argumentaci ve stylu „nemám čas na hubnutí“ = pod čarou „podívejte se, jaký jsem vytížený chudák, tolik pracuju a sem tak důležitý“ :-D

              0 0
              • Jituschka  

                Jasně, to je něco jinýho, ale právě si myslim, že to často nejde ani přes tu úpornou snahu právě proto, že je to spatně v hlavě.

                0 0
            • McBlacky  

              moderní řešení…

              člověk si naseká problémy, které odkládá a neřeší a pak to na něj padne a už nepomůže, tak zkusíme psychoterapeuta.

              ten i když z toho člověka dostane, tak je jisté, že do toho padne za čas zase. Protože se nenaučil pomoci sám sobě, ale koupil si službu, která to vyřešila za něj.

              0 0
              • Jituschka  

                Na pojišťovnu ;)

                0 0
              • Jituschka  

                No, ono to není tak jednoduchý…ve chvíli, kdy ty problémy máš, si je nemusíš ani uvědomovat, takže je neřešíš a někomu to třeba nedojde nikdy, ačkoliv okolí má celkem jasno. Je to dost těžký vysvětlit a asi i pochopit. A ten terapeut to neřeší za tebe, ale naopak tě naučí to, jak si ty problémy vyřešíš sám a potom i bez něj. (Ne, Iveta Bartošová není dobrej příklad :)

                0 0
                • Lenka.05  

                  S Ivetou jsi mně pobavila :)

                  Celkově souhlas – ono je to fakt především o hlavě. Já už to tu někde taky rozebírala. Bez pardonu a omluv-se mi podařilo docela vyžrat. Jednoho dne jsem si řekla, že je to hnus velebnosti…a od té chvíle (ne od zítřka, ne od začátku týdne, ne od nového roku…) jsem začala dělat ledacos jinak. Změna jídelníčku, pravidelně jíst, dávat si pozor na tuky, více zeleniny, snídat, sladké spíše dopoledne, více pít vodu a vykašlat se na slezené minerálky a jiná svinstva atd..žádná velká alchymie, na to nepotřebuju platit výživového specialistu. Za rok je výsledek ten, že nosím velikost 38–40 a ne 48 jako před tím :) I když při mých 162cm by to mělo jít ještě dolů, hlavně spíš cíleně cvičit určité partie, což se snažím, ale ne moc systematicky-na tom vím, že musím zapracovat, prostě mám pořád OTP :). Další výsledek je ten, že se cítím mnohem lépe psychicky než dřív.

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Tak to máš můj obdiv. Je občas neskutečné, že se někomu podaří mít tak pevnou vůli a jít si takto tvrdě za svém, já bych to nedokázala. Souhlasím s tím, že je to nejvíce o psychice.

                    0 0
                    • maxipes-fik1  

                      V tom je to kouzlo. Když se jednou rozhodneš a nastavíš si režim správně, pevná vůle je potřeba tak 14 dní. Pak zjistíš, že je ti vnovém režimu o tolik líp, že už se ti zpátky ani nechce.

                      To byl aspoň můj případ.

                      0 0
              • maxipes-fik1  

                Psychoterapeut je odporně moderní slovo. Psychlog by možná seděl líp. Dobrý psycholog by tě měl dovést k tomu, aby sis pomohl sám. Faktem je, že hlavně u ženských je problém s váhou a postavou často zakotven tak hluboko, že to samy těžko zvládnou rozlousknout. V tomhle je mi chalpi asi těžko kdy pochopíme.

                btw: ta zmínka o pojišťovně… konzultaci u dietologa pojišťovna neplatí a nestojí to málo. Přitom jeho úpěšný zásah ušetří pojišťovně do budoucna přinejmenším statisíce. Také dobrá absurdita… :-/

                0 0
                • nox159  

                  tedka se neuraz ale platit vyzranym za to ze se dokazali tak vyžrat je nesmysl ( pokud nejde o nemoc…) , proc potom neplatit hubenym za to ze se nevyzrali do praseci vahy? ;-)

                  0 0
                  • maxipes-fik1  

                    Se neurazím. Vlastně s tebou i souhlasím. Kromě toho, nový šatník mě vyšel mnohem dráž.

                    Na druhé straně, kdybych neshodil, budu pravidelným návštěvníkem na interně (tlak) na rehabilitacích a ortopedii (záda, kolena) a spoustě dalších ordinacích. V budoucnu třeba i nějaká ta operace… za což by pojišťovna během příštích několika let jistě aspoň pár set tisíc zacvakala.

