Nestačilo do zařadit do Mňamky č. 3?
Nestačilo, pokaždé je to něco jiného :-P
Krom toho, že ten Stříbřenkaweb je děsné a neodladěné a jIrI____ má recht, tak co je to ta bio kvalita? Abych věděl, co si na to koupit.
pecka, jen tak dal :D
wtf???
Je potřeba podpořit kamarádku, aby mohly do zoo nebo třeba na bazén.
Špenát v bio kvalitě :-) Tomu se vždycky musim smát…
Bio špenát se od normálního špenátu liší tím, že bio se práškuje a hnojí za tmy…
:-)))))))
A já mám i bio pantofle, aspoň je to tam napsané.
rád si přečtu nějaký dobrý recept, ale moc nechápu, proč musíš pořád zakládat nová témata? Nestačilo by založit třeba Mňamky a všechny recepty by tak byly pohromadě?
A co můj recept na „Podzimní bramborovou polévku francouzských osadníků na břehu Mexického zálivu“ ? :D Chutná to ještě lépe, než se to jmenuje ;) A bez smažení a v bio kvalitě pokud si natrháte kukuřici na poli cestou ze švihu ;)
No pokud není z francouzských osadníků, tak by se dala zkusit :-D
Na poli si můžeš natrhat akorát tak kukuřici krmnou a o bio kvalitě nemůže být ani řeči.
Krmná doma uvařená je chuťově lepší jak hnusná „lidská“ někde u stánku
Omluvám se ale nemohl jsem odolat – ona se sem dost hodí jedna z máých minipovídek
Svou nově vyvinutou metodou cyklohoubaření jsem nalezl jisté středně velké množství pýchavek malé až velmi malé velikosti s několika vyjímkami středních rozměrů. Celý den jsem uvažoval jak s úlovkem naložím a napadl mě houbový guláš.
Recept bylo snadné nalézt na Internetu a s trochou improvizace je realizace hračkou.
Vůbec mě nepřekvapilo, že v těch receptech nás kuchaře zase buzerujou.
Prej že se maj pýchavky oloupat. Jako vždy v podobných případech jsem se tomuto nesmyslnému požadavku
se zasmál protože jsem již včera houby od mechu a jehličí opláchl v kýblu hadicí.
Ty větší jsem nakrájel na kostky a ty menší jsem nechal v jejich lesní podobě.
Řídil jsem se tím receptem jen zhruba, protože sám přeci nejlíp vím co s houbama,
který jsem osobně našel – kdo jiný by k nim taky měl mít osobnější vztah než já.
Bylo to dost prosté – cibule, nakrájená paprika a rajská jablíčka – to vše podušené – údajně na sádle – pudu asi picnout prase ne – olivový olej je jistě ideální.
Pak přihodit pýchavky a znovu dušení, nato vývar -samozřejmě z masoxu – v tom receptu chtěli abych vyvařoval kosti –
to mám někde hledat zdechlou krávu nebo co jako.
Nakonec smetana (měla bejt kyselá – asi jí dám na sluníčko, sednu si k ní a budu čekat až zkysne žejo),
ve smetaně škrob (prej že mouka – tůdle to znám – ty pucky jsou z ní velký jak knedliky).
Jako koření posloužil osvědčený sušený česnek z pytlíku a dva malý sáčky vyndaný z jakési čínské polívky.
NO TAK HOUBOVÝ GULÁŠ Z PÝCHAVEK JE HOTOV
No a výsledek:
barva – světlejší gulášový odstín, velmi chutně vypadající …20 bodů
vůně – ůžasná lákavá vůně exotického guláše s houbovým podtextem…20 bodů
struktura – nerozpadavá hustá s výrazně patrnými jednotlivými složkami.20 bodů
chuť … výrazně hnusná…0 bodů
Celkové hodnocení 60 z 80ti bodů, tedy 75%, což je dost dobré.
Poznámky k chuti:
Evidentně nositelem odporné chuti je ta zatracená pýchavková šlupka – taky to mohli napsat a ne jen povýšenecké „oloupat“
Ta větší, které šlupku nemají, chutnají celkem dobře, jen je potřeba umět je odlišit. Ty menší – zejména ty použité vcelku se vyznačují chutí popsatelnou nejlépe jako chuť hnědého slimáka zabaleného do několikrát zplesnivělé kožené peněženky.
Ostatní komponenty chutnají dobře a dokonce jako protipól pachuti plesnivé peněženky jsou vyloženě lahodné.
Závěr:
Guláš se vcelku povedl, i když vykazuje jisté dílčí nedostatky. Je vcelku poživatelný při důsledném vyplivávání hub, což jsem oparetivně podpořil servírováním prázdného podšálku.