                    0 0
                    • hony007  

                      No tohle je ale pořád ten špatně nastavený systém, stejně jako s tím neproplacením konzultace třeba.

                      0 0
                • Jituschka  

                  Je uplně jedno, jak tomu kdo říká, ve výsledku stejně chodíš k psychologovi na terapii :) A přesně jak říkáš, tohle je pro chlapy někdy asi těžko pochopitelný.

                  0 0
      • Lister  

        Se nedivím, že hubnes. Ten jídelníček prakticky 100% odpovídá tomu co sní za den můj 18 měsíční syn. Tohle je dost přísný redukční režim. Udržovací strava by měla vypadat krapet jinak. Jsem na tom s metabolismem asi podobně a jedl jsem ještě min a pořád lezl s vahou nahoru. Teď jim úplně jinak mnohem víc než ty a váha leze pořád pomalu dolů. Ale je pravda že v tom jedu už asi dva roky a první rok jsem zhubl jen nejakych 5 kil. V každém případě ti přeju ať ti odhodlání vydrží.

        0 0
        • maxipes-fik1  

          Už dávno nehubnu. 85 kg je moje optimum a není důvod to tlačit ještě níž. Tohle je přece jen základní režim. Množství a přesné složení je na každém. Od toho je ta konzlutace s dietologem. A hladem sem opravdu netrpěl ani netrpím. Vlastně od doby, kdy jsem s tím začal nevím co je hlad. Kdybych měl jídla málo, těžko bych se cítil tak dobře a podával na kole takové výkony jako podávám. Samo, že když o víkendu vyrazím na 60 km vyjížďku, adekvátně musím přidat na jídelníčku. I s tím mi poradila, protože vedle hubnoucích má řadu klientů z řad poloprofi sportovců (říkala hlavně běh a cyklistiku).

          V rychlosti hubnutí bylo právě to kouzlo. První 4 měsíce to bylo 1kg za týden. Až poslední měsíc se to zpomalilo až se to zastavilo úplně. Když jsem se ptal dietoložky co teď, řekla mi že nic. Jen, že si už nemusím tolik hlídat energie a tuky, ale že v zásadě jím přesně to, co potřebuju a jak potřebuju a metabolismus jen udělal to, že si sám našel svojí váhu. Asi měla pravdu, protože od té doby držím váhu +/- 1,5 kg bez toho, abych se na to musel nějak soustředit.

          0 0
      • Lister  

        Se nedivím, že hubnes. Ten jídelníček prakticky 100% odpovídá tomu co sní za den můj 18 měsíční syn. Tohle je dost přísný redukční režim. Udržovací strava by měla vypadat krapet jinak. Jsem na tom s metabolismem asi podobně a jedl jsem ještě min a pořád lezl s vahou nahoru. Teď jim úplně jinak mnohem víc než ty a váha leze pořád pomalu dolů. Ale je pravda že v tom jedu už asi dva roky a první rok jsem zhubl jen nejakych 5 kil. V každém případě ti přeju ať ti odhodlání vydrží.

        0 0
      • karliner  

        Jestli se držíš na 85, tak ti sice gratuluji, ale měl by sis změnit nick :-)))

        0 0
    • Vejr  

      Přispívám dalším skvělým receptem: Špenátové těstoviny farfále.

      2 dcl hrnek těstovic typu farfále značky Pagani + 5 kostek sojového masa uvařené, jako dochucovadlo pár polévkových lžic výpeku ze včerejšího vodňanského žlutého kuřete (včetně pár nudlí špeku). Jako pojidlo kostka špenátu cca 10×10 cm vařená s na kostky nakrájeným celerem, mrkví a 3 stroužky česneku, jedním vejcem a 10 dkg šunky. Velice jsem si pochutnal, doporučuji!

      0 0
      • jIrI___  

        Já sice vydržím leccos, ale tohle by mě asi solidně prohnalo :D

        0 0
      • Jituschka  

        Gastropeklo!

        0 0
        • Lenka.05  

          :D

          0 0
          • Jituschka  

            I když já mám co říkat, v době největší pošahanosti jsem jedla knakebroty s tvarohem a tvářila se, jaká je to delikatesa ;)

            0 0
            • maxipes-fik1  

              Se suchým tvarohem asi nebrat :-D. Ale co tak radši ho tlustě pomazat Lučinou (já si dávám tak 4–5 plátků knackebrotu), trošku posypat čertvě namletými provensálskými bylinkami a k tomu třeba rajčatový, okurkový nebo jakýkoliv jiný míchaný salát. Sklenička dobrého bílého to už jen krásně podtrhne. Kdo je masožravec, může ubrat kus Lučiny a přidat prá plátků dobré šunky. Ideální lehká večeře dvě hoďky před spaním.

              Stejně dobře to bude fungovat s čerstvým pečivem, ale to už by tam těch sacharidů na večer bylo zu viel.

              0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • maxipes-fik1  

        Tak na tohle jsem asi opravdu příliš zmlsaný…

        0 0
    • M_ishak  

      Jak tak pročítám tuto diskuzi, tak Pohlreichovi by s těch vašich blivajzů praskla cévka :O))

      Znám však recept na kekel polívku česnečku, který vše vaše trumfne:

      • do talířku namačkáte česnek
      • přidáte kousek másla (pokud nemáte máslo, tak perly, ramy nebopodobného bordelu)
      • přisypete majoránku
      • zalejete vroucí vodou
      • dle chuti osolíte

      Dobré chutnání bez povídání :O)

      0 0
      • hony007  

        Tohle je klasický vyprošťovák, když není po ruce klasická česnečka nebo vývar.

        0 0
      • Jituschka  

        Chybí ti tam dost zásadní přísada – vegeta ;)

        0 0
      • soc  

        Jeden kamarád na kolejích, když už byla fakt nouze, tak vařil z podobného receptu. Akorát vynechával ty první 3 body…

        0 0
      • Frostty  

        hmmm :D

        0 0
      • Jituschka  

        Jinak mě tohle nepřijde jako nic hroznýho – prostě česnek s vodou. Gurmetskej zážitek to asi nebude, ale není to žádná velká prasárna, jakých je plnej Babicův pořad, mimibazar atp. ;) Mnohem víc mi vadí právě zmíněna vegeta, používání nekvalitních potravin, míchání všeho se vším a následné rozvařování do blíže neidentifikova­telné hmoty.

        0 0
        • M_ishak  

          Právě o tom to je. Nekvalitní potraviny nadopované náhražkama a doplněné chemií, aby to mělo nějakou barvu a chuť. Prakticky od mala jsem byl olezlý lupenkou, kdy doktoři mi předepisovali jen nic neléčící mastičky. Pak jsem si začal číst na netu o čínské medicíně – respektive její fylozofii. Došlo mi, že ten ekzém je jako svítící kontrolka v autě, která říká, že ti pod kapotou cosi nefunguje.

          Vykašlal jsem se na doktory a rozhodl jít vlastní cestou – vyčistit organismus zevnitř a udržovat jej čistý. Tato očista trvala cca rok a jsem od té doby naprosto OK – bez flíčku. Bez lékařského vzdělání, pouze s uvědoměním si, že nemá smysl zakrývat kontrolku, je třeba odstranit problém pod kapotou.

          Nastal však problém č.2 a tím je nakupování kvalitních potravin – dá se např. na trzích přímo od farmářů, ale zabere to mraky času. V klasickém obchdě je to očistec, prakticky vše obsahuje chemii a náhražky. V másle je jen 18% másla, sýr je z rostlinného tuku, maso je vyhoněné hormony, naplněné vodou a chemií (i surové maso!).

          0 0
          • hony007  

            Ty trhy taky nejsou žádná jistota, v obchodě se holt musíš vracet k osvědčenému, což zas netrvá tak dlouho, přijít na to, co ano a co ne.

            0 0
          • McBlacky  

            poslední odstavec mě taky sere :/

            navíc ani ty trhy nejsou 100% bohužel, protože jsme ve zkurveným česku

            0 0
            • Jituschka  

              Ještě je tu urban gardening ;)

              0 0
              • hony007  

                A není to pak plný „smogu“?

                0 0
                • Jituschka  

                  To nevim :) Ale nemyslim si, máme v Praze zahradu, kde pěstujeme zeleninu, a je skvělá. Není to uplně v centru, ale na okraji taky ne.