K tomuto jidlu se dobře hodí červené víno, nejlépe dvě lahve. Prostě jakýkoli alkohol v množství, které umožní na některé chuťové tóny rychle zapomenout
Parádní povídka a toto je nejvíc:
Ostatní komponenty chutnají dobře a dokonce jako protipól pachuti plesnivé peněženky jsou vyloženě lahodné.
:))
Nejen, že to je vtipné, ale ještě to má větší informační hodnotu než všechny díly mňamek. Nechci Meluzinu urazit, ale podle mě sem nepíše ani tak recepty, jako spíš velmi stručné seznamy nepříliš zajímavých surovin, u nichž je buď v podstatě jedno, jak se připraví, nebo to ví každý, kdo někdy viděl reklamu na sporák.
No kdyby ty recepty stály aspoň za něco ale jsou to takový splácaniny co dokáže uvařit každej doma alá co najdu v lednici tak prdnu k těstovinám a je to ,,mnamka´´
Tak si to bloknu a nepřispívám, no ne?
reklama na sporák mě rozesmála zhruba stejně jako se-seho povídka :D :D
Super, pobavils :)
kdyz uz se tu resi mnamky.. nezna nekdo internetovou kucharku (ale obracene) ne, ze si najdu recept a pak jdu nakoupit, ale ze se podivam do skrine a lednice jestli tam neco je a co se uz za chvilku zacne kazit naklikam si co chci spotrebovat a pak jeste co mam a nemusim nutne upotrebit a najde mi to recepty na ktery mam potraviny?
no tak pokud by ti stačily k jídlu jenom koktejly, tak to je :-)
jj udělat nějaký formulář jako na rozšířené vyhledávání je brnkačka. Zkus to na daných kuchařských stránkách pomocí googla.
jj udělat nějaký formulář jako na rozšířené vyhledávání je brnkačka. Zkus to na daných kuchařských stránkách pomocí googla.
Jsem to zkoušel a vyhodilo mi to toto >> http://www.mimibazar.cz/recept.php…
jsem myslel, že si tam nějací puboši dělají srandu, ale jak to tam prolézám, tak onY to snad myslí vážně 8-O
Mimibazár ukrývá mnoho pokladů…
Jo tak to je paráda :D.
na té fotce to vypadá, jak kdyby tam bylo nablito
To až pak.
To měla být reakce na M_ishaka…
na té fotce to vypadá, jak kdyby tam bylo nablito
Tohle je starý kolejní recept, který nikdy nezklame. Chutná to líp než vypadá ;)
No podle obrázku to vypadá jak nádivka do kuřete třeba, kterou pečem zvlášť.
No a podle popisu dál to i je nádivka, tak to je moc.
Vyzkoušeno, v pohodě se to dá a je to i dobrý. A opravdu to vypadá daleko hůř než jak to pak chutná.
Něco na ten způsob je rozšířené vyhledávání na vareni.cz
Naklikáš co chceš použít a dostaneš recepty. Většinou se dá najít něco, kam přidáš už jen obvykle dostupné suroviny a máš jídlo.
taky bych tu měl jednu mňamku…:-D
do hrnce naleju dobrý stolní olej,přidám na drobno nakrájenou cibuly(lépe 3 cibule), vložím 1kg hovězího masa,nakrájeno na nudličky.trochu podusím…
dále podleju 1dcl rumu,2dcl slivovice,1dcl koňaku(čím dražší,tím lepší).nechám zlehka dusit a ve finále,kdy maso změkne,doladím 3dcl teqily(dobrá bude zlatá) a je hotovo.
výsledek…maso nevím jak chutná,ale omáčka nemá chybu:-),dobrou chuť:-D
To mně připomnělo klasiku:
Vtom se otevřely dveře a vstoupila maminka. „Že hraješ karty, Arnošte,“ pravila k otčímovi, „to jsem spolkla, ale aby se u řezníka chlubil hrobník, že mu dáváš za každou hru dvacet korun diškrece, to nesnesu. Copak vlastně koupíš Vašíkovi k narozeninám?“ „Klobouk přeci, právě se zde domlouváme.“ Maminka roztála: „Jsi hodný, Arnošte. Chceš k večeři svoji pochoutku?“ „Opravdu budou brambory s rumem?“ rozzářil se otčím. „To bych mohl pozvat i hrobníka.“ „Toho? Nikdy!“ rozhodla matka. „Brambory vždycky nechá a cpe se jen omáčkou.“
supr :-D
Chápal bych to ve variantě buď s brokolicí nebo se špenátem ( v tom případě přidat česnek ), ale dohromady ?
Každopádně je to moc obyčejný recept na to aby byl takhle propagován, si myslím.
cekam zajimavy trasy a misto toho ted slintam, ze mam chut si neco pozrat. tak teda pekne dekuju.