                  Jinak by mě ale taky zajímalo srovnání plodin (nikoliv zplodin!) pěstovaných v Praze a třeba v nějaký vesnici u dálnice, případně olovnatý třešně podél cest, houby od temelína a tak :)

                  0 0
                  • hony007  

                    Olovnatý třešně už asi ee, přeci jen už je to docela dlouho, co se přestaly prodávat olovnaté benzíny, a voda (pára) z Temelína má myslím nižší radioaktivitu než kdejaká studánka.

                    0 0
                • Jituschka  

                  To nevim :) Ale nemyslim si, máme v Praze zahradu, kde pěstujeme zeleninu, a je skvělá. Není to uplně v centru, ale na okraji taky ne.

                  Jinak by mě ale taky zajímalo srovnání plodin (nikoliv zplodin!) pěstovaných v Praze a třeba v nějaký vesnici u dálnice, případně olovnatý třešně podél cest, houby od temelína a tak :)

                  0 0
          • Meluzina  

            my bereme jednou za dva měsíce kuřata z blízké vesnické drůbežárny, mají pro sebe obrovskou stodolu, sice je krmí především granulemi, ale rozhodně ne antibiotiky apod., kuřátka jsou velká, tučná a mají růžové maso, ve srovnání s bílošedou přicmrndlou hmotou z Tesca fakt luxus. Ryby lze v blízkém pstruhařství, kam teče vodička z Krušných hor, pstruzi vynikající

            máslo vozí manžel nebo táta ze služebních cest na Slovensko, ale u Hypernovy v Brně prý už také lze koupit máslo domácí, vajíčka jsme měli od jedné hospodyně z vesnice, ale pramen vyschl…takže pátráme..

            a zbytek již zmíněná Altnatura v DM nebo Organic v Tescu

            0 0
            • jIrI___  

              Pokusy o tuhle rádoby zdravou výživu jsou občas dost směšné. Známá má malého kluka, který ještě lítá v plenkách a krmí ho jen těmihle předraženými bioprodukty (přesnidávka pomalu za kilo, wtf?), když mu někdo nabídne něco normálního, tak by ho nejraději vynesla v zubech. Ale hlavně že bydlí v centru Ostravy a kluk je v jednom kuse nemocný :D

              0 0
              • martin_bakov  

                Dyt to nenapsala jako nejaka aktivistka co musi mit drahy BIO jogurty jinak zustane hlady, proste kdyz mas blizko baraku lokalni kvalitni zdroje potravin tak je proste vyuzij – to dava smysl ;)

                0 0
                • jIrI___  

                  Ale ve výsledku je to totéž.

                  A ani jsem to nemyslel konkrétně na Meluzinu, ale na to poslední dobou moderní bojkotování velkých obchodů.

                  0 0
                  • hony007  

                    Tak bojkotování je to možná v Česku, jinde je běžné, že určité věci se kupují v malých obchodech a u „soukromníků“.

                    0 0
            • Flegmatik  

              Sice nevím, proč másla taháte až ze Slovenska, ale budiž (na tom není moc co zkazit, je plus mínus stejné všude). Ale kdybych bydlel u hranic s Německem jako vy, tak bych mnohem častěji jezdil nakupovat alespoň potraviny tam a vyprd se na alnaturu nebo organic.

              0 0
              • Meluzina  

                Altnatura je německá, nač tahat dříví do lesa:-) Ano, některé kamarádky tam jezdí nakupovat, ale odradily mne řečmi, že Persil koupený v Čechách pere mnohem hůř, než ten koupený v Německu, tak nevím, já to vyprané prádlo pod lupou nesleduju:-) Jo, a německý Lenor prý voní mnohem více než ten z Čech, to už bych asi omdlela, tyhle chemické smrádky moc nemusím:-(

                0 0
                • McBlacky  

                  vzhledem k tomu, že léky se vyrábí pro CEE s jiným podílem účinných látek než pro zbytek EU, tak je to dost pravděpodobný, že Henkel se chová podobně…

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Nejenom Henkel, dávno se ví, že Češi jsou popelnicí Evropy ve všech směrech. Na pr.el světa není třeba kvalitního papíru, stačí krepák.

                    0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • Meluzina  

                    Fakt? Nojo, ale já to přezkoumávat nebudu, do testování pracích prášků mám skutečně dost daleko:-)

                    0 0
                • Tomahomo  

                  Pro kristovy drahý rány vždyť to je totální hovadina! Meleš tady nesmysly které ti co si je přečtou budou tvrdit dál. Přesně takhle vznikají fámy, dezinformace a lži!

                  0 0
                  • Tomahomo  

                    Podívej se na tohle v čase 11:20 a pak přestaň s „chytrými kecy“. Sry za slovník, ale tohle chování mě neskutečně sere.

                    0 0
                    • Meluzina  

                      Přečti si to ještě jednou, taky bych ti napsala něco od plic, kdybych byla nevychovaná, v tom příspěvku já netvrdím vůbec nic, ani pravdu, ani lež…

                      0 0
                      • Tomahomo  

                        Pozdravuj své kamarádky…

                        0 0
                        • Meluzina  

                          Chápu, že potřebuješ mít poslední slovo i bez argumentů, ale skutečně od někoho fiktivního pozdravovat nehodlám, pa

                          0 0
                    • newbie  
                      1. Meluzina píše, že kamarádky říkaly
                      2. paní z dTestu říká, že v jejich testech se nepotvrdilo

                      pokud ti z a) a b) vyplývá, že Meluzina mele nesmysly, máš (jemně řečeno) nezanedbatelné mezery v logice :-)

                      0 0
                      • Meluzina  

                        děkuji! děkuji! děkuji! namalovala bych horoucí srdce, ale neumím to:-)

                        0 0
                        • newbie  

                          :-) rádo se stalo… ale neboj, jinde budu naopak protestovat, až budeš zase míchat brokolici se špenátem nebo strouhat na pastu rostlinný „sýr“ :P

                          0 0
                      • Tomahomo  

                        Meluzina cituje nesmysly svých kamarádek bez patřičného distancování se, tudíž je šíří dál, proto z mého pohledu mele nesmysly také.

                        Tady máš krásný příklad:

                        Nevím, co tady držkujete. Je to pravda. Kámoš strejdy jel zrovna kolem, když ho ti policajti honili a viděl to na VLASTNÍ OČI!

                        Jo a jeho žena nedávno jela večer z IKEI, byla už tma a viděla u silnice stopaře s kufříkeM, vzala ho a on si ten kufřík dal na zadní sedadlo, po nějakým čase, co jeli ju poprosil, jestli by mohla zastavit, že si v tom kufříku potřebuje něco vzít. Tak zastavila on vystoupil, ale protože je to svědomitá žena, tak se duchapřítomně zachovala a po vystoupení chlápka okamžitě ujela. Na nejbližší benzince zastavila a šla se podívat do kufříku, kterej ležel stále na zadním sedadla a víte co tam bylo? ŠKRTÍCÍ STRUNA!.

                        Mimochodem, když byla naposledy ve stejném obchodním domě IKEA se svou dcerou, tak říkala, co se tam v tu dobu stalo a jak z toho byli všichni v šoku! Byla tam jedna maminka s malou dcerkou. (všichni dobře známe, jak je IKEA velká) a ta dcera se jí ztratila. Maminka zoufale hledala dceru a nemohla ju najít, proto se duchapřítomně obrátila na ochranku a ta okamžitě zavřela všechny východy. Ke zděšení všech zúčastněných, díky pohotovosti ochranky, našli dcerku omámenou v kabince,byla převlečená jako kluk, měla nakrátko ostříhaný a obarvený vlasy a BYLA PŘIPRAVENÁ NA ODVOZ!.

                        A ještě mají syna, kterej tak nějak dlouho nemohl sehnat prácu, ale v místním krematoriu mu nabídnuli, prácu a víte, co tam dělá? umývá mrtvoly! Za každou dostaně pětikilo a FLAŠKU RUMU!

                        Jenže on to Radez myslel ironicky, na rozdíl od Maluziny.

                        0 0
                        • Tomahomo  

                          *Meluziny

                          0 0
                        • newbie  

                          Meluzina cituje, uvádí zdroj a nehodnotí…

                          je to prostě informace… je na příjemci, jak s ní naloží. u potravin se tohle děje relativně často, u pracích prášků nevím a je mi to celkem jedno… paní jen tvrdí, že to u nějakých prášků porovnávali a nepotvrdilo se to; navíc její argument se dvěma linkami je nesmyslný – prostě tam stačí v době, kdy jedou prášky pro východ, dávat něčeho míň… a nedivil bych se, kdyby to dělali (zvlášť po revoluci a otevření trhu, teď si myslím, že už spíš ne… :-) bez důkazů, jen názor)

                          tvoje tvrzení, že je to nesmysl, je prostě jen tvrzení stejně jako názor kamarádek Meluziny :-)

                          0 0
                          • Tomahomo  

                            Předpokládám, že „paní“ nedělala jeden test jednoho prášku, čili mně přijde „poněkud důvěryhodnější“ zdroj než nějaké anonymní ženské které chtějí být zajímavé jedna před druhou.