Mňamka č.10256
Koukám, že jsi to předsevzetí, že se naučíš vařit vzala od podlahy :-)))
Prasárna ve stylu Epic Meal Time, proč ne?:)
No ale podle reakcí je toto už i na mimibazar moc… :-DD
Myslím, že tady máme humusáka roku… :)
TOTO mi servírovat manželka, tak jsem vdovec…
Ó tvůj bože… Mám sice virózu, ale jen z toho obrázku by se mi zvedl žaludek i tak.
souhlas, dobré jsou i reakce dalších uživatelek MMB:-)
Tak to by se mi víc zved z toho, co leze z miminka :)
To vypadá na ideální stravu na kolejní párty. Jen místo té pizzy bych tam dal třeba pita chleba.
Fajn nápad. Vypadá to chutně.
manža začvachtal :D
To bílé na boku vypadá jak…jak…
Jak roztavený sýr.
no fuj, vypada to jak eidam 30ka se nedivim ze to nektere baby nechcou do huby :D
30ka eidam je ještě v cajku. Já onehda koupil jakýsi levný tvrdý sýr, naspal ho spolu se salámem do toustu a když jsem toust vytáhl z toustovače a kousl do něj, tak tam žádný sýr nebyl, jako by se vypařil :D
my na švagrovo přání zakoupili ve Švýcarsku balíček nějakého údajně super sýra, drahý jako „P…e“, a dcera jej omylem rozbalila a navkládala nám jej do sváči, no poblinkali jsme se skoro všichni a ještě jsem ho musela kupovat znovu:-(
my na švagrovo přání zakoupili ve Švýcarsku balíček nějakého údajně super sýra, drahý jako „P…e“, a dcera jej omylem rozbalila a navkládala nám jej do sváči, no poblinkali jsme se skoro všichni a ještě jsem ho musela kupovat znovu:-(
to byl Vacherin, ne? ten jsem dostal loni k narozeninám, rozpekl jsem ho zalitý rakouským ledovým vínem v troubě, smrad byl že by se dal krájet, ale chuťově to byl nářez!
nene, název zněl trošku francouzsky a byl kozí… bylo ho jen pár pidi plátků, asi 10 deka a stál asi 5 franků
Tak!
:)
to musí být extra mega hnus, když už i na mimibazaru ty mamči napíšou, že to je k zeblití :))))))) a ne že to je mňamózní mňamka a jestli tam nezapomněla dát nějaké koření :)))
tohle se dostat Vaňkovi do rukou do toho dílu o mimibazaru, tak mu praskne cévka :))))))
Buhví, jak by to dopadlo, kdyby mu provozovatel mimibazaru poslal nějakou kulaťoučkou rukavici :-)))
Vy naděláte.
Manžovi Meluzíny tečou sliny.
Vzhledem k tomu, že jsem viděl reklamu s Vaňkem, kde doporučuje tuším Gambrinus jako pivo vařené poctivě dle původních receptur, tak si myslím, že za patřičný obnos by tuhle šmakuládu vřele doporučil.
Krásná ukázka toho, že ženskou je potřeba vybírat v první řadě podle toho, jak vaří. Když toho někdo nedbá a naprdí si domů takovouhle patlalskou blbku, akorát časem zapláče. Krása časem pomine, kozy se vytahaj, sex omrzí, ale ty skutečné hodnoty přetrvají! :P
zas mit doma tlustou hnusnou blbku co umi super varit neni pro me to prave… i kdyz asi kazdy ma jine priority ;-)
Vždyť ti to tam oddie srozumitelně napsal. Priority se časem mění. Ty by ses teď styděl za tlusou a hnusnou blbku a za pár let ji budeš mít doma taky, jen na rozdíl od těch, co mají kamarádi ani nebude umět vařit :-)
staci si najit zenu co nema v hlave nasrano… potom krasa pretrva dlouho, tlusta byt nemusi vubec a i kdyby aktualne neumela varit, tak se to za ty roky v pohode nauci :)
Pak už mne napadá jen otázka, co holka, která nemá v hlavě nasráno bude dělat zrovna s tebou :-)))
tak bud mam prachy, nebo velke pero a nebo oboji :D
nebo nic a ma me proste jen rada ;-)
Hm, ale to se děje jen v růžovejch americkejch filmech. A jinak pokud holka nevaří tak se to většinou ani nenaučí, protože nechce – chybí jí kladnej vztah k jídlu a bez toho se vařit nedá :-).