                            Ale ne, máš pravdu, Dvojčata odpálil Bush, Elvis žije, mimozemšťani tu byli, svět řídí skupina sionistů, atd. atp.

                            edit: ano, cituje a nehodnotí, čili mele stejné nesmysly jak ty které cituje

                            0 0
                            • newbie  

                              souhlas, paní je důvěryhodnější zdroj… ale jak z toho dojdeš k závěru, že Meluzina mele nesmysly, je mi trošku záhadou… kterou ale částečně vysvětluje zbytek tvého postu.

                              :-) prostě problémy s výrokovou logikou… howgh.

                              0 0
                              • Tomahomo  

                                Já prostě tvrdím, že pokud někdo říká to co nemá podložené žádnými fakty, žádnou zkušeností, navíc často proto aby vypadal ve společnosti zajímavě, pak „mele nesmysly“. Stačí si občas přečíst tvrzení některých zdejších uživatelů o jejich heroických výkonech.

                                Na tohle nepotřebuju výrokovou logiku, na tohle mně stačí logika selská.

                                Ale asi máš pravdu, ženská z dTestu(či jak se to jmenuje) je naprosto blbá, zato Meluzíniny kamarádky čuchnou k prášku a ví jaké má složení. Dyť jo…

                                A když jsme u toho šíření fám, tak včera sem byl v hospodě, a tam se u vedlejšího stolu bavili chlapi, že brácha jednoho z nich dělá řidiče MHD, a ten slyšel jak se baví cestující, že jeden z nich má kámoše, který chodí na jakési BF a tam je prý uživatel newbie který je píp.

                                Bereš to jako věrohodnou informaci, nebo tady jen šířím fámy, pomluvy a lži?

                                HOWGH

                                0 0
                                • newbie  

                                  :-) uf… tak já to zkusím ještě jednou a naposledy:

                                  netvrdím, že kamarádky Meluziny mají pravdu (a Meluzina to taky netvrdila)

                                  netvrdím, že ženská je naprosto blbá… tvrdím jen, že použila naprosto blbý příklad s tou linkou

                                  a k tomu tvému příkladu… pokud napíšeš, že někdo někde říkal, že jsem „píp“, a napíšeš kdo a kde(a nejlíp i proč), nešíříš fámy, pomluvy a lži… :-) jen předáváš objektivní informaci… která není, že jsem píp, ale že to říkal Pepa v hospodě

                                  v tomhle (a tak nějak vůbec) by měla být výroková logika úplně stejná jako ta selská… když samozřejmě neuvažuju hospodskou logiku, podle které bych za to dal přes držku nejdřív tobě a pak Pepovi :-)

                                  0 0
                • JMT  

                  Kamarádky tě odradily od nakupování v německu tím, že ti řekly že tam kupují kvalitnější prací prášek ? :-O

                  0 0
                  • Meluzina  

                    zase jeden, co nerozumí psanému textu, co? kluci, fakt zkuste oprášit IQ!!!!!

                    0 0
                    • JMT  

                      Přečet jsem to asi pětkrát než jsem ti sem napsal a teď, po tvé reakci ještě znova a stejnak nechápu jak jinak jsi to mohla myslet. Můžeš mi prosím ten mnou nepochopený význam nablížit/vysvě­tlit ?

                      0 0
                      • Meluzina  

                        dobře, znovu, někdo mi něco řekl a já napsala, co konkrétně mi ten někdo řekl, přičemž já skutečně netvrdím nic, protože o tom nic nevím, i když mám nějaké pochybnosti, co ještě na tom nechápeš?

                        0 0
                        • JMT  

                          Já nechápu proč tě pozitivní informace o kvalitě prášku pořízeném v německu odradila od nakupování v německu ?

                          0 0
                          • Meluzina  

                            protože je to jen jejich tvrzení, ježíšimarjá, já skutečně nechápu, jak může někdo poznat, že to tričko je bělejší než bílé, pokud to tedy není paní ve svetříku s perlami na krku, anž tahá zářivě bílá trika z pračky…

                            0 0
                            • nitraq  

                              A co třeba praní dětskýho prádla? Vždyť není lepší test pracího prášku než praní dětskýho oblečení.

                              0 0
                            • JMT  

                              Já třeba poznám kdy mám čim vypranej bílej DH dres, ale to je v jedno…pořád neni vysvětleno proč tě to odradilo od nakupování v německu ? Kdyby teoreticky ten prášek byl stejnej (což nepředpokládám a víceméně si myslim že kámošky bodou mít pravdu)tak stejnak nevidim žádnej důvod proč by tě tato informace měla odradit ?

                              0 0
                              • Tomahomo  

                                Podívej se taky na to video… :o/

                                0 0
                                • JMT  

                                  Proč konkrétně ? nepíšu tady nic co nemám podložený…potraviny a jejich složení si dost hlídám a značnou část potravin si vozim s Italie (případně občas i to německo) a ta kvalita je jinde. Video mám rozkoukaný prvních 10minut a nějak mi tam nic zásadního nepřijde. Maximálně to že opékáček je horší než buřt (ale oboje je sračka) A to o těch šunkách ? K čemu je informace o nižší a vyšší kvalitě šunky když v celym globusu i tescu nemaj jedinou použitelnou ? Prostě když nevíš kde a co kupovat tak ti to je stejně k ničemu

                                  0 0
                                  • Tomahomo  

                                    Kdyby teoreticky ten prášek byl stejnej (což nepředpokládám a víceméně si myslim že kámošky bodou mít pravdu) – tohle máš nějak podložené? Tedy mimo tvé víry?!?

                                    0 0
                              • Meluzina  

                                Tak to jsi dobrej, já nepoznám, jestli je něco vyprané líp nebo hůř, když tam nějakej flek zůstane, zdeptám ho Vanishem a je mi jedno, jestli je koupenej tady nebo v Německu, tak…

                                0 0
                        • Tomahomo  

                          A když o tom víš ho…, tedy nic, tak proč ty nesmysly papouškuješ?!?

                          0 0
                          • JMT  

                            Nedělej tu flame, já to chci nejdřív pochopit…když jsem byl nařčen z oprášení IQ

                            0 0
                            • Meluzina  

                              obráceně, z neoprašování a byl jsi vybídnut k oprašování, ale co, já už jsem picnutá, nehraju:-)

                              0 0
                              • Zlatka  

                                Také se picám.

                                0 0
                                • Tomahomo  

                                  Sluníčko, ty neeee! Z koho si budu dělat legraci?!? :o)))

                                  0 0
                                  • Meluzina  

                                    třeba sám ze sebe, prozměnu:-)

                                    0 0
                                  • Zlatka  

                                    Už máš chlapa ??

                                    0 0
                                    • Tomahomo  

                                      Nemám, ale s jedním sem půl roku „žil“ :o)))

                                      0 0
                                      • Zlatka  

                                        Nj proto asi ten Tvůj nick. Zajímavé zkušenosti, jen nevím zda záviděníhodné.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          V životě se musí všechno vyzkoušet ;)

                                          0 0
                                        • Tomahomo  

                                          Čili, pokud použiju tvou logiku, jsi mince? Nebaví mě po tísící prvé, za dobu co tenhle nick používám, a bude to již 15 let, vysvětlovat dalšímu duševnímu mrzákovi jeho vznik. A věř, že jich za tu dobu fakt bylo! Ale zkus hledat termín „akronym“.

                                          Jinak ten „chlap“ měl ženské pohlaví, ale to s tebou, a tady, rozebírat fakt nebudu.

                                          P.S. Máš něco vůči homosexuálům? Já ne, pokud to nezkoušejí na mne pak mně naprosto nevadí, jsem tolerantní. Čili i kdyby to co jsem napsal v legraci byla pravda, pak nevidím důvod aby na tom bylo něco „nezáviděníhodné“.

                                          0 0
                                          • Kubiczech  

                                            Není tu na tyhle kydy chat?

                                            0 0
                                          • Zlatka  

                                            Prosímtě klid, omlouvám se, hele a kdo se tady neustále trefoval do mne za poslední roky stupidními narážkamai ? Já jsem to brala jako blbé vtípky od někoho, jak přesně a výstižně nazýváš „duševní mrzák“. Já jsem nejtolerantější ženské stvoření pod sluncem a proti homosexuálům jako menšině opravdu nic nemám. Ať si dělají co chtějí, máme svobodu, ale zastávám názor, že když si to nechají doma, je vše ok. To pak ještě záleží na konkrétním jedinci, jak se chová a zejména ke svému okolí.