tak jak nevim panove, ja jsem asi v ruzovem filmu s ruzovyma brylema :D
vy už musite vědět vice, vsichni co tady pišete mate 40–50 což by jste už meli mit vlastni barak, nejakeho toho mercedesa nebo BMW ale minimalne dve auta a už slušně rozjeté podnikani aby už na vas ve vašem věku dělali ostatni. K tomu samozrejme patri ta žena co nema v hlavě nasrano jak pisu, nebo nejaka 20ka :D
pokud delate u pasu nekde ve fabrice, a teda nemate ty moje ruzove bryle tak asi to jedine co chcete je mit teplou večeri a podle toho jste si zolili no…
nebo jak to je? :D
Po šichtě radši studeného lahváče než teplou večeři :)
a nic mezi tím? mizivý přehled o životě člověka českého, dva šuplíky…:-(
bud dělas na nekoho, nebo dělá nekdo na tebe… ja tam nic moc mezitim nevidim…
respektive mozna i lip… bud pracuješ pro peníze, nebo pracují penize pro tebe… ;-)
+1
Zlatá slova… Tak jest…
Proč přesně by měla ženská, co umí vařit, být nutně tlustá, mi nějak uchází…
tohle jsem ale neřekl…
Víceméně s tebou souhlasím, ale na druhou stranu bych ocenil, že hledá cesty a netradiční řešení. Možná metodou pokus/omyl, ale třeba než pomine krása a vytahají se kozy, bude excelentně a vynalézavě vařit :-)
No, vzhledem k tomu, že už má 3 děti, by v té metodě pokus/omyl v poměru s pomíjením měla být už přeci jen trochu někde jinde ;)
Ještě postřeh manželky:
má doma chlapy 13,15 a 36, hm, to měl první dítě v jednadvaceti, to se chudák ani nemůže bránit… :)
Člověk si prej zvyklne i na šibenici… Ten chudák je toho důkazem… ;-)
Já měl taktéž první dítko v jedenadvaceti a jako chudák si nepřipadám!:)
…pravda, žena neuměla několik let vařit, to byla krušná léta :)
Šílený.
Ano. Dost bylo toho patlala Pohlreicha.
To je teda slušnej ekl. Kdyby se na to vysrala a udělala jen knedlík s vajíčkem…
B.L.U.T.
Líbí se mi zařazení do sekce „bezmasá jídla“.
Ale trochu mám strach, že mimibazar se stane obětí masivního trollího útoku, podobně jako feministky…
Kroťte se debilové. To tam vystavila kamarádka. Nevíte co je dobré!
Nemá někde v Uh. Hradišti rychlé občerstvení?
Že bych se tam chodil ve službě zadarmo nažrat tak jak mám ve zvyku.
:DD
Imho ve službě to dělá jako Mike a bez uniformy jede dementa :-)
No ty jsi mě snad někdy musel potkat!
To nevím, ale psali o tom v Blesku.
Tak to joo.
Kamarádka čvachta?
to snad kazda dobra kamaradka ne? ;-)
:)
dnešní test knedlíků, ona ta pizza z nich je ve finále ještě asi krok vpřed :)))))))
403 Forbidden
Asi máš v compu nějaký food designový filtr :-)
A díky bohu za něj!! :-DD
To černé je elektrikářská páska? :)
Že by kluci a holky v Praze nebyli přeci jen tak vysazeni na echt potraviny, jak často rádi připomínají? :)
byla to jen otázka času, obyčejné Kinder vajíčko 2–3× dražší než v klasickém obchodě a tak to bylo s většinou věcí… ani cizinci tam nic nekupovali, něco i dražší než v Meinlu ve Vídni
viz např. „Za jídlo neváhám utratit velké peníze. Ale to, co jsem viděl tady? Museli jsme se s manželkou smát, protože u několika věcí jsem si myslel, že tam mají napsáno datum nebo katalogové číslo, ale ona to byla cena,“ shrnul svoje, a nejspíš i pocity mnoha dalších zákazníků, gurmán a šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.
Jo tak to mě zklamalo, podle popisu a „haló“ při otevírání jsem čekal větší exkluzivitu než Kinder vajíčka :D
na Prahu to stačí, vždyť to Kinder vajíčko ty nemáš ani v tom tvém oblíbeném Lidlu, ne? :)))
A tak to je asi pravda, onehda jsem ho nenašel ani v Kauflandu :D
asi bylo v akci (týden do expirace) a důchodci ho vykoupili pro vnoučata :)
Spíš prostě jen ani v Praze nejsou takoví debilové, aby hrr kupovali „luxusní“ věci za přepálené ceny, když tu samou kvalitu mohou koupit jinde podstatně levněji. Past na kavky v domnění, že se tu lidi budou chovat jako Nóvyje Růskije a předhánět se, kdo zaplatí za stejnou věc víc, provozovateli nějak nevyšla, resp. chytil se do ní sám…
Dneska sushi. Když nepočítám zdlouhavou přípravu, tak to byla šmakuláda.