                                            0 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                • Peslezedirou  

                  V Německu nejsou tak přísné normy na tyhle věci, takže můžou do odpadu vypouštět více koncentrované (jak to nazvat, tekutiny sračky) :-)

                  0 0
                • Flegmatik  

                  Jako jo, Alnatura je sice německá, ale to neznamená bohužel nic. Různí výrobci dělají různé výrobky podobně chutnající a vypadající, ale pro různé trhy a lišícími se vlastnostmi. Možná u nás najdeš regál s kvalitnějším zbožím, ale za hranicemi toho máš plný krám a nemusíš se soustředit na jeden koutek v obchodě :-) Tím pádem máš i větší výběr, větší pestrost. Zkus si porovnat takový blbý Kaufland u nás a tam. Nebe a dudy. A mnohdy i cenově výhodnější. Sere mě, kam jsme to jako republika dopracovali, že se vyplácí jezdit kupovat i běžné každodenní věci na západ. A bude asi hůř, potraviny se budou čím dál víc flikovat s tím jak roste DPH.

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
    • JMT  

      Recept to sice neni ale : Může mi prosím někdo vysvětlit proč při rozšlehání česneku, olivového oleje a hořčice vznikne hustý krém (konzistence jak majonéza) a bez česneku ne ?

      0 0
      • výletník  

        Tak to náhodou vím. Je to díky chemické reakci mezi česnekem, olivovým olejem a hořčicí.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Vejr  

      Dnes nic moc, dostal jsem 2 plátky hovězího z Billy (na obale hovězí minutkový steak), 2 plátky ráno natlučeny a naložený do oleje+drcené směsi barevného pepře, po hodině a půl tepelných úprav tvrdé a ještě teď mě bolí čelist. Dobrý byl salát z řapíkatého celeru+normálního celeru+mrkve+pe­tržele+jarní cibulky se zakápnutím lžící olivového oleje s obsahem černého lanýže. Jako příloha černý chleba z malé pekárny a 1,5 l kvasnicového piva Ferdinand d´Este 15vol. Ponaučení z toho plyne, že maso z velkoobchodů už nekoupím.

      0 0
      • AsiJura  

        Když tady čtu ty super recepty s citlivě vybíranými surovinami, tak to nejlíp vystihli zde

        0 0
      • JMT  

        Mozna kdybys to pajcnul fakt jenom tu minutu spis nez hodinu a pul…

        0 0
        • newbie  

          těžko… z neodleželého ve velkokrámě koupeného hovězího se na pánev dá hodit jenom svíčková, nanejvýš někdy (bez záruky úspěchu) roštěná… :-) „minutkovým“ nálepkám nevěřit

          0 0
          • McBlacky  

            křehčená (kdo to ***** vymyslel?) masíčka tě nelákají koukám :)

            ale máš bohužel pravdu

            0 0
            • newbie  

              kdo to asi vymyslel? a proč? přece „maso injektované dusitanovými solemi a vodou“ zní stejně lákavě :-)

              0 0
              • nitraq  

                Kdyby jen solemi, oni do toho napumpujou i fosfáty, škrob a cukr a bůh ví co ještě.

                0 0
                • newbie  

                  nojo, na to koukám na netu a máš pravdu… se v těch novejch technologiích ňák neorientuju… :-) já prostě maso, ve kterým je něco jinýho než maso, nekupuju

                  0 0
                  • nitraq  

                    Taky nejsem technolog přes maso, ale nedávno jsem viděl jakejsi dokument a tam právě zkoušeli kolik vody maso snese a u toho říkali složení toho xindlu. Nakonec se dostali na 40% vody v mase. A fosfáty tam jsou proto, aby voda v mase držela.

                    0 0
                    • JSt  

                      vzhledem k tomu, ze cloveka tvori pres 70% vody mne prijde 40% vody v mase docela malo ;-)

                      0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • nitraq  

                        40% přidaný vody, k tomu ještě přidej kolik vody je v tom mase přirozeně;)

                        0 0
          • JMT  

            Jednou jsem tohle (billa minutkovy stejk) jedl u segry, pajcly fakt zlehka a slo to, urcite to nebylo nejak zasadne tvrdy. (ovsem ani nerikam ze to bylo dobry)

            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